Unicorns & Fairytales
paasvakantie
My life Onderwijs Personal

Paasvakantie!

Yay! Paasvakantie! Heerlijk… even twee weekjes de batterijen opladen en weer leuke ideetjes bedenken voor de kinderen. Natuurlijk genieten van het gezin en eens even niet met het werk bezig zijn om er nadien dubbel en dik in te vliegen want er staat nog veel te gebeuren.

Vandaag stond de dag in het teken van “Goede Vrijdag”. Ik geef les op een katholieke school dus wij hechten er wel belang aan dat de kinderen dit meekrijgen. Ze doen het nog graag ook! We hielden vandaag een “Laatste ochtendmaal” met de twee derde leerjaren met een dikke knipoog naar het “Laatste Avondmaal” en de kinderen genoten ervan. Commentaren als:”het beste ontbijt ooit!” tot “Gaan we dit elke dag doen?” zorgden ervoor dat de andere juf en ik glunderden. Je leerlingen zo bezig horen doet deugd. Dan besef je weer eens te meer waarom je veel moeite doet voor die kids. We hadden ze allemaal iets laten meenemen zodat ze samen konden delen. Zo kwamen we op 100 000 sandwiches en mega veel gekookte eieren, heerlijke fruitsalades, cornflakes , yoghurtjes en charcuterie. Gezellig!

Na de speeltijd gingen we naar de kerk en brachten de kruisweg voor. We deden dit aan de hand van tableau vivants, geen saaie boel hoor, de kinderen waren heel geboeid! Ze vonden het tot hiertoe al een fantastische dag. Al viel Jezeke wel even tegen de grond en brak hij zijn vingertjes en teentjes. Hij zal het waarschijnlijk niet gevoeld hebben. Oef!

In de namiddag een film , helemaal in het thema van Wereldoriëntatie en een beetje over Jezus met een dessertje: een paasei! Zo sloten we deze laatste schooldag af. Rustig, leerrijk en toch leuk! Even geen rekenlessen vandaag, gewoon samen zijn, dat is ook belangrijk.

Binnen twee weekjes vliegen we er weer in, met ouderavonden, infoavonden, vergaderingen, boerderijklassen en het schoolfeest in het verschiet! Drukke weken dus … nu even genieten maar.

In de vakantie staat er alvast een mijlpaal te gebeuren: Vince wordt 1 jaar! Hiep hiep hoera……

Wat zijn jullie plannen (behalve werken voor wie geen vakantie heeft) ?

 

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Annelore
  3 april 2015 at 20:29

  Plannen voor de vakantie? Genieten, genieten, genieten van het feit dat de 4 kinderen thuis zijn. De jongste twee kijken er ook al naar uit dat grote broer en zus niet naar school moeten:-) Op het programma: playdates, een kookworkshop voor Kind 1 en 2, paaseitjes zoeken bij Opa en Oma, een bezoekje aan het zwembad, … Kortom, weer veel te veel om in zo’n korte tijd te kunnen doen 🙂

  • Reply
   Nathalie
   3 april 2015 at 20:30

   waar dat ziet er echt een leuke vakantie uit!!!!

 • Reply
  Nele
  4 april 2015 at 08:11

  Wat bedoel je met dat Jezeke zijn tenen en vingers brak? Is er dan een kindje gevallen of zo ?

  • Reply
   Nathalie
   4 april 2015 at 11:48

   Jezus aan het kruis was gevallen. Een houten exemplaar…

 • Reply
  Linda
  4 april 2015 at 08:58

  Wat heb je dat leuk gedaan op school, volgens mij ben je echt een leuke juf. Relaxed ook twee weken vakantie. Hier worden ze dinsdag gewoon weer verwacht. Pas in mei zijn ze twee weken vrij. Wel fijn dat je je nu kan bezighouden met de verjaardag van je zoon.

  • Reply
   Nathalie
   4 april 2015 at 11:48

   Ja inderdaad , even twee weken genieten! Ik probeer een zo leuk mogelijke juf te zijn, belangrijkste is dat de kinderen zich goed voelen en gemotiveerd zijn om te leren 🙂

 • Reply
  Davina
  4 april 2015 at 09:28

  Ik ben met de kids al een weekje aan zee en mijn vriend komt morgen ook zodat we de vakantie hier kunnen doorbrengen samen met opa, oma, tante, nonkel, neefje en nichtje.. Nu nog goed weer… 🙂

  • Reply
   Nathalie
   4 april 2015 at 11:47

   Oh wat leuk, het gaat goed weer worden hé!

Leave a Reply