Unicorns & Fairytales
unicorns & Fairytales
Diary My life Personal

As we speak #10

Eigenlijk was niet echt een interessante week om een diary te maken dus vervang ik hem gewoon door een ‘as we speak’. Dat is ook al even geleden én het is toch fijn voor de curieuzeneuzen onder ons (zegt de grootste). Maar goed. Here we go. Met wat ben ik allemaal bezig de laatste tijd.

 

Druk bezig met…

Opvoeden en bloggen. Lex is inmiddels 4 maanden oud en vraagt natuurlijk veel aandacht. Heel leuk. Wanneer hij slaapt zet ik mij achter mijn laptop en begin ik te bloggen, foto’s te nemen, mails te beantwoorden. Ik ben momenteel fulltime bezig met het bloggen (mijn leuke uit de hand gelopen hobby) en heb ouderschapsverlof. Leuk deze twee dingen met elkaar te combineren. Ook ‘s avonds als de kinderen in hun bed liggen en manlief gaan werken is ben ik voor de blog bezig. Ik ben dus geen moeder die haar kinderen verwaarloost moest je dat denken 🙂 Het sociale contact haal ik uit de events, persdagen en Vince naar school brengen.

as we speak - unicorns & fairytales

Kijkt uit naar…

Het eerste schoolfeest van Vince. Oh hij is zo gegroeid op school. De juf zei dat hij helemaal opengebloeid is. Je merkt het thuis ook wel. Zijn taal gaat er altijd maar meer en meer op vooruit en hij begint eindelijk wat op zichzelf te spelen. Erg leuk om te zien. Vooral in de zandbak wanneer hij een graafmachine kan nadoen. Ongelooflijk hoe trots je kan zijn op je kind. Helemaal geweldig.

verjaardag Vince - Unicorns & Fairytales

outfit: NUNUNU

Leest…

Momenteel lees ik twee informatieve boeken stukje bij stukje als ik eens tijd heb. ‘Wake-up’ en ‘wat is jouw excuus’. Erg inspirerende boeken moet ik zeggen.

Wake up is een boek die je echt in stukjes kan lezen. Het doet je herinneren aan de dingen die je in je leven zou moeten/kunnen aanpakken. Bijvoorbeeld minder online tijd, minder alcohol, meer sporten, eindelijk die stap zetten tot hetgeen je echt wil doen. Heel fijn boek om te lezen.

Wat is jouw excuus is een boek om je te doen inzien dat je helemaal geen excuus moet uitvinden om iets te beginnen. Het geeft je de moed om eindelijk te gaan sporten of het ding te doen wat je al lang wou doen maar altijd wel een excuus voor vond. Dus voor mensen die altijd maar uitvluchten zoeken: dit is een boek op jouw lijf geschreven!

Het derde boek waarin ik ben begonnen is ‘Slaap kindje slaap verdomme‘. Ik werd aangetrokken door de titel van het boek. Het boek is geschreven door Lotte Debrouwere. Ze is journaliste en columniste en koos er drie jaar geleden voor om solomama te worden. 3 jaar geleden, dat wil zeggen dat haar kind nu even oud is als Vince. Ik ben vooral benieuwd of ik dezelfde verhalen ga lezen als wat ik hier thuis meemaak. Maar ik heb zo’n flauw vermoeden van wel. Wanneer ik de achterkant lees en zie staan: Het leven met een vikingdochter, die moeiteloos switcht tussen schattige prinses en kleine dictator… Yup, helemaal Vince, behalve prinses. Maak daar dan maar prins van. Ik kan al niet wachten tot ik vanavond even in bed kan lezen, voor ik ga slapen. Want ja! Het is leuk om te lezen dat anderen in hetzelfde schuitje zitten.

boek moederschap - unicorns & fairytales

Ook kopen? 

[bol_product_links block_id=”bol_5901f77220522_selected-products” products=”9200000072250241,9200000064001683,9200000072475921″ name=”boeken as we speak” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”700″ cols=”3″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Kijkt…

Momenteel ben ik op Netflix begonnen aan een serie nl. RIVERDALE. Ik houd van tienerdrama’s. Mijn excuus: het houdt mij jong moehahaha. Nee, ik hou van series zoals Gossip Girl, Pretty Little Liars en The Vampire Diaries. Vraag me niet waarom maar het is gewoon zo.

Eindelijk begonnen aan…

Ik dacht een aantal maandag geleden, toen ik ergens op een buitenlandse blog iets las over Bullet Journaling, dat ik hier in België een primeur zou hebben. Maar nee hoor. Plots stonden allerlei blogs vol over Bullet Journals en ontdekte ik twee groepjes (die er al langer waren dan mijn idee) op Facebook. Het is een echte hype, maar oh zo leuk. Binnenkort mogen jullie eens een kijkje nemen in mijn Bullet Journal. Maar nu ben ik hem nog aan het opstarten. Ik volgde een workshop Bullet Journaling bij Veerle van Quillet en kreeg meteen “goesting” om aan de slag te gaan. Met het resultaat da ik al een klein beetje beter aan het plannen ben! Yay. Mijn bullet Journal heb ik trouwens gekregen om te reviewen! Wat ik ervan vind zal ik in het blogje zetten over Bullet Journaling, ik kan wel al zeggen dat ik het een zéér leuke BuJo vind. Hij is van BBNC uitgevers trouwens.

[bol_product_links block_id=”bol_5901f77220522_selected-products” products=”9200000071825256,9200000071825258,9200000071825254,9200000071824842″ name=”bullet journal” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”750″ cols=”4″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Leuke ontdekking

Tijdens mijn zoektocht naar leuke kinderkledij en decoratie kwam ik op de website van Esprit terecht. Ik dacht eigenlijk dat ze enkel dames -en herenkledij verkochten maar ze hebben een erg leuke kindercollectie én ook een home collectie. Zeker eens de moeite waard om een kijkje te nemen. Kunnen we weeral bij de lijst toevoegen van leuke kinderkleding websites.

esprit schoenen - unicorns & fairytales

 

Gelachen met…

Vorige week gaven we voor de eerste keer patatjes aan Lex. Voor ons een big deal maar eigenlijk minder spectaculair dan het was. We gaven hem 3 hapjes, hij deed niet raar ofzo. We maakten een filmpje… Maar eigenlijk was het na 1 minuut weer klaar. We hebben wel gelachen, dat wel. Om al de ‘fuss’ errond. Maar goed, onze kleine eet nu patatjes!

 

En jullie? Met wat zijn jullie bezig? 

XOXO Nathalie

 

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply