Unicorns & Fairytales
moederschap Musthaves Webshoptips

Kinderaromatherapie & mama’s toverboek

Kinderaromatherapie, heb je er al van gehoord? Geuren en kleuren kunnen onze gevoelens beïnvloeden, dat is al bewezen. Ik mocht het mooie mama’s toverboek -en tas ontvangen. Wat een leuke ontdekking.

Kinderaromatherapie

Ik ben altijd al wel in de ban geweest van oliën. Ik heb een verstuiver thuis en enkele geurtjes die ik ook gebruikt heb toen Vince baby was en moeilijk kon slapen. Ik ben altijd wel overtuigd geweest van de kracht van relaxerende geuren en kleuren. Toen Vince baby was en moeilijk sliep hadden we een speciale olie met mandarijn. Dat zou het slapen bevorderen. Wanneer hij verkouden was gebruikten we eerder eucalyptus speciaal voor baby’s. Meestal hebben die aromaverstuivers ook een vochtregelaar. Dat houdt de lucht vochtig en zorgt dat het huisje niet uitdroogt.

kinderaromatherapie - unicorns & fairytales

Marcia Korenhof is de uitgever van dit leuke mama’s toverboek en bovendien een gediplomeerd kinderaromatherapeut, kinder(op)voedingscoach en kinderyogadocent. Ze is tevens trotse moeder van 3 zonen. Marcia heeft een boek geschreven voor mama’s waarin zij al haar recepten en tips deelt voor 50 kinderkwaaltjes. Het was dus fijn om haar boek, producten en blog te leren kennen.

Met kinderaromatherapie kun je op een natuurlijke manier bijdragen aan de gezondheid en dus het geluk van je kind. Mama’s Toverboek- en Tas bevat 50 recepten om kinderkwaaltjes op een natuurlijke manier te verlichten. Met de 10 flesjes magische olie uit Mama’s Tovertas kun je alle recepten maken. Voor meer informatie: www.marciakorenhof.com

kinderaromatherapie - unicorns & fairytales

kinderaromatherapie - unicorns & fairytales

In dat boek , dat overigens enorm mooi is, kan je allerlei (natuurlijke) tips en tricks lezen tegen kinderkwaaltjes. Het leest vlotjes en geeft je een goed gevoel. Je hebt een houvast voor sommige dingen.  In de toverzak zat ook een badolie. Ik heb hem zelf ook al getest. Een zachte olie , goed voor de babyhuid. Altijd fijn om in huis te hebben. Zeker tijdens de koudere maanden goed om in huis te hebben om dat tere babyvelletje te verzorgen.

kinderaromatherapie - unicorns & fairytales

Op haar zeer uitgebreide *website* vind je enorm veel tips, producten en workshops terug. Voor mama’s en papa’s met interesse voor natuurlijke producten een echte aanrader trouwens. Ik heb zelf een aantal producten geselecteerd die ik écht graag eens zou willen testen of die ik echt interessant vind en die ik dan ook ga aankopen (ik laat je dan wel weten hoe het gegaan is) :

Verstuiver 

Dit is essentieel als je met olietjes wil gaan werken en ze wil verstuiven in de lucht. Je kan er op haar site verschillende vinden. Zelfs met kleuren!

kinderaromatherapie - unicorns & fairytales kinderaromatherapie - unicorns & fairytales Dromenspray 

Een heerlijke slaapbevorderende slaapspray voor op het kinderkussen met lavendel, mandarijn en een vleugje rozenhout voor zoete dromen.

Spokenspray

De Spokenspray is een kinderkussenspray met tropische ylang ylang en zoete mandarijn. Uit Duits onderzoek is gebleken dat met geuren nachtmerries kunnen verminderen. Ylang Ylang is een aroma dat angsten verlicht en zeer diep ontspant.

Pubers en puistjes

Dit is natuurlijk moeilijk om te testen maar lijkt me enorm interessant als je een puber hebt die last heeft van zijn huid. Marcia heeft het zelf getest bij haar kinderen met een positief resultaat.

kinderaromatherapie - unicorns & fairytales

Marcia heeft zelf ook een blog waar ze handige tips deelt. Echt de moeite waard om een kijkje te nemen. Er staan vaak erg interessante blogjes op , ook natuurlijke recepten die goed zijn voor één of andere aandoening. Of ook gewoon omdat het heerlijk is! Ik ga in ieder geval een trouwe volger worden.

kinderaromatherapie - unicorns & fairytales

kinderaromatherapie - unicorns & fairytales

Kende jij dit Toverboek al? Gebruik jij ook oliën?   

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  15 januari 2016 at 12:38

  Ik gebruik eigenlijk hoogstens eucalyptus olie bij verkoudheden. Maar dit boek biedt duidelijk veel meer mogelijkheden. Klinkt leuk!

  Huisvlijt

 • Reply
  ann raepsaet
  26 maart 2016 at 15:24

  Wat een leuke website met fijne spullen!

Leave a Reply