Unicorns & Fairytales
Diary My life Op stap uitstappen

Diary 94 | Quality time met de oudste zoon

Het was een fantastische week. Veel leuke momentjes met de kinderen, mooi weer en we sloten het weekend af met quality time met de oudste zoon. We trokken een dagje (en nachtje) naar zee om in het Kursaal een bezoekje te brengen aan  Yale 3D World Magic & Fun.

 

Genieten van elkaar en het mooie weer

Wanneer Vince naar school was, was ook manlief gaan werken en kon ik tijd spenderen met Lex. Hij is een echte aandachtstrekker en wil steeds bezig gehouden worden. Het liefst met alles wat kleur heeft, geluid maakt of beweegt. Waarschijnlijk zoals elke baby. Dan giert hij het uit. Hij is nu 6 maanden en begint te brabbelen, rollen en we oefenen een beetje op rechtzitten. Kruipen wil hij wel maar kan hij nog niet. Dan trappelt hij met de beentjes in de lucht.

Woensdagnamiddag gingen we naar de nichtjes in de tuin. Daar werd Vince verwend met een lekker waterijsje. Als hij kan kiezen neemt hij een waterijsje. Spelen met water, het liefs nog met een spuitje of pistooltje, doet hij het liefst. Iedereen natmaken ja 😉 Het was leuk om warm en mooi weer te hebben, dan is er altijd wel iets om te doen buiten. 35 graden hoeft het écht niet te zijn maar gewoon al mooi weer is voldoende. Binnen twee weken vertrekken we naar Ibiza, dan kunnen we een weekje genieten van elkaar (zonder kids) en het mooie weer en lekkere eten…

 

Naar Oostende

Op zaterdag was er de opening van Yale 3D World Magic & Fun maar ik stelde voor aan manlief om al vrijdagnamiddag (na zijn werk) te gaan samen met Vince. Lex mocht logeren bij oma en opa. Die liefste oma en opa! Bedankt oma, als je dit leest, we zijn jullie erg dankbaar voor alles wat jullie doen voor ons.

We vertrokken dus vrijdagnamiddag en gingen Vince van school halen. We aten thuis een boterham en vertrokken richting Oostende. Het was nog warm maar het waaide vrij veel. Toch konden we nog genieten van een leuk momentje op het strand. Papa en Vince waren een put aan het maken en mama hielp een beetje. Maar de mannen konden het toch beter. Een lekker drankje in de Polé Polé beach bar en we waanden ons al in Ibiza. Mensen vroeger na het zien van de foto’s of we er al waren.

We verbleven in een eenvoudig hotel (Albert II hotel) op 300m van het strand en grenzend aan de winkelstraten. Moest Vince er niet zijn bijgeweest had ik heel de dag gaan shoppen denk ik hahaha. We sliepen met zijn drietjes op een kamer en eigenlijk viel dat heel goed mee. Zowel Vince als wij gingen redelijk vroeg slapen. Of beter gezegd: Vince ging een beetje later en wij een beetje vroeger slapen. Hij sliep goed door en we konden slapen tot 8uur. Fijn! Na een eenvoudig maar lekker ontbijt trokken we naar het Kursaal waar de opening van Yale 3D World Magic & Fun plaatsvond.

oostende - unicorns & fairytales

oostende - unicorns & fairytales

oostende- unicorns & fairytales

 

Yale 3D World Magic & Fun

Vorig jaar bracht ik ook al een bezoekje aan de 3D world. Dit jaar is het uitgebreid en groter. Wie fan is van leuke foto’s trekken zal zich hier zeker amuseren. Grote geschilderde borden en canvassen maken het mogelijk dat je levensechte foto’s kan trekken. Zelfs postkaarten maken met props 😉 Nieuw was dit jaar mapping, waar je geanimeerd werd aan tafel. Of beter gezegd op de tafel. Heel leuk, Vince wou het twee keer zien. Ook nieuw was de tunnel waar je dieren via je smartphone tot leven kon laten komen. Door het scannen van prenten op de grond kwamen ze op het scherm tot leven. Dat vond Vince het leukste van allemaal. Het staat nog wel een beetje in zijn kinderschoenen en er waren een paar kritische puntjes, die ik heb doorgegeven en waar ze hopelijk rekening mee gaan houden. Ben je van plan om op bezoek te gaan dan raad ik aan dat je op voorhand de app EKID (via android of apple) download. Dat bespaart je een hoop tijd. Ook was er een Photo Booth.

3D world Magic & Fun - unicorns & fairytales

3D world Magic & Fun - unicorns & fairytales

Ook de foto’s trekken was fun. De kinderen vinden dit natuurlijk erg leuk om te doen. Je moet ze enkel een beetje intomen zodat ze niet gaan “photobomben”. Vince kan er nl. wel wat van hahaha.

3D world Magic & Fun - unicorns & fairytales

3D world Magic & Fun - unicorns & fairytales

3D world Magic & Fun - unicorns & fairytales 3D world Magic & Fun - unicorns & fairytales 3D world Magic & Fun - unicorns & fairytales

3D world Magic & Fun - unicorns & fairytales 3D world Magic & Fun - unicorns & fairytales 3D world Magic & Fun - unicorns & fairytales

 

Foto’s maken!

Wij hebben thuis de mogelijkheid om zelf onze foto’s af te drukken. Met onze printer van HP (voor de nieuwsgierigen het is de HP Deskjet 3700) kunnen we door middel van snapshot papier zelf fotootjes afdrukken. Superleuk en heel handig want onze printer is ook verbonden met wifi en een app waardoor ik gewoon door mijn foto’s kan scrollen en een bepaalde foto kan afdrukken. In 5 seconden is de klus geklaard. Ik neem vaak een fotootje mee naar oma en opa om cadeau te geven. Daar zijn ze altijd heel blij mee. Nog makkelijker is hun nieuwe service die ik uitprobeer, Instant Ink, waarbij de printer zelf aangeeft wanneer je cartridges bijna leeg zijn en je automatisch nieuwe cartridges toestuurt, allemaal voor 1 prijs die je per maand betaald. (je kan trouwens kiezen uit 3 versies naargelang hoeveel jij je printer gebruikt).

 

Hoe was jullie week? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply