Unicorns & Fairytales
de eerste stapjes - unicorns & fairytales
moederschap Ontwikkeling

De eerste stapjes van Vince

Het is zover, de eerste stapjes zijn gezet. We moesten er lang op wachten maar uiteindelijk moest het er eens van komen.

De eerste stapjes

Yes! De eerste stapjes zijn gezet. Niet dat we ongerust waren hoor, Vince stapte al vlotjes aan de hand en kon zich al goed voortbewegen achter een loopwagentje en aan de zetel, deuren, muren… Het enige dat hij nog niet deed was alles loslaten. Dan ging hij weer zitten en begon hij te huilen. Hij was er duidelijk nog niet klaar voor. Hij is nu bijna 17 maanden.

Vince kan eigenlijk al heel goed praten. Hij zegt geen zinnen maar hij benoemt alles wel duidelijk. Zijn eerste woordje was “bal”, daarna kwamen “mama” en “papa” en vanaf toen ging het vlot. Bumba, Peppa Pig, buurman, schoenen, bloem, boom en tegenwoordig alles wat je zegt. Je moet oppassen wat je zegt. Hij kan al enkele lichaamsdelen aanduiden bij zichzelf en bij anderen, zelfs bij zijn geliefde Peppa Pig. Toch grappig dat ze doorhebben dat het streepje een mond is. Hij benoemt ook zijn mond, neus, ogen en oren (al lijken die twee wel erg op elkaar), buik en (ja hoor) piemel!

lees ook: de eerste schoentjes

Eerst praten, dan stappen

Maar we hadden dus al door dat zijn focus meer op het praten lag en niet op het stappen. Door veel aanmoediging ging hij af en toe eens een stap vooruit maar dat was het dan ook. Mama deed voor hoe hij kon gaan staan en dat deed hij trots met zijn armpjes in de lucht en hij riep dan mee HOERAAAA! Wanneer hij nog net zijn evenwicht kon houden gaf hij zichzelf ook een applaus. Ja, zo eentje is het, erg trots op zichzelf.

Maar goed, gisteren was het dan zover. We waren buiten aan het genieten van de voorlaatste dag van de vakantie en hadden net onze buik vol van een lekkere BBQ. Vince was aan het spelen met zijn vriendje en ik zette hem voor de grap recht, ging weg en zei: en nu stappen hoor. Iedereen keek naar hem en we stonden even aan de grond genageld toen hij begon te stappen. Niet wankelen maar echt wel goed stappen. Ik spurtte naar binnen, graaide naar mijn telefoon en zette hem op video. Ondertussen was Vince gaan zitten. Ik zette hem weer recht en begon te filmen en ja hoor, meneer begon te stappen, onder luide aanmoediging van iedereen en dat vond hij best top.

Mama en papa supertrots natuurlijk. Ik belde gelijk naar zijn oma en opa en postte het op Facebook en instagram (euh…) Het gevoel dat er door je heen gaat op die speciale momenten, die mijlpalen… geweldig!

Vandaag hoeft het voor hem allemaal even niet en kroop hij bij de onthaalmoeder weer vrolijk rond. Ook thuis ging hij niet verder dan twee stappen. Ach, binnenkort spurt hij waarschijnlijk het hele huis door. We weten in ieder geval wel dat hij het kan…

Wanneer stapte jullie kind voor het eerst? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Nicole
  31 augustus 2015 at 18:05

  Geloof met 13,5 maand… Het praten begint nu steeds meer te komen.. Ze zei al paar woordjes maar het worden er nu opeens wel veel!

  • Reply
   Nathalie
   31 augustus 2015 at 18:52

   Ja plots kunnen ze veel hé… dat komt zo met fases..

 • Reply
  Lotte
  1 september 2015 at 00:12

  Ik kon blijkbaar pas stappen toen ik anderhalf jaar oud was en nu heb ik absoluut geen ‘zittend gat’. Dat komt dus ook bij Vince helemaal in orde 😉

  • Reply
   Nathalie
   2 september 2015 at 14:48

   Gelukkig 😉 hihihihi

 • Reply
  Sheena
  1 september 2015 at 09:11

  Wij zitten hier ook al met veel spanning te wachten op de eerste stapjes van onze jongste 🙂 Hij is nu 14 maanden, dus hij heeft nog wel wat tijd. Maar toch, ik vind het zo leuk als ze kunnen stappen!

  • Reply
   Nathalie
   2 september 2015 at 14:48

   Ja dat is toch wel leuk. Al moet ik eerlijk zeggen dat hij de laatste dagen weer vrolijk kroop hoor….

 • Reply
  Pauline
  1 september 2015 at 13:40

  Knap hoor! Hier was het met een maand of 13 geloof ik. Nim is precies het omgekeerde van Vince, doet een heleboel al vrij snel na… behalve praten! Hij vertikt het gewoon, knap lastig als hij iets wil en wij hem niet snappen..

 • Reply
  Hanne
  2 september 2015 at 13:09

  Bravooo Vince!!! Elias was 13 maand toen hij begon te stappen… Maar ieder kindje is anders he! Praten is hier dan ook weer minder…

Leave a Reply