Unicorns & Fairytales
center parcs - unicorns & fairytales
Diary My life Personal

Diary 112 // Een week met allerlei gebeurtenissen om niet te vergeten

Vorige week was het een goedgevulde week met allerlei gebeurtenissen die ik niet snel ga vergeten. Het is al even geleden dat er nog eens een echte diary op de blog kwam (waarschijnlijk waren mijn weken niet echt interessant) maar nu kan ik wel leuke dingen vertellen. So here we go…

Domo kookworkshop

Ik heb de kookkriebels gekregen. Vooral om lekkere eenvoudige gerechten te zoeken voor kinderen. Ik heb er dan ook een aparte categorie ‘food’ voor aangemaakt zodat jullie ze ook makkelijk gaan kunnen volgen.  Stapje per stapje wil ik onze levensstijl wat veranderen en gezonder gaan leven. Maar niet enkel eten natuurlijk. Ook minder plastic gebruiken, herbruikbare dingen kopen en met de fiets gaan werken. Allemaal op de bucketlist.

We werden uitgenodigd door DOMO voor een healthy kookworkshop onder leiding van Steffi Vertriest (gekend van o.a. het programma Njam!) en leerden daar ook meteen hun handige tools kennen natuurlijk. De soepmaker was voor mij geen vreemd item meer en wordt hier thuis al gebruikt. We kregen een lekker hapje op basis van bloemkoolcouscous. Daarna een lekkere hummus dip, volle gezonde gazpacho en als hoofdgerecht courgetti (spaghetti van courgetten) met verse makreel en tomaatjes. Als afsluiter een lekkere thee en gezonde pralines, iets dat ik ook al maakte en inderdaad een topper is.

domo kookworkshop

domo kookworkshop

domo kookworkshop

 

De bloed -en zweettest van Lex

Woensdag was het even een spannend moment. We kregen de uitslag van de bloed -en zweettest die ze in het UZA genomen hebben van Lex. Diegenen die de blog al een tijdje volgen weten dat Lex heel vaak ziek is. Bijna voortdurend eigenlijk. We werden enkele weken geleden doorverwezen naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen omdat daar gespecialiseerde mensen zitten. Omdat de zweettest in Sint Jozef eigenlijk geen uitsluitende waarden gaf en toch te hoog waren (44) moesten we die in het UZA opnieuw laten doen. Hun manier is veel betrouwbaarder en de waarden worden echt door een labo onderzocht. Deze keer waren de waarden 12!!!!  Dat wil dus zeggen: meer dan SAFE! Ook de bloedwaarden waren oké. Dat was al een hele geruststelling natuurlijk. We moeten nu heel de zomer blijven puffen en zien of hij minder ziek is. Zijn longen waren veel rustiger dan vorige afspraak zei de pneumoloog (en hij was zelfs verkouden en al…) dus blijkbaar helpt het al wel. In september moeten we terug en dan gaan we evalueren en zien wat we kunnen doen om de winter door te komen. Allergisch is hij zeker al niet. Dus geen hooikoorts enzo! Even afwachten.

 

Center Parcs

Vrijdag trokken we richting Center Parcs de Kempervennen samen met mijn lieve collega en haar gezin. Onze kinderen spelen wel graag samen dus dat kon niet misgaan. Er zijn ook leuke dingen te doen in de Kempervennen dus zeiden we gewoon ‘ja’ op alles wat op ons afkwam. Binnenkort vertel ik je graag meer over onze leuke tijd (ook al was het maar een weekend) die we hadden in de Kempervennen maar voorlopig zeggen deze enkele beelden al meer dan genoeg denk ik…

center parcs - unicorns & fairytales

center parcs - unicorns & fairytales

center parcs - unicorns & fairytales

center parcs - unicorns & fairytales

center parcs - unicorns & fairytales

 

 

Hoe was jullie week? Je kan ons ook altijd volgen op Instagram

XOXO Nathalie

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply