Unicorns & Fairytales
vrijgezellenfeest vrouwen organiseren - unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops beauty DIY Birthday Party Get inspired My life Personal

Een vrijgezellenfeest voor vrouwen organiseren? Zo deed ik het…

Een vrijgezellenfeest voor vrouwen organiseren is een hele klus. Maar best wel leuk! Hoe begin je daar aan? En wat deed ik? Misschien heb je iets aan mijn tips, wie weet breng ik je wel op ideetjes. Benieuwd naar wat wij allemaal deden? Here we go!

Uitnodigen

Als je een vrijgezellenfeest voor vrouwen gaat organiseren is het natuurlijk handig om te weten met hoeveel je bent.  Dan kan je ook beginnen nadenken over uitnodigingen. Ik koos ervoor om de vrijgezellen dames via whatsapp te contacteren (ik maakte en groepje aan) en zo verdere communicatie te doen. Handig en zo kan iedereen alle info meteen zien. De bruid gaf data door waarop het vrijgezellenfeest kon doorgaan en dan maakte ik een doodle voor iedereen. Ik stuurde de bruid een teaser: een zwarte doos waarop ik met blacklight stift de datum schreef, wat hinten en ik stopte er ook enkele leuke prulletjes erin. Zo kon ze haar vrijgezellenweekend al vastzetten in de agenda.

vrijgezellenfeest vrouwen organiseren - unicorns & fairytales

Vrijgezellenfeest voor vrouwen voorbereiden

Een vrijgezellenfeest moet je uiteraard goed voorbereiden. Ik ben er ruim op voorhand aan begonnen zodat ik alles klaar had tegen dat het zover was. Ik vroeg ook aan de bruid om een lijstje te sturen met wat zeker niet op de vrijgezellen mocht gedaan worden. Want het is belangrijk dat je de bruid wel kent. Is ze helemaal niet in de ban van sporten, dan kan je maar beter geen sportieve activiteiten doen. Natuurlijk kan je nooit voor iedereen goed doen, maar als jouw vriendin het fijn vindt is dat het belangrijkste. Het is haar moment.

De bachelorette party 

Brunch

We begonnen het vrijgezellen feest met een brunch. Die ging door in THE COLLECTOR’S HOUSE in Antwerpen. Het is een mooie event space die je kan afhuren. Ik versierde de boel in een BOHO thema. Ik vond de meeste spullen allemaal bij de JOKERSHOP. Dat is een superleuke website met allerlei thema’s waar je meteen alles vindt. Handig!  Omdat het op verplaatsing was schakelden we voor de brunch Joke in van Kapitän. Ze maakte lekkere salades met brood en dat was ruim voldoende als brunch. Ook bestelde ik 10 roosgekleurde donuts bij ROYAL DONUTS. Die zijn mega lekker!  In Lidl nog wat drankjes en hapjes halen en we konden het vrijgezellenfeest goed starten.  Tijdens de brunch hebben we vragen gesteld. Je kan alle gemaakte opdrachten GRATIS DOWNLOADEN op het einde van dit artikel. 

vrijgezellenfeest vrouwen organiseren - unicorns & fairytales

Matching outfits

Een vrijgezellengroep moet opvallen. Daarom liet ik door mijn vriendin (Ninies Design) met de Cricut gepersonaliseerde shirts maken. Handig zo’n Cricut. Je snijdt met het programma je tekst uit en met het transfer papier kan je alles op de shirts ‘strijken’. Wij hebben al meerdere leuke dingen gemaakt met de Cricut. Enfin, iedereen kreeg dus een shirt aan en op haar shirt stonden gouden letters en achteraan; ‘last fling before the ring’. Op onze shirts stond Bride Squad.

lees ook: Zelf cadeautjes maken voor juffen en meesters met de Cricut

en ook: Leuke afscheidstraktaties met de Cricut  voor het einde van het kinderdagverblijf

Workshops

Uiteraard is het leuk om allerlei zaken te doen. Je kan een workshop volgen of zelf beslissen waar en wanneer je het doet. Ik ging ten rade bij SPOT WORKSHOPS. Omdat we niet goed wisten hoe de dag ging verlopen qua tijd, bestelde ik enkele workshops in a box! Bachelorette box! We maakten gedroogde bloemenkransen, aangezien het een BOHO thema was. Dat paste heel mooi bij onze shirts. Nadien kwam er iemand een make-up workshop geven. Ik ben ambassadeur van LES COULEURS DE NOIR, een vegan make-up met met natuurlijke ingrediënten die je in de apotheek kan krijgen. Iedereen kreeg een eigen make-up spiegel en borstels. Zo konden we ons opmaken en beginnen aan onze vrijgezellentocht. De producten zijn echt bangelijk, vind ik zelf. Ik kan niet meer zonder en ben erg blij dat ik ze heb leren kennen en dat vonden de andere dames ook! 

Zoektocht met opdrachten

De vrijgezellentocht bestond uit puzzelstukken. Per opdracht kon de bruid een stuk verdienen waarop de weg stond. Alle puzzelstukken samen bracht ons naar de B&B waar we verbleven. De opdrachten waren onder andere de volgende: 

 • een lingerie setje kopen in Hunkemoller 
 • op een lokaal marktje kusjes verkopen en de BINGO in handen krijgen
 • de bingo kaart met allemaal opdrachten 
 • een worst, gebonden aan een touw dat aan je middel hangt in een beker krijgen 
 • een bal oppompen (hand job) en ons uitdagen om op een pleintje te scoren. 
 • een opdracht voor de vrijgezellengroep verzinnen 

PAF

Een van de stops was een hotspot van ‘t stad: PAF ANTWERP! (lees pink as f*). En ja hoor, alles is daar roze. Het interieur, de quotes en zelfs de drankjes. Met toffe quotes overal en een levensgroot glas waar je kan inzitten maakt dit plekje de meest instagrammable place. De drankjes en hapjes zijn heerlijk en welke plek doet het nou beter als je een vrijgezellenfeest voor vrouwen organiseert? 

vrijgezellenfeest vrouwen organiseren - unicorns & fairytales

B&B

Eens aangekomen aan onze B&B konden we genieten van een apéro momentje. B&B Koto in Antwerpen is zalig: mooie kamers, een zwembad (jammer genoeg was die net in onderhoud…) en een vriendelijke eigenares. Tamara verwelkomt je met open armen. ‘s Ochtends konden we genieten van een lekker ontbijt. Je wordt er door Tamara zeker verwend. Pluspunt: de B&B ligt in hartje Antwerpen stad en toch geniet je van een groene tuin en rust. Ideaal om vanuit de B&B onze mooie stad in te trekken. En dat deden we natuurlijk…

vrijgezellenfeest vrouwen organiseren - unicorns & fairytales

Diner & dance

We gingen eten in EL PUERTO, een Spaans restaurant waar we genoten van de beste tapa’s van’t stad. We namen een ‘tapastafel’. Dan krijg je allerlei verschillende gerechtjes. Koude, warme, vis en vlees. Ideaal als je met een groep bent. Je hebt écht meer dan genoeg. Ook het dessert krijg je erbij. Met deze Spaanse vibes zetten we ons vrijgezellenfeest verder. 

We belandden in ‘De vuile was’. Nostalgie want daar zaten we vroeger veel. Een ideale mix van cocktails en dansen. Nu namen we wel geen cocktails maar dat dansen hebben we zéker en vast gedaan. 

bachelorette party - unicorns & fairytales

Chillax

De volgende dag was het vooral relaxen. We startten de dag met het ontbijt (Je krijgt een uitgebreid ontbijt van Tamara) en daarna deden we een Wellness @home van de Bachelorette box bij Spot Workshops. We kregen allemaal ons eigen kommetje, natuurlijke ingrediënten, de uitleg en andere toebehoren. Dan konden we beginnen aan onze wellness. We maakten een stoombad voor ons gezicht, legden maskers, gaven een gezichtsmassage enz… ZAAALIG! Voordeel aan deze boxen is dat je ze kunt doen wanneer je wil! 

Een leuke afsluiter was de bachelorette box waarbij we vriendschapsarmbandjes konden maken. Iedereen had zijn eigen bedeltje doorgegeven want als je deze vrijgezellen box besteld dan graveren ze in jouw bedeltje. Ik koos een paaldanseresje. 

lees ook: Bachelorette box, voor de leukste workshops in een doos tijdens een vrijgezellenfeest

 

DOWNLOAD de opdrachten 

Ben je nu ook helemaal geïnspireerd en wil je de opdrachtenlijsten en bingo downloaden? Dat kan zeker! 

Bachelorette game (vragenlijst)

Guess Who vragenlijst  

bachelorette BINGO

bachelorette bingo - unicorns & fairytales

 

Veel succes met het organiseren van jouw vrijgezellenparty! 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  Alice
  12 juli 2022 at 13:31

  Amai! dat ziet er de max uit 🙂
  Als je nog eens een feestje geeft: ik ben vrij!

Leave a Reply