Unicorns & Fairytales
plaattaart met butternut - unicorns & fairytales
avondmaal Food Koken met kinderen lunch My life

Op zoek naar een snel kidsproof recept? Wat denk je van plaattaart?

Ik had het eigenlijk al op vele websites gezien: plaattaart. Ik dacht altijd: wat een leuke naam is dat toch. Wij zeggen ook wel eens: zelfgemaakte pizza. Beetje gezonder dan de anderen, toch blijft het natuurlijk ook deeg. Maar het bracht me wel op ideetjes om een snelle maaltijd in elkaar te steken. Want je kan er echt alles op gooien. 

Plaattaart met Butternut en witloof

Als je vele left-overs in de ijskast hebt staan of groenten die dringend gebruikt moeten worden dan kan je twee dingen heel snel maken: soep (ik heb een soepmaker en OH BOY dat is mega easy) of plaattaart maken. Ik had nog wat blokjes butternut in de ijskast staan die dringend op moesten en we zochten een snelle hap voor de kinderen. Ik stelde aan mijn vriend voor om eens plaattaart te maken. Ik denk dat het gewoon een klein beetje een andere (leukere) naam is dan pizza want je gebruikt ook deeg en je steekt het in de oven.

Voor de kinderen maakten we gewoon een klassieke margharita omdat ze dit nog eens wilden eten maar je kan er allerlei groenten en kruiden / kaas op strooien natuurlijk. Mijn vriend koos een vegetarische plaattaart met allerlei groenten en tomatensaus en zelf koos ik voor butternut,witloof,  olijven, geitenkaas en rucola. Geen saus. rare combi? Helemaal niet. Mega lekker.

Je zet de plaattaart dan in de over (20 minuutjes op 180 graden geloof ik) en klaar is Kees. Het was héééérlijk. En zo gemakkelijk eigenlijk… Ik ga dit meer maken maar dan met allerlei verschillende combinaties.

lees ook: Wij gaan één dag per week vegetarisch eten!

plaattaart met butternut - unicorns & fairytales

Een plaattaart met eigen keuze

Wat wij meestal doen is een groot rechthoekig deeg nemen en dan verdelen in 4 stukken waar we telkens een andere combinatie op leggen. Zo kiest iedereen zijn eigen toppings maar maken we het samen. Wist je dat je zelfs een hartige plaattaart kunt maken? Yes, allemaal mogelijk… Het is nog eens leuk ook om het samen te doen met je kinderen, niet?

plaattaart met butternut - unicorns & fairytales

Nog een leuke tip met kinderen: gezondere pizza’s maken

Plaattaart kan je natuurlijk ook samen met je kinderen maken. Laat ze jou helpen en laat ze hun eigen combinaties maken. Wat ze zelf maken eten ze veel sneller op. Wat je ook kunt doen is volkoren pitabroodjes opensnijden en beleggen zoals plaattaart of pizza. Ideaal op een kinderfeestje hoor! Wij maakten al eens deze lekkere gezondere pizza’s tijdens een feestje.

gezonde pizza's - unicorns & fairytales

gezonde pizza's - unicorns & fairytales gezonde pizza's - unicorns & fairytales

 

Hebben jullie wel eens plaattaart gemaakt? Welke toppings? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply