Unicorns & Fairytales
spannend prentenboek - unicorns & fairytales
Boeken Prentenboeken

Een spannend prentenboek!

Sommige kinderen houden van spannende prentenboeken. Het hangt natuurlijk van kind tot kind af of je zo’n prentenboek gaat voorlezen of niet. Ik weet nog goed dat ik een prentenboek over monsters in de kamer voorlas aan Vince. Een vrij spannend prentenboek voor kleine kindjes. Weliswaar met lieve monstertjes ¬†maar je weet hoe dat gaat… Kinderen en fantasie. Wel, dit is een leuk prentenboek van kinderen die houden van draakjes.

Spannend prentenboek

Wanneer heb je nou een spannend prentenboek? Wel, daarvoor moet je je eigen kind een beetje kennen denk ik. Niet te vergeten de leeftijd van het kind: vanaf 3 jaar beginnen ze echt te fantaseren en kunnen ze soms realiteit en werkelijkheid nog niet zo goed scheiden. Hun gedachten worden echt en vooral in hun bed. Zo moest ik laatst een plantenspuit gaan halen met spray om spoken te verjagen…

Dat boek met monsters in de kamer is nu Vince zijn favoriet! Hij kiest hem erg vaak. Zo snel kan het keren ūüėȬ†Ken je kind dus en lees eerst het boek voor je het gaat voorlezen. Dan kan je nog altijd bedenken of je het wel of beter niet kan voorlezen.

spannend prentenboek - unicorns & fairytales

 

Ik eet je niet op

Dit spannend prentenboek gaat over een draak, Theodoor. Hij was blij in zijn stille grot Er komen allerlei dieren voorbij en telkens denkt de draak: zou ik hem opeten? Maar hij had geen trek en stuurde de dieren telkens weg. Toen kwam er een kind voorbij. Hij was riddertje aan het spelen en riep in de grot: ‘Ik lust je rauw!’. Theodoor kreeg plots wel trek. Hij jaagde het kind weg maar die bleef gewoon verder spelen. De draak liep achter het kind dat struikelde,. Vlak voor Theodoor het kind wilde opeten kreeg die de slappe lach. Dat stak aan en de draak lachte mee. En iemand die de slappe lach heeft kan je toch niet opeten? Vanaf die dag speelt hij samen met het kind buiten.

spannend prentenboek - unicorns & fairytales

 

Dit boekje is spannend en lief tegelijkertijd.¬†Ik eet je niet op is een spannend prentenboek van Adam Lehrhaupt, ge√Įllustreerd door Scott Magoon. Prachtig vertaald door Gouden Griffel-winnares Bette Westera. Voor kinderen vanaf 4 jaar en voor de fans van Ik wil mijn hoed terug en Mama kwijt.

spannend prentenboek - unicorns & fairytales spannend prentenboek - unicorns & fairytales

 

Verwerking

Na dit boekje kan je allerlei dingen doen. Een gesprekje houden over het prentenboek, gewoon samen lachen en samen een draak knutselen bijvoorbeeld. Je kan samen spelen buiten, toneel spelen en riddertje spelen. Of het boek gewoon gezellig lezen, er eens mee lachen en opnieuw lezen. RAAAUW!!

 

Hebben jullie thuis spannende prentenboeken? Lezen jullie kinderen dat graag? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  valerie segers
  27 augustus 2017 at 10:35

  Hier is het boek ‘een bos vol enge, wilde dieren’ een topper.

 • Reply
  nietzomaarsaar
  29 augustus 2017 at 23:41

  ‘Waarom huil je kleine uil’ is hier topfavoriet of ‘Enge Eddy’ en ik doe dan al die stemmetjes na haha. Inleving 10/10 :-).

Leave a Reply