Unicorns & Fairytales
Diary My life

Diary 116 // Workouts & events

Wat grappig dat de vierde schoolweek alweer begint vandaag. De tijd vliegt en de zomervakantie is alleen nog maar een herinnering. Gelukkig konden we nog wat genieten van enkele mooie zonnige dagen om de pijn wat te verzachten. Hoe was onze week? Wel, ik vertel het je graag.

Preloved kleertjes in dozen doen om te verkopen

Ik heb alles van Vince en Lex gesorteerd in dozen zodat mensen kunnen komen zien. Bijna alles aan 3 euro per stuk! We zouden graag een potje aanleggen en met het geld dat we kregen voor de kleertjes een deel sparen en een ander deel voor grotere kleertjes. Je kan altijd een mailtje sturen als je eens wil komen zien. Hetgeen nog overschiet zet ik waarschijnlijk op de Facebookpagina UNICORNS & FAIRYTALES VERKOOPT.

Honest event

Bij mijn beroep als mamablogger (ja hoor, ik doe dit echt als halftijds beroep) horen ook events. Dit is een moment waarop wij kennis maken met merken en nieuwigheden. We kiezen dan natuurlijk zelf of we het interessant genoeg vinden om over te schrijven en of het bij ons als persoon/gezin past. Honest wou hun nieuwste biologische drankje voorstellen: Honest Kids. We kregen zelfs een hele goede uitleg van een diëtiste (dat suiker echt wel mag maar met mate) , een eerlijke uitleg van de PR dame van Coca Cola Belgium (het drankje is om te genieten en vervangt in geen geval water) en maakten zelf 3 kei leuke gezonde tussendoortjes. Honest zit in onze koelkast vanaf nu want ik heb het vergeleken met de appelsap die Vince zo graag drinkt en dan is dit toch wel een beter alternatief. Het is ongezoet (enkel van de natuurlijke suikers van de vruchten) en bestaat merendeel uit water (en dat proef je).

vieruurtje voor kinderen - unicorns & fairytales

Leuke ontdekking van interactieve verhalen

Er is iets nieuws op de markt! Nou beter gezegd: het wereldwijde web. Het is gratis en leuk! Playmobil Stories zijn interactieve luisterverhalen die je kinderen helpen om te leren onthouden, problemen op te lossen en keuzes te maken. Ze zijn geschreven door Thaïs Vanderheyden die je nog wel kent van de Spiekpietjes en het wondermooie verhaal van de De Sterrenwachters. We kregen een kennismakingspakket om de kinderen warm te maken en dat lukte. Vince wou meteen de verhaaltjes beluisteren. Heel leuk dat ze zelf het einde kunnen kiezen! Mix plezier en educatie door ze zelf te laten luisteren. Probeer het zeker ook eens.

playmobil stories - unicorns & fairytales

playmobil stories - unicorns & fairytales

Op de mosselboot

Het weekend ging goed van start met een tripje op de mosselboot. In de aanloop naar de Bewuste Visweek (meer over duurzame vis komt nog) en het MSC label op vissoorten werden we door Maison Slash uitgenodigd in Zeeland, Bruinesse. Ik nam oma, opa en Vince mee. Vince vond het allemaal geweldig! We zagen hoe men jonge mosselen ving en op de juiste plaatsen terugzette, hoe men in bepaalde stukken van de zee mocht vangen en we kregen uitleg over hoe ze duurzame vis vingen. We voeren ook naar de zeehondjes. Zo schattig! Op de terugweg mochten we lekkere mosseltjes eten, brood dat met zeezout gemaakt was (kei lekker!) en kregen we een glaasje wijn. Toen we terugkwamen aten we lekker in Bru17, het restaurant waar we afgesproken hadden en die enkel maar duurzame en lokale vis serveren. Mega lekker. Er was ook iets te doen en uiteraard kregen we Vince daar niet vlug weg. Maar dat maakte het hele uitstapje des te leuker. Zeeland is ook zo mooi en maar een uurtje van bij ons vandaan.

mosselboot

Lekkere lunchbox

We hielden het goed vol om een gezonde lunchbox op tafel te toveren, of beter gezegd, in de boekentas. Vince vindt het allemaal geweldig. Ik bereid ze de avond voordien en ‘s ochtends hoef ik alleen nog maar de Yumbox in de boekentas te steken. Minder werk voor mij tijdens de rushmomentjes en een leuke brooddoos voor Vince, wat wil je nog meer? Lees hier mee over onze gezonde lunchboxen.

gezonde lunchbox - unicorns & fairytales

 

Lesje paaldansen

Ik ging zaterdag met een vriendin een proefles paaldansen en barre workout doen bij Vertical Barre (Op het Eilandje in Antwerpen) Wat had ik dat onderschat! Ik kon er niet veel van, maar dat is blijkbaar normaal de eerste les. Hahaha.  Het is écht wel een full body workout dat je doet en je kan ook nadien Barre Workout doen. Dat ging beter. Door jaren (kracht)training ging dit mij iets beter af hahaha. Maar de goesting is er ergens wel…

 

Hoe was jullie week? 

XOXOX

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply