Unicorns & Fairytales
as we speak
Lijstjes

As we speak #1

Het werd dringend tijd om mijn blog eens nader te bekijken… Hoe kan ik het boeiend houden voor mijn lezers? Mensen zijn van nature nieuwsgierige wezens (ik al helemaal) en dit rubriekje is ideaal! Ik vond het idee bij Tales from the crib waarvan ik het Blogboek heb dus waarschijnlijk gaat ze mij nog meer inspireren… Maar dames en heren, hier kom ik met mijn eerste “as we speak”… Hoe is de stand van zaken bij mij op het moment…

Lezen…

Ik ben bezig aan een boek van Dirk Bracke en Herman Van Campenhout. ‘Blinde woede’ is de titel. Ik verzamel namelijk al zijn boeken ook al zijn de voor jeugd/young adults. Ik ben al heel lang fan van Dirk Bracke en zijn verhalen. Ook al ben ik nu volwassen en nader ik de 30, ik blijf trouw aan zijn boeken… Ze lezen vlot en zijn steeds zeer realistisch!

dirk bracke

Op de sukkel met…

Mijn rug een beetje eerlijk gezegd. Maar waarschijnlijk komt dit door de combinatie van weinig sporten , veel staan door mijn beroep, drukke weken en spelen met Vince! Ach, het zonnetje is in aantocht en ik heb plannen om af en toe eens te lopen, fietsen en veel te gaan wandelen met kleine meneer! Dan zal het wel beteren!

Druk bezig met…

Nu de laatste drukke week voor de paasvakantie voorbij is, rapporten klaar zijn en enkele dringende zaken voor school afgerond zijn, kan ik beginnen aan het plannen van het eerste verjaardagsfeestje van Vince! Volgend weekend is het zover! De locatie (mijn school!) is al geregeld en ik heb al enkele leuke attributen. Nu nog eens bekijken wat we de mensen allemaal gaan voorschotelen! Vele lekkernijen alvast. Ik maakt ook een wishlist voor Vince.

Geobsedeerd door…

Kinderkledij en monochrome! Nu Vince geen plat boeleke meer is, is het eens zo leuk om hem leuke kleertjes aan te doen. Het online shoppen werkt echter wel verslavend en er zijn voortdurend postpakketjes onderweg. Gelukkig heb ik lieve buren die ze ontvangen en netjes aan mij geven. Ik heb een vriendin die net als ik verslaafd is en samen wisselen we vele “geheime” plannen uit waar we leuke spullen kunnen vinden.

kledij vince

Vince zijn kamertje is eindelijk af en het resultaat kon je hier lezen. Monochrome prints en zwart-wit spelen de hoofdrol en ik kan het niet laten om steeds webshops af te schuimen die leuke interieursspulletjes hebben. Gelukkig heb ik manlief nog die mij intoomt…

kamer van vince

Mij aan het verdiepen in…

Leerstoornissen. Met het M-decreet (passend onderwijs) in zicht en enkele kinderen in mijn klas die aangepast onderwijs nodig hebben (op verschillende vlakken) komt dit wel van pas denk ik. Na een bezoekje aan een buitengewoon onderwijs begrijp ik (in bepaalde gevallen!) nog veel minder waarom sommige ouders zich zo verzetten. Wat een prachtige school met onderwijs op maat. Maar uiteraard zijn er kinderen die in het gewone onderwijs zeker meekunnen mits enkele  hulpmiddelen. Zo zijn sommig kinderen met dyslexie gebaat bij een laptop die teksten aan hen voorleest.

Teleurgesteld door…

Het net niet kunnen bieden op een huis waarvan we eindelijk dachten : dit kan het wel eens zijn… Er was een ander koppel ons voor en we moesten veel te snel beslissen. Maar op één dag kan je zo’n belangrijke beslissing niet maken. Zeker al niet wanneer je geen financiële hulpmiddelen hebt waar je op kan terugvallen als je een risico neemt… De zoektocht naar een groter huis gaat dus gewoon verder…

Volgende maand kan je weer een update verwachten!

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply