Unicorns & Fairytales
moederschap Op stap

Bij de brandweer

Zondag was het opendeurdag van de plaatselijke brandweer. Ik was er zelf nog nooit geweest maar nu Vince al een beetje groter is leek het ons leuk om een keertje te gaan kijken. Tenslotte redden die mensen ons wanneer we in nood zitten. Het was mooi weer dus dubbel zo leuk.

IMG 6410 - Bij de brandweer

We vertrokken te voet naar de brandweer. Vince leek het allemaal wel goed te vinden in de buggy. De laatste tijd is dit niet altijd een groot succes. Sinds hij zelf kan stappen wil hij natuurlijk niets liever. Maar goed, we wandelden een kwartiertje en kwamen toen aan bij de brandweer. Ik had eigenlijk verwacht om toestanden te zien zoals in Amerika (Chigago Fire, met hete brandweermannen) maar dat bleek allemaal iets simpeler te zijn hier in België. Nou moet ik wel eerlijk bekennen dat ik nog steeds onder de indruk was van al die brandweerwagens en de kazerne.

IMG 6453 - Bij de brandweer

Toen we aankwamen zagen we al vele kinderen spuiten met het water en was er een demo bezig over hoe je het beste een brandende frietketel moet blussen. Niet met water dus want dan krijg je dit effect:

IMG 6419 - Bij de brandweer

Je kan dus het beste een vochtige (dikke) doek over de frietketel leggen , laten liggen en de stekker uittrekken indien mogelijk. Belangrijk is dat je je kinderen zeker zegt dat ze er nooit water mogen overgieten en dat ze mama of papa moeten roepen en niets zelf mogen ondernemen. Ze kunnen zich erg verbranden. Nog een tip: zet niet teveel spuitbussen bij elkaar zoals deodorants. Die kunnen ontploffen en zorgen zo samen voor ellende. Hier hebben we ook een demo van gezien en geloof me, de knal die we hoorden wil je thuis niet horen.

IMG 6466 - Bij de brandweer

Vince was meer geïnteresseerd in de steentjes die op de grond lagen en in papa. Want het is weer “papa-periode”. Heel de tijd bij papa hangen en samen gek doen, wat wil je nog meer natuurlijk? Hij heeft dan ook een geweldige papa.

IMG 6468 - Bij de brandweer

Ik nam zelf even een kijkje in de kazerne terwijl papa en zoon samen speelden. Voor een ritje in de brandweerwagen moest je aanschuiven en daar hadden we op dit moment niet veel zin in. Vince was er nog niet zo hard mee bezig. Volgend jaar staat dit zeker op de planning. Dan kan hij ook eens met het water spuiten. Nu vond hij de sirenes top! We hebben thuis een boekje met brandweergeluiden en hij herkende het meteen.

IMG 64271 - Bij de brandweer

We hadden een leuke dag en Vince kon stappen zoveel hij wou. Hij wou wel telkens door de hekken kruipen maar kleine jongens worden groter en dat lukte niet. Dan maar even poseren… Wat we verder nog deden vorige week kan je hier lezen.

IMG 6429 - Bij de brandweer

IMG 6442 - Bij de brandweer

IMG 6443 - Bij de brandweer

Zijn jullie al eens een brandweerkazerne van dichtbij gaan bekijken ? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Nele
  30 september 2015 at 19:12

  Dominic is ook in die fase. Nu zondag is er in Brussel ook een opendeurdag van fe brandweer.

  • Reply
   Nathalie
   30 september 2015 at 19:17

   Oh leuk! Ja Vince is niet echt in die fase van OOOH BRANDWEER maar kan al wel genieten van al het gebeuren!

Leave a Reply