Unicorns & Fairytales
Gezondheid / Health moederschap My life

Back tot school is ook back to snot, vitamientjes en EHBO kist aanvullen…

De eerste schoolweken zorgen vaak ook meteen voor ziektekiemen. Niet te doen hoe snel die kinderen ziek worden van elkaar. De herfstperiode zal ook weer snel voor de deur staan en we kunnen de zomerperiode toch bijna vaarwel zeggen. De maanden die ik het minst leuk vind, herfst en winter. We zullen ook de EHBO doos weer moeten aanvullen. 

Ziektekiemen

Het is verbazingwekkend hoe snel kinderen weer ziek zijn als ze in aanraking komen met andere kinderen. School is nog niet goed en wel begonnen of de snottebellen vliegen al in het rond. Bij Lex was het vorig jaar meteen prijs. Hij ging naar de onthaalmoeder, enkele kindjes hadden snot en BAM, hij had het ook. Onze arts die Lex opvolgde in het UZA zei dat het heel normaal is bij peuters. Ze kunnen tot 10 verkoudheden op een winter hebben. Eigenlijk bedoelt ze: er zullen meer snotterige dagen zijn dan ‘snotvrije’ dagen hahaha. Lex moest tot enkele maanden geleden  ‘s ochtends en ‘s avonds puffen met flixotide om hem door die moeilijke periodes heen te helpen. Bij hem sloeg het steeds op de longen en hij werd héél vaak ziek. Sinds enkele maanden hoeft dit niet meer maar hij gaat nu voor de eerste keer naar de grote school. Ik ben benieuwd wanneer ze eerste snottebellen hun intrede doen…

vurig sensitieve kinderen - unicorns & fairytales

Kapotte knietjes en builen

Met twee wilde jongens in huis zijn de kapotte knietjes en bulten op het hoofd schering en inslag. Hoeveel keer dat mijn jongens hun hoofden stoten tegen de tafel of een kast. Niet te doen. Zo worden ze groot zeker? Ook op school vallen er geregeld wel eens kinderen. We hebben al een hele reeks kleefpleisters want voor het minste wondje willen ze een pleister. Dat zal de pijn waarschijnlijk psychologisch wat verzachten.

EHBO- unicorns & fairytales

Back to school ? Vullen die EHBO box!

+ CHECK ZEKER WAT JE ALLEMAAL BEST IN JE  EHBO KIST VOOR THUIS KUNT STEKEN +

Met kinderen in huis kan je maar beter een EHBO doos hebben. Wat er best allemaal insteekt kan je lezen wanneer je op de link klikt hierboven. In samenwerking met een apotheker vulde ik deze doos. Ik zou hem zelf nog eens moeten herlezen want na een tijdje moet je de data goed checken….

Unicorns & fairytales - EHBO koffer

Wat wij ook altijd gebruiken en dicht in de buurt hebben liggen is het volgende…

Elmex tandpasta 

Onze kinderen gebruiken al sinds het eerste tandje deze tandpasta en willen ook geen andere. Deze was welkom! We gebruiken hem immers zelf dagelijks. Je kan hem gebruiken tot 6 jaar.

Diaseptyl spray 

Een desinfecterende spray. Deze Spray biedt een dagelijkse basisverzorging voor huidinfecties. De efficiëntie is te danken aan de antibacteriële werking van het ontsmettingsmiddel. Het ingrediënt desinfecteert wondjes en brandplekken zeer grondig. Het beperkt de verspreiding van ziekteverwekkende stoffen. Deze kunnen we dus ook wel goed gebruiken en gaat de EHBO kist in.

Luizenshampoo

Nog niet nodig gehad voor één van de kinderen maar je weet maar nooit. Het gaat snel rond. Maar laten we hopen dat die ongeopend kan blijven liggen. Wel handig om in huis te hebben en om meteen te kunnen behandelen wanneer nodig.

Lees ook: Oh jee, daar heb je ze weer. Luizen behandelen doe je zo!

luizen behandelen - unicorns & fairytales

Bioderma Micellair water 

Reinigt en demaquilleert gezicht en ogen.Werkt kalmerend en ontzwellend en respecteert het evenwicht van de huid.
Geeft meteen een fris gevoel. Iets voor mezelf 😉

Hansaplast kleefpleisters

Spreekt voor zich denk ik. Wij hebben altijd een reservedoos!

Biocure Jellies

Dit zijn vitaminen vanaf 3 jaar. Het ondersteunt het brein en de concentratie vanaf 3 jaar. De jellies bevatten Omega 3-visolie en Vitamine D3. Wij nemen normaal gezien andere tabletten  . Maar het is het proberen waard wanneer de anderen opgebruikt zijn. Zeker tijdens de wintermaanden geven we graag vitaminen bij.

 

EHBO- unicorns & fairytales

Zijn jullie de schoolweken goed gestart? Hebben jullie thuis zulke producten? En geven jullie vitaminen bij?

XOXO

Nathalie

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Silke
  9 september 2019 at 11:25

  Je hebt geen idee hoe blij ik ben met deze post. Ik ben echt geen goede mama als het aankomt op EHBO kits. Ik heb overal in huis wel wat liggen en soms moet ik met spoed naar de apotheek.
  na onze verhuis toch eens echt werk maken van een deftige EHBO doos. 🙂

  • Reply
   Nathalie
   9 september 2019 at 19:29

   hahaha, ik ken dat hoor, ik moet ook geregeld alles weer even op orde zetten…

Leave a Reply