Unicorns & Fairytales
Diary My life Personal

Uitgewaaid en weer terug naar school? Een heerlijke vakantie met een droevig einde.

De twee weken kerstvakantie hebben mijn kinderen echt deugd gedaan. Ons ook natuurlijk, al is het hard werken met twee koters in huis. Want jij moet er nu 300% voor ze staan: al hun “bevelen” opvolgen en drama’s oplossen. Maar ook veel quality time, nog steeds weinig slaap en… hopelijk helemaal genezen.

De vakantie ziek gestart

Vince startte de vakantie ziek. Hij kloeg al een tijdje van keelpijn en nu bleek dat hij niet loog. Zijn keel zag rood en hij had ook vocht achter zijn oren. We moesten in zijn neus spuiten en puffen. Maar na een week bleek dit niet voldoende. Hij had een oorontsteking gekregen… We gingen terug naar de huisartsenpost van Klina Brasschaat, waar ze allesbehalve vriendelijk waren. Nu moest hij de hele vakantie antibiotica nemen. Niet fijn maar gelukkig was het ergste al achter de rug en kon hij nog veel genieten van zijn vakantie.

Gezelligheid, vrienden en familie

De eerste week stond uiteraard in teken van Kerst, de verjaardag van Lex en het aftellen naar Nieuwjaar. We namen ook afscheid van Miche, de onthaalmoeder van Lex, die ermee stopt na vele jaren en verwelkomden Emily, een nieuwe kracht. Het gaat even wennen worden voor Lex als hij vandaag weer voor de eerste keer naar de crèche moet. Nu is het niet meer Miche en Wilma…

We gingen ontbijten in het Hard Rock Café en dat was kei gezellig en leuk, we tekenden gelijk zot, knutselen nieuwjaarsbrieven (allez, alternatieven voor nieuwjaarsbrieven) in elkaar, bakten lekkere havermoutwafels en genoten gewoon van de tijd samen. Geen enkele dag was saai. We hadden altijd wel iets te doen thuis of ergens anders. De kinderen genoten ervan.

havermoutwafels wafels zonder suiker - unicorns & fairytales

Het nieuwe jaar

We vierden het nieuwe jaar met vrienden en trapten af in Entourage, een gezellige bar op het Zuid in Antwerpen. The place to be als je eens naar Antwerpen trekt. Nadien gingen we lekker eten in Grand Café Modeste waar er ook, na het vuurwerk, de gelegenheid was om te dansen. Nice! Daar kan je trouwens elk weekend ‘een danske doen’. Maar goed, 2019 it is.

Uitwaaien in Center Parcs

De kindjes gaven we vorige maandag mee met oma, opa en bomma en die gingen uitwaaien en zich amuseren in Center Parcs Erperheide. De kinderen vinden het daar geweldig. Het is pure nostalgie want naar dat park ging ik als kind bijna elk jaar. Wij amuseerden ons daar te pletter en mijn kinderen dus ook. Buiten spelen, de kinderboerderij, het zwemparadijs, de binnenspeeltuin en de buitenspeeltuin. Er is altijd wel iets te beleven. Ik ging donderdag op bezoek en bleef slapen. Ik had weinig slaap door Lex die weer een slechte nacht had en zo begon ik het weekend natuurlijk weer moe. Maar enfin, ik had wel twee dagen eens kunnen uitslapen die week. Wij zijn mijn ouders dan ook heel dankbaar dat ze dit voor de kindjes wilden doen. Het was hun cadeau voor Kerst en Nieuwjaar.

Afscheid van een tante

We kregen ook slecht nieuws in de familie. Net voor Kerst kreeg één van mijn tantes een hersenbloeding. Ze heeft 10 dagen op intensieve gelegen maar het mocht jammer genoeg niet baten. Ik ben ze nog een bezoekje gaan brengen, een beetje om afscheid te nemen want de prognose was niet goed en ook om mijn nichtjes te steunen. Iedereen bleef hopen en duimen maar het mocht niet baten. Ze is op 4 januari heengegaan. Even een zware dobber, ook voor mijn papa. Hij rouwt altijd in stilte, innerlijk, maar je zag hem wel zijn pijn verbijten toen hij het bericht las. Gelukkig brachten zijn kleinkinderen een beetje troost.

 

Hoe was jullie Kerstvakantie?

XOXO

Nathalie

 

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply