Unicorns & Fairytales
juffencadeau - unicorns & fairytales
dessert Food Gezondheid / Health My life tussendoortjes en snacks

Gezonde dadel pralines, kokosballetjes of energy balls

Ik maakte deze pralines omdat ik graag snoep maar gezond wil snoepen. Ook omdat ik ze als juffencadeau wil gebruiken. Deze gezonde vegan pralines bevatten goede ingrediënten om te snoepen zonder je schuldig te voelen…

Dadel pralines

Het is erg lekker, deze kokosballetjes ofwel dadel pralines. Eigenlijk kan je ze zelf een naam geven. Ik heb ze ook al zien verkocht worden als “energy balls”. Een gezond(er) dessertje om eens te zondigen zonder schuldgevoel. Met deze dadel lekkernijen ga je scoren. Als de juf of meester natuurlijk dol is op dadels en noten. Het is eenvoudig te maken en kindvriendelijk. Ze kunnen makkelijk helpen in de keuken. Je hebt er wel een goede blender voor nodig. Wij gebruikten gisteren, tijdens een kookworkshop (waar we ze ook maakten trouwens), een handige chopper waar je de noten erg klein kreeg. Bij mij waren ze nog grof en dat kan ook lekker zijn, maar ik verkies toch beter vermalen noten.

 

Dit heb je nodig: 

200 gram dadels (liefst medjoul)
170 gram verschillende noten
60 ml kokosolie (indien je niet teveel noten gebruikt en ze fijn maalt kan dit ook zonder)
2 eetlepels rauwe cacao
1 eetlepel chia zaden of lijnzaad
kokosrasp, cacaopoeder, een mix van zaden

Zo maak je het: 

De dadels even een kwartier laten weken in water. Ondertussen kan je de andere ingrediënten mixen in een blender of keukenmachine. Je kan best zorgen dat ze fijngemalen zijn, dat is lekkerder. In onze eerste versies waren de noten nog iets te groot. Nadien kan je de dadels erbij voegen en nog eens mixen. Maak balletjes van het mengsel en rol ze in kokosrasp. Wat je ook kan doen is een mengsel maken van zonnebloempitten en pompoenpitten en daar de balletjes in rollen. Ook lekker! Wij deden beiden, zowel kokosrasp als de pittenmix.

lees ook: 10 lekkere (gezonde) ontbijtjes voor drukke ochtenden

Pin it!

dadel pralines - unicorns & fairytales

dadel pralines - unicorns & fairytales

dadel pralines - unicorns & fairytales

dadel pralines - unicorns & fairytales

 

dadel pralines - unicorns & fairytales

 

Kennen jullie deze lekkernijen? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply