Unicorns & Fairytales
Lijstjes My life Personal

Liebster Award part deux

In een ver verleden ben ik al eens een keertje genomineerd voor de Liebster Award. Dat kan je hier lezen. Nu ben ik nog eens drie keer genomineerd. Door Marleen van Imadreamer , Minke van Mamaminke en Marieke van Alittleblink. Thanx! Ik vul de vraagjes graag voor jullie in. Origineel komt deze Liebster Award van Blogqueen

 

Vind ik niet erg want ik hou wel van vraagjes beantwoorden. Vorig jaar was de Liebster Award meer naaigerelateerd en nu zijn de vraagjes wel anders. Leuk leuk!

De regels die bij deze award horen zijn als volgt:
– Bedank en link naar de persoon/blog die je genomineerd heeft;
– Beantwoord de vragen die je gegeven zijn door diegene die je genomineerd heeft;
– Nomineer 11 andere bloggers en link deze (200 volgers en minder);
– Stel iedere genomineerde op de hoogte van hun nominatie;
– Maak een vragenlijstje van 11 vragen voor de genomineerden;

De vraagjes van Minke

1. Waarom zouden we jouw blog moeten volgen?

Wanneer je houdt van persoonlijke stukjes en benieuwd bent naar mijn ervaringen als mama en juf, dan raad ik je aan om af en toe een kijkje te komen nemen. Of elke dag natuurlijk. Ik probeer een beetje af te wisselen tussen stukjes over het moederschap, persoonlijke stukjes en een beetje fashion, beauty en weetjes. Kortom, alles waar ik zelf van hou wil ik delen met al wie wil. Soms met een vleugje humor en soms met serieuziteit… 😉 

2. Wat vind je het allerleukste aan bloggen?

De contacten die je legt met andere bloggers, het kunnen afschrijven van bepaalde dingen en de mensen die je komen vertellen dat ze je blogjes leuk vinden. Ik heb altijd al graag geschreven en nu kan ik mijn passie uiten! Ook de vraagjes van bedrijven om samen te werken vind ik leuk. Zo kan je leuke dingen testen en kom je allerlei zaken te weten. 

3. Wat is een must have voor een blogger?

Een laptop en smartphone. Zonder die twee dingen kan ik niet verder. Mijn laptop staat altijd in mijn buurt en mijn social media check ik op regelmatige basis met mijn telefoon. Ook mijn mails komen via mijn telefoon binnen, zo kan ik snel reageren indien nodig! Wanneer ik iets leuks zie om over te bloggen leg ik het meteen vast op foto. 

4. Wat is je grootste blogblunder?

Ik denk niet dat ik al een grote blunder gemaakt heb. Misschien de eerste postjes in blogger met een lay out die heel simpel was, maar of dat een blunder is, dat weet ik niet. Ik probeer er geen te maken. Ongetwijfeld komt die er nog wel. We zullen wel zien…

5. Welke blogcategorie lees je het vaakst? (bijv. mamablogs of beautyblogs?)

De mamablogs. Zo kan ik de verhalen over hun kindje vergelijken met mijn zoontje. Ik haal er ook tips uit. De fashionblogs vind ik ook wel top! Ik hou van fashion. Last but not least de interieurblogs. Daar durf ik ook wel eens een kijkje te nemen. 

6. Hoe heb je gekozen voor je hosting (of gratis provider als blogger of wordpress)?

Ik heb gekozen voor hosting via Antagonist sinds ik het bloggen professioneler wou aanpakken. Zo kon ik ook gebruik maken van plugins en een andere lay out. Door wat rond te vragen ben ik op Antagonist gekomen.

7. Hoe ben je op de naam van je blog gekomen?

Wel, ik had enkele ideetjes en deze naam was één van de twee die overgebleven waren. Omdat ik soms in een droomwereld vertoef en hou van een beetje mijmeren dacht ik aan deze feeërieke naam. Iemand heeft ooit eens over mij gezegd: never-ending story… Dat paste er goed bij!

8. Welke tip wil je geven aan een beginnende blogger?

Ik ben eigenlijk ook wel nog steeds een beginnende blogger maar de tip die ook ik heb gekregen is: geduld! Niet teveel ineens willen. Je wordt niet van de ene op de andere dag groot en je moet veel moeite doen om een blog te onderhouden. Je moet dus op voorhand goed nadenken over je doelen. Wat wil je bereiken? Ik heb maanden geschreven voor 10 volgers. Toen ik het een beetje anders aanpakte kreeg ik er elke dag bezoekers bij. Ook gaan er soms weg. Ik evolueer en blog over andere zaken dan helemaal aan het begin. Dan verlies je ook volgers. Aan mijn statistieken te zien heb ik heel veel terugkerende bezoekers en dat is echt een heel fijn gevoel. 

9. Heb je een voorbeeldblogger?

Ik heb wel enkele bloggers die ik leuk vind en vaak een bezoekje breng.

mamaliefde : haar blogjes zijn altijd inspirerend. Ze weet veel en blogt over interessante zaken. Veel van die dingen wil ik graag uitproberen. Wanneer je benieuwd bent naar een volgend blogje van iemand dan zit het wel goed en dat heb ik wel met Linda.

PSNim: zij heeft prachtige foto’s en alleen al voor die foto’s ben ik benieuwd naar meer. De outfitposts van haar zoontje zijn geweldig. Helemaal mijn ding!

urbanmoms.nl: hier breng ik ook geregeld een bezoekje om te zien welke leuke outfits en webshops er allemaal zijn.

Nele:  ze heeft een hele leuke blog en haar kindje is even oud als Vince. Ook een Belgische blogger en we hebben elkaar recent ontmoet op het NETFLIX evenement. Het klikte meteen en we zijn van plan nog veel samen te doen en lekkere wijntjes te drinken! Schol!

Voor de rest zijn er zeker nog veel bloggers waar ik inspiratie uit haal.

10.Waar zou je over willen schrijven op je blog maar, doe je toch niet?

Over politieke kwesties maar ik hou er niet van om discussies uit te lokken. Ik hou het liever een beetje luchtig en interessant. Behalve als ik het echt nodig vind om mijn mening te verkondigen, dan zal ik het misschien wel overwegen. Zoals dit blogje over het M-decreet. 

11. Welke opleiding heb je gevolgd en heeft dit met bloggen te maken?

Ik ben leerkracht lager onderwijs. Dit heeft niet veel met bloggen te maken denk ik. Het bloggen is ontstaan uit liefde voor het schrijven, de taal en mijn leesverslaving. Wat wel helpt is dat ik wel een beetje kennis heb van de Nederlandse taal en de (gemakkelijke) regeltjes. Wat niet wil zeggen dat er nooit eens een schrijffoutje durft tussenzitten.

De vraagjes van Marleen:

1. Wat is je lievelingskleur?

Ik heb eigenlijk geen lievelingskleur. Het hangt er allemaal een beetje vanaf waar die kleur voor dient. Neem nu mijn blog: ik hou wel van de combinatie mint – zwart – wit. Maar ik zou nooit kledij dragen in die kleurencombinatie. De kinderkamer is dan weer wel in die combinatie. Binnenkort komt er een blogje over mijn kinderkamer.

2. Wie is een grote inspiratiebron in je leven?

Mijn nonkel Freddy maar die is er niet meer. Door hem heb ik het creatieve talent in mezelf ontdekt, daar ben ik zeker van. Voor de rest haal ik inspiratie uit allerlei zaken. Dat kunnen ook dingen zijn in plaats van personen. De ervaringen die ik in mijn leven op doe neem ik mee. Ik ben een spons op dat vlak.

3. Slaap je op je rug, buik of op je zij? En aan welke kant van het bed slaap je?

Ik sliep vroeger op mijn buik maar ik heb zoveel last van mijn nek en rug dat dit eigenlijk niet meer mag. Ik slaap steeds op mijn zij. Ik slaap aan de rechterkant van het bed als je ervoor staat. Dat is een gewoonte. Maar als we op reis gaan dan kies ik de kant waar ik me het veiligst voel. Klinkt raar hé. Maar ik ben ook raar, bij nader inzien…

4. Blog je nog steeds over hetzelfde onderwerp als toen je net begon?

Een beetje. Toen ik net begon wou ik vooral mijn creatieve dingen laten zien en daarover bloggen (behalve mijn zwangerschap) maar dat is uiteindelijk uitgebreid naar meer: moederschap en het leven. De creatieve dingen zijn er nu een onderdeel van geworden.

5. Wat is iets dat je in de komende 5 jaar absoluut wil doen/bereiken?

Ik heb een hele lijst met doelen.  Daar kan je altijd eens een kijkje nemen. Ik heb wel wat doelen in mijn hoofd. Of dat ze allemaal gaan bereikt zijn weet ik niet maar dat is wel de bedoeling! Wat ik al ondervonden heb is dat het toch niet zo makkelijk is sommige doelen binnen de tijd te bereiken. De tijd gaat zo ontzettend snel…

6. Wat vind je absoluut heel vies om te eten?

Orgaanvlees, oesters… Glibberige toestanden…BAH…Ik vind eigenlijk best veel vies want ik ben een viespeuk. Ik ruik ook eerst altijd aan eten en als ik een pakje charcuterie open heb gedaan dan eet ik het na 2 dagen niet meer op, ook al zal het nog goed zijn.

7. Wat doe je liever: afwassen of afdrogen?

Ik heb een afwasmachine, gelukkig… Maar als ik dan moet kiezen liever afdrogen, dan is alles tenminste al proper. Ik hou niet van vuil aan mijn handen. Ik was ze zo veel dat ik enorm droge handen heb…

8. Wat was je favoriete vak op de basisschool? En op de middelbare?

Op de basisschool deed ik alles graag. Ik hield van school. Waarschijnlijk daarom dat ik uiteindelijk weer in school beland ben.  In de middelbare school deed ik graag talen en haatte ik informatica en typen.

9. Wat voor een huisdier zou je (later) graag willen hebben?

Ik heb altijd poezen gehad en nu hebben we er nog eentje. Nog niet zo lang geleden moesten we afscheid nemen van onze andere poes. Ik zou ook nog wel graag een konijn hebben. Indien we nu een hele grote tuin hadden zou ik wel nog andere dieren willen.

10. Welk muziekinstrument zou je graag willen leren spelen?

De piano! Ik vind dat een fantastisch instrument. Enkel de notenleer, daar zou ik tegenop zien.

11. Wat is het laatste dat je hebt gekocht via internet?

Een shirtje en broekje van Lucky n°7 voor Vince en nog enkele dingen bij CarlijnQ: ledikantlakens, een opbergzak en een beanie. Ik kan bijna niet wachten tot het pakket toekomt! Ook nog een kaartenrekje en wat shirtjes… Nu ben ik blut.

De vraagjes van Marieke

1. Wie ben jij?

Ik ben vooral een gek persoon die probeert voor iedereen lief te zijn (en daardoor wel eens met haar neus tegen de deur botst want niet iedereen wil lief zijn voor een ander). Ik hou van dromen en ik doe alles met passie of ik doe het niet. Bij mij geldt het motto: alles of niets. Ik hou van mijn gezin, lezen, shoppen, iets drinken met vrienden en nog véél meer. Ik heb 1001 hobby’s! Naast mijn beroep als leerkracht heb ik nog een klein bedrijfje opgestart om mijn creatieve kant te uiten en blog ik.

2. Waarom blog je?

Ik blog omdat ik een uitlaatklep nodig heb. Vooral ook over het moederschap. Niet iedereen wil dit graag horen en nu kunnen de mensen die het willen weten alles erover lezen. Ik schrijf ook ongelooflijk graag maar een boek schrijven is een (nog) te grote uitdaging. Daarom is dit een goed alternatief.

3. Welke boodschap wil je de lezers van je blog meegeven?

Een boodschap wil ik niet echt bewust meegeven. Iedereen mag er zich bij voelen hoe hij wil. Ik hoop dat mijn blog positiviteit uitstraalt en dat ik het een beetje kan overbrengen op mensen.

4. Wat is het mooiste dat je blog je gebracht heeft?

Tot hiertoe enkele leuke samenwerkingen, mensen die het leuk vinden om mij te volgen en een grote voldoening. Ik ben sinds kort ook lid van het stream team van NETFLIX, wat wel leuk is!

5. Ben je wel eens onzeker over je blog en zo ja, hoe raak je dit gevoel weer kwijt?

Ja, dat heb ik geregeld. Dat gevoel raak ik meestal kwijt door mensen die me aanspreken en vinden dat het leuk is. Of als een bedrijf me contacteert om samen te werken. Wat ook vaak helpt is een nachtje slapen.

6. Heb je wel eens nare of rare reacties gekregen op je blog of uit je omgeving?

Ja één keer maar dat had niet zozeer te maken met de blog maar wel met het bericht. Tot hiertoe heb ik enkel leuke reacties gekregen. Hopelijk komen er enkel leuke reacties natuurlijk…

7. Waar ging het eerste artikel over dat je ooit schreef?

Over mijn zwangerschap. Ik ben mijn blog begonnen toen ik zwanger was van Vince. In eerste instantie om erover te schrijven in plaats van steeds vriendinnen lastig te vallen met zwangerschapsperikelen.

8. Wat is het mooiste dat je vandaag hebt meegemaakt?

De lach van mijn kleine mannetje zien op zijn gezichtje toen ik hem bij de onthaalmoeder ging halen. Hij was heerlijk aan het spelen.

9. Welke quote omschrijft jouw en de manier waarop jij in het leven staat?

Als een beetje dromen gevaarlijk is, droom dan niet weinig maar veel!

10. Wie is je favoriete filmster of artiest?

Christina Aguilera. Ze heeft een prachtige stem!

11. Wat wil je graag aan andere bloggers meegeven?

Blijf doen waar JIJ zin in hebt! Trek je niet aan van eventuele (jaloerse) nare reacties. Iedereen is UNIEK..

 

Nou, dan blijven er nog twee dingen over: de vragen en de genomineerden. Wel, ik nomineer iedereen van de facebookgroep Belgische Bloggers die minder dan 200 volgers hebben om zo onze Belgjes eens in de kijker te zetten! Dames en heren, dit wil ik vragen aan jullie:

1. Wat doe je buiten bloggen in het dagelijkse leven?

2. Wat wil je bereiken met je blog? Wil je er geld mee verdienen of is het puur als hobby?

3. Vertel iets over jezelf wat weinig mensen weten.

4. Moest je op een onbewoond eiland verzeild geraken, wat neem je mee?

5. Beschrijf jouw ideale cocktail.

6. Moest je voor een dag een ander beroep mogen uitoefenen, eender welk beroep, wat zou het dan zijn?

7. Beschrijf jouw droomdate (geen persoon, wel een gebeurtenis…)

8. Waar schaam jij je voor?

9. Wat is jouw favoriete webshop?

10. Heb je een voorbeeldblogger? Wie?

11. Wat zou je ooit nog in je leven willen doen?

Nou, dit was het dan! Veel succes!

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Nele
  24 maart 2015 at 20:28

  Ik zien ei oek gèire ! En dat van die charcuterie heb ik ook – erg, he ?
  C u saturday ! En ik hou deze voor verdere referentie ! Ik heb er net vier ingevuld

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  25 maart 2015 at 11:00

  Gefeliciteerd met je prijs. En leuk om je blogervaringen te lezen.

  • Reply
   Nathalie
   25 maart 2015 at 14:01

   Dankje!

Leave a Reply