Unicorns & Fairytales
Diary My life Personal

Diary 100 Het begin van een nieuw schooljaar

Een leuke afsluiter van de zomervakantie en het begin van het nieuwe schooljaar. Met een aantal toffe nieuwtjes. Zo zag de week eruit. Ik heb enorm veel zin om terug te beginnen lesgeven en Vince zijn eerste schooldag was ook top!

 

Het einde van de zomervakantie

Ik vond deze zomervakantie erg magertjes en ook wel een beetje speciaal. De eerste zomervakantie met twee kinderen. Ik begrijp de meeste mensen nu wel wanneer ze zeggen dat het best pittig kan zijn. Je moet natuurlijk twee kinderen zien bezig te houden. Ik ben leerkracht en ben dus twee maanden thuis. Dat wil zeggen dat ik elke dag de kids bij mij heb. Wel, het is inderdaad wel zo dat je ze moet kunnen bezig houden maar daar had ik minder problemen mee. Inspiratie genoeg. En het hoeft zeker niet elke keer geld te kosten. Wat we zeker wel opnieuw gaan doen is een kampje. Dat breekt de vakantie wel een beetje. Of de vakantie minder lang moet duren? Goh, ik weet het niet. Maar ik hoef natuurlijk geen opvang te zoeken voor mijn kinderen dus ik heb makkelijk praten. Het zal van gezin tot gezin afhangen denk ik.

Een nieuw schooljaar, een nieuw leerjaar

Al heel lang zeg ik dat ik graag het zesde leerjaar wil doen. Wel, nu heb ik het eindelijk! En ik ben superblij. De eerste schooldag deed ik samen met mijn collega die halftijds samen met mij de klas op zich gaat nemen. Ik heb het gevoel dat het een erg leuk schooljaar gaat worden met de kids. Supertoffe leerlingen (ik kende de meesten al want 3 jaar geleden gaf ik les aan ze in het derde leerjaar) en de leerstof van het 6e leerjaar vind ik ZO boeiend. Er zijn ook veel ouders naar mij gekomen om te zeggen hoe blij dat hun kind was dat ze weer konden beginnen omdat ze wisten dat ik opnieuw les aan hen ging geven en dat geeft een extra boost. Bovendien geef ik nu les met een collega van het andere 6e waar ik heel goed mee op kan schieten en die dezelfde drive heeft. Dat is TOP.

Casting voor dreambaby

Op 1 september kregen we ook telefoon van Dreambaby dat we als gezin geselecteerd zijn om de casting bij te wonen van een fotoshoot voor Dreambaby. Ik ben erg benieuwd. Toch wel leuk. Dit is onze tweede fotoshoot voor een groot merk. Twee weken geleden hadden we een fotoshoot voor Les rêves d’Anaïs.  Ik ben zo benieuwd naar de foto’s!

Genieten van het weer

Hier en daar zijn er dagen dat het heerlijk genieten is van het weer. Dan proberen we buiten te komen. In het begin van de week hadden we nog een leuke BBQ met mijn broer die op bezoek kwam. Hij is de nonkel van Vince en ze hadden zoals je kan zien veel plezier… We gingen naar het park en Vince kon zich uitleven in de speeltuin. Lex kon tijgeren op het deken. Tegenwoordig verkent hij de hele buurt. Thuis kunnen we hem best een Swiffer aandoen want hij kruipt van de ene naar de andere hoek. We sloten de week af met een bezoekje aan goede vrienden die wat verder weg wonen. Altijd fijn en relaxen daar. De kindjes genoten met volle teugen. Zondag was rustdag want de kids lagen laat in hun bed. Toch werd Vince weer veel wakker ‘s nachts en stond hij om half 7 aan ons bed. Later in het bes is geen garantie op kinderen die later opstaan.

 

Hoe was jullie week? Zijn de kids goed gestart in school? 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply