Unicorns & Fairytales
Diary My life Personal

Diary 133 // veel knutselen, spannende momenten en terug naar school

Het is even afkicken van die twee weken ‘vakantie’ die we hadden. Als juf was ik twee weken thuis, maar we hebben niet stilgezeten. Ik maakte ook veel materiaal om in de klas te gebruiken en genoot van de kinderen. We deden leuke dingen samen, gingen zoveel mogelijk wandelen en planden ook wel eens rustmomenten in. En toen was het weer school…

Wandelen en knutselen

We gingen in de vakantie zoveel mogelijk buiten. Een beetje frisse lucht doet wonderen, zeker als je elke dag op elkaars lip zit. Manlief had ook vakantie genomen dus konden we veel samen doen.  Zo hebben we weer leuke plekjes ontdekt, gingen we in verschillende parken een zoektocht doen en hadden we echt een fijne tijd. De dagen dat ik alleen was met de kids zijn we ook zoektochten gaan doen: In het park van Ekeren was er een zoektocht van Jules en in het park van Essen een Halloweentocht van Elfje Fien. De kinderen deden dit vol enthousiasme. Vince zei me zelfs dat hij het zalig vond zo met mij alleen op stap.

Blaadjes rapen en versieren

Mijn kinderen zijn knutselaars en vooral Vince is eigenlijk al getraind in het ontdekken van spullen waarmee we kunnen knutselen hahaha. Zo zagen we beiden de mooie kastanjebladeren in het park van Schoten, keken we naar elkaar en wisten we dat deze mee naar huis gingen. Eenmaak thuis haalden we de verfstiften boven en gingen we aan de slag. Veel mensen denken dat ons huis volhangt met knutselwerkjes, maar dat is niet zo. Ze verdwijnen na een tijdje en onze kinderen vinden dat ook niet erg. Enkel de hele speciale blijven langer hangen. Het is voor ons vaak de ervaring die het leukst is.

Verfstiften vind je hier

 

Lekkers bakken

Wanneer ik oud en versleten ben en mijn kinderen denken terug aan hun kindertijd, dan hoop ik dat ze de heerlijke geur van cupcakes, koekjes en ander gebak herinneren. Wij bakken wekelijks wel iets en hebben daar enorm veel plezier van (en niet alleen van het opeten). Vaak delen we dit uit en het “geven” aan anderen doet ons een groot plezier. Vaak lust Lex het zelfs niet. Maar dat maakt niet uit voor hen. Ze vinden het ontzettend leuk om te helpen. En ik ook… het is zo fijn om samen dingen te kunnen doen. Zo maakten we zelf speculaas en ook raw cupcakes. Receptjes volgen nog.

corona proof Sinterklaas vieren - unicorns & fairytales

Speeldeeg maken

Wij maken om de zoveel tijd wel eens samen speeldeeg volgen mijn supergoed recept. Ik heb  6 verschillende manieren en deze keer was dit helemaal in het Sint thema. Heerlijk geurende playdough (speculaaskruiden en chocoladepoeder) YUMMM. Mijn kinderen worden rustig van het kneden en bezig zijn met speeldeeg, dus is dit mijn activiteit als ik merk dat ze te druk worden.

Schoentje zetten

We zetten ook onze schoen eens een keertje. Omdat we van andere kinderen hadden gehoord dat de Sint al eens langsgekomen was. We vertelden onze kinderen wel dat de Sint nog geen cadeaus komt brengen, maar dat het wel eens kan zijn dat zijn hulppieten lekkers komen leggen. We mogen echter niet teveel nadruk leggen op heel dat Sint gebeuren heb ik al door want tegenwoordig slapen de kinderen niet zo goed. Zou het de Sint spanning zijn?

 

Knutselen

Wij houden van knutselen en dat doen we nu natuurlijk helemaal in Sint thema! yayyy. Zo maakten we de stoomboot van de Sint, een Roetpiet en mochten ze natuurlijk gewoon wat vrij knutselen. Ik leg vaak wat kosteloos materiaal op tafel en laat ze doen. We hebben altijd een voorraad lijm en kleine spullen in huis. Daar zijn ze vaak lang zoet mee.

lees ook: Tips om creatief aan de slag te gaan met (je) kinderen: do’s & dont’s

Weer naar school

En dan was de pret voorbij…. de kinderen gingen weer naar school. Maar eigenlijk waren ze wel blij om al hun vrienden en vriendinnetjes weer te zien. Sindsdien slapen ze wel slechter. Zou het nu te maken hebben met de vermoeidheid, de spanning rond Sinterklaas of is het puur toeval? Ik moest ook weer voor de klas gaan staan en was daar heel blij om. Het was een blij weerzien met de kinderen van de klas. ik geniet nog steeds van het lesgeven…

 

Hoe was jouw week?

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Joke
  23 november 2020 at 10:45

  Vraagje: wat doe jij eigenlijk met alle knutselwerkjes van de kinderen? Bewaar je ze? En hoe? En hoe lang? Vragen ze er zelf nog achter, na een tijd? 🙂

 • Reply
  Annelies
  23 november 2020 at 22:11

  Super fijn om te lezen en zien hoe jij ook thuis zo volledig volgens het seizoen en bijhorende thema knutselt en speel ideeën zoekt. En dat laatste zinnetje is ook bij mij van toepassing, het was voor mijn meisjes een blij weerzien met vriendjes en met hun juf/ meester maar ook voor mij als jufie was het ook zo een blij weerzien met mijn klasje en ook ik hou enorm van mijn job, zalig om samen met de kinderen rond een thema te werken en ons daar helemaal in onder te dompelen. Speeldeeg met speculaaspoeder staat ook bij mij deze week op de planning, super fijn 🙂 lieve groetjes en een fijne week

Leave a Reply