Unicorns & Fairytales
zwangerschapsupdate - unicorns & fairytales
moederschap My life zwangerschap

Zwangerschapsupdate #3 – 20 weken zwanger

Mijn derde zwangerschapsupdate. 20 weken zwanger! In de helft! Wat gaat het allemaal vooruit… Er komen nog spannende weken aan en daar vertel ik je graag meer over natuurlijk.

 

Boy / girl / gender reveal en house warming!

We moeten in september terug op controle en dan gaan we zeker weten welk geslacht het is, normaal gezien. We gaan een gender reveal party organiseren samen met een house warming. Zoals jullie misschien al wel weten hebben we de sleutel van ons nieuwe huis gekregen en zijn we er volop in bezig. Dat willen we vieren met wat vrienden natuurlijk en het leek me leuk dit meteen te combineren met een gender reveal. Leuk toch? Spannend ook natuurlijk, maar ik doe dit graag. Ik ben al volop ideetjes aan het sprokkelen. Misschien waag ik me nog eens een keer aan ZELF een taart bakken.

 

Bekkeninstabiliteit

Oh ow, tijdens mijn eerste zwangerschap had ik al veel last van bekkeninstabiliteit maar nu begint het weer de kop op te steken. Na enkele meters af te leggen krijg ik pijn in mijn bekken/rug. Eigenlijk is het een zeurende stekende contante pijn. Moeilijk uit te leggen als je het zelf nog niet hebt gehad. Ik weet ook uit ervaring dat dit het beginstadium is. Binnenkort, als ik het niet rustig aan doe, komen er harde buiken bij en kan ik helemaal niet meer vlot stappen. Eens zo moeilijk met mijn beroep en met een actieve peuter in huis natuurlijk. Dat worden enkele bezoeken aan een kinesist om het stabiel te houden… alhoewel dat dit vorige keer ook niet veel hielp. Want vermijden kan ik het toch niet blijkbaar. Ik had gehoopt er geen last van te hebben en met de zomervakantie kon ik het waarschijnlijk een beetje uitstellen.

 

Dikke buik

Oh ja, mijn buik is al heel goed zichtbaar. Dat was vorige zwangerschap wel anders. Maar nu was het al vanaf enkele weken goed zichtbaar. Dat was in het begin wel even slikken. Maar nu begin ik er wel van te genieten. Vorige zwangerschap was ik midden in de voorbereiding van de korfbal en was ik dus vrij afgetraind. Nu lig ik al ruim 2 jaar stil. Ik merk wel dat dit wat effect heeft. Een bikini wou ik dan ook niet aan maar bij Mamma Latte vond ik een leuke tankini.

zwangerschapsupdate - unicorns & fairytales

 

Emoties

Ja die zijn er natuurlijk. Ook de verhuis doet er geen goed aan. Ik heb al wel wat traantjes gelaten en mijn emoties zitten in een rollercoaster. We hebben deze week ook voor de eerste keer samen de baby voelen schoppen. Tegenwoordig voel ik de baby meer en meer, wat natuurlijk positief is. Maar dit hoort er allemaal bij. Als ik terugdenk aan vorige keer dan zal dit nog erger worden. Het hoogtepunt had ik na de bevalling. Ik donderde al snel van mijn roze wolk af!

 

Het gaat te snel!

Ik zit al in de helft en het lijkt alsof het maar net is… Het gaat duidelijk sneller dan bij de eerste zwangerschap. Ik had natuurlijk zoveel andere dingen te regelen. Ik hoop dat de rust bij ons snel wederkeert en dat ik wat bewuster kan genieten van mijn tweede zwangerschap. Ik heb namelijk het gevoel dat ik er te weinig mee bezig kan zijn.Er loopt natuurlijk al een mini-me rond die alle aandacht van de wereld verdient. Er moet ook nog zoveel gebeuren, het lijkt alsof ik geen tijd heb om er allemaal teveel bij stil te staan. Rusten zit er ook niet altijd in, al gaat Vince nu weer terug naar de onthaalmoeder. Niet dat ik dat leuk vind want ik heb enorm genoten van de tijd samen tijdens de zomervakantie. We hebben leuke dingen gedaan en zo samen de dag doorbrengen is zalig.

zwangerschapsupdate - unicorns & fairytales

 

Nog even heel erg genieten van Vince, Vince alleen

Het doet best raar als ik er wat meer over nadenk. Dat ik Vince ga laten delen met een broer of zus. Omgekeerd ook. Het kindje dat ik nu op de wereld zet zal niets anders kennen dat moeten delen met Vince. Langs de ene kant voel ik me er best schuldig om. Ik ben altijd al een “nadenker” geweest dus misschien moet ik hier helemaal niet teveel bij stilstaan. Ik geniet dus nog even van Vince en Vince alleen…

Diary 59 - unicorns & fairytales

 

Het gaat dus allemaal goed! Op naar de volgende zwangerschapsupdate. 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Tine Vanhaevre
  23 augustus 2016 at 07:51

  Zou het niet leuk zijn om het geslacht ook voor jullie zelf geheim te houden en de taart te laten maken door een bakker of vriend(in) die dan envelopje krijgt dat jullie gyn gemaakt heeft?
  Veel succes in ieder geval de komende weken en vooral de komende dagen want zwanger en hittegolf gaat niet zo goed samen herinner ik me.

  • Reply
   Nathalie
   26 augustus 2016 at 19:38

   Wat een leuk idee!!!

 • Reply
  Bouke
  23 augustus 2016 at 15:00

  Hey.
  Hier ook de tweede zwangerschap en nu 18 weken gepasseerd. Ik merk ook dat ik er veel minder bij stilsta, bij de eerste zwangerschap heb je precies niet anders te doen dan lezen en ideeën sprokkelen, nadenken over de geboortelijst en wat je allemaal nodig hebt. De tweede keer heb je sowieso minder nodig en heb je, omdat er al een kleine kapoen, rondloopt iets minder tijd. Wat ik wel ervaar is meer last van kwaaltjes. Daar waar ik bij mijn eerste zwangerschap amper misselijk was of andere kwaaltjes had, ik nu wel merk dat het allemaal iets lastiger en vermoeiender is. En die harde buiken waar iedereen over spreekt, ja daar kan ik ook over meespreken.
  Gelukkig worden we goed opgevolgd en is alle hulp heel toegankelijk. Ik ga bv iedere 5 weken ongeveer op controle.
  Nog veel plezier en probeer maar te genieten.

  • Reply
   Nathalie
   26 augustus 2016 at 19:37

   Ja ik ken dat 😉 Hier bekkeninstabiliteit…

 • Reply
  Jess
  27 augustus 2016 at 11:04

  Gaat inderdaad snel seg, lijkt gisteren dat je dit aankondigde. Benieuwde naar het geslacht!

Leave a Reply