Unicorns & Fairytales
moederschap

Ode aan het moederschap

Ik mag mezelf nu iets meer dan 3 jaar zelf ‘moeder’ noemen. Mama van 2 schatten van kinderen. Ik begrijp ook nu pas wat moederschap is. Het is iets intens, mooi, vermoeiend en nog zo 1000 van die termen. Het is ook een oneindige liefde voor je kinderen, no matter what. Je geeft een beetje je eigen leven ‘op’ (al is dat een verkeerd woord, maar ik kan het niet anders omschrijven) om alles te geven aan je kinderen.

Moederschap

Wanneer je het woord moederschap gaat opzoeken kom je op de definitie: de toestand van het moeder zijn. Maar moesten ze aan mij vragen wat moederschap betekent dan zou ik zeggen: ga even zitten, neem een wijntje en heb je even (lang?). Moederschap is zoveel meer dan enkel moeder zijn. Iedereen die een kind heeft is moeder. Uiteraard. Maar niet iedereen vult het moederschap in op dezelfde manier.

Wat héél speciaal is en wat je niet kan voelen wanneer je geen moeder bent is die liefde die je voor je kinderen voelt. Wanneer ze je nodig hebben sta je voor ze klaar. Ook al ben je niet in hun buurt, je gedachten zijn dat wel. Wanneer ze huilen troost je ze, wanneer ze zich bezeren verzorg je ze. Ook al zorgen ze voor slapeloze nachten, een sociaal leven dat ver te zoeken is, wallen onder de ogen, grijze haren en een hap in je budget, je doet dit allemaal met een lach en een traan en vooral véél liefde. Want dat hoort er nou eenmaal bij.

De eerste keer ‘mama’

De eerste keer mama uit de mond van je kind horen is geweldig. Het dringt dan echt tot je door. Ik ben ‘mama’. Het woord dat je zoveel gebruikte in je leven en toepast op je eigen moeder wordt nu ook voor jou gebruikt. Plots weet je wat jouw moeder voelde en het dringt beetje bij beetje door waarom ze dingen zeiden of deden ‘voor je eigen bestwil’. Waarom je dat snoepje of speelgoedje niet mocht. Waarom het deze keer niet paste dat er een vriendje bleef spelen. De eerste keer dat je mama hoort is speciaal. Hou je maar klaar voor de miljoenen andere keren wanneer ze rond je hoofd zeuren 😉

diary 91 - unicorns & fairytales

Niet gemakkelijk

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het moederschap niet gemakkelijk vind. Ik ben soms jaloers op anderen omdat het bij hen zo eenvoudig lijkt. Maar dan bedenk ik me ook dat het misschien voor hen ook niet altijd even makkelijk is. Opvoeden is een fulltime job. Maar ik doe het wel graag. Wanneer je je kinderen iets ziet doen of zeggen dat jij hen zo geleerd hebt. Daarom vind ik het zo belangrijk om het goede voorbeeld te geven. Of althans te proberen geven. Ze leren zoveel van jouw gedrag.

wobbelturnen - unicorns & fairytales

Bedankt mama

Aan mijn mama wil ik zeggen: bedankt. Bedankt voor jouw onvoorwaardelijke liefde, jouw hulp, je steun,… Ik ben zo dankbaar voor alles wat je al hebt gedaan en doet voor ons en de kinderen. Ze zien hun oma en opa (of nu, door Peppa Pig omi en opi) ontzettend graag. En wij allemaal zien jou (en opi natuurlijk) ook héél graag.

 

Een mooi juweel voor een pareltje van een vrouw

Voor mama heb ik mooie oorbellen. Ze zijn van zilver en subtiel. Ze kan niet zo goed tegen juwelen dus met echt zilver hoop ik dat ze eindelijk eens mooie oorbellen kan dragen. Ik mocht bij Mostert Juweliers een mooi setje kiezen en ik koos voor deze leuke clapcreolen. Blinkend met een mat stuk.

moederschap - unicorns & fairytales

moederschap - unicorns & fairytales

 

 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

13 Comments

 • Reply
  Melissa Mertens
  15 augustus 2017 at 06:44

  Ik zou mijn mama willen verrassen met dit prachtig kado… Zij staat altijd klaar voor ons en voor de kleinkindjes, daarbovenop zorgt zij de laatste jaren ook nog eens voor haar mama. Mijn bomma, trotse overgrootmoeder van Ella & Jules ligt momenteel op sterven, wat zullen we haar zo hard missen ? Na alle zorg voor haar verdient mijn mama dit mooie kado ❤️❤️❤️ #moederdag #viergeslacht #mamatjesdag #Unicorns&Fairytales #EenJuweeltjeVoorDeLiefsteMama(oma)
  PS. Mijn mama heeft geen Facebook dus kan ik haar helaas niet taggen. Geen Facebook wil niet zeggen dat zij een mindere mama (oma) is.

 • Reply
  Shanna
  15 augustus 2017 at 08:09

  Ik zou dit graag schenken aan Mn vrouw en lieve mama v onze zonen

 • Reply
  Katrien
  15 augustus 2017 at 08:33

  Ik zou dit willen schenken aan mijn moeder, die altijd voor ons klaar staat. Ook oma’s dragen in belangrijke mate bij aan de opvoeding en het is leuk om te zien hoe je eigen kinderen rechtstreeks bepaalde zaken meekrijgen die je zelf ook zo bent aangeleerd. Een bedankje om er altijd voor ons te zijn …

 • Reply
  Delphine
  15 augustus 2017 at 09:40

  Mijn mama heeft helaas geen facebook maar een juweeltje zou wel leuk zijn voor haar. Ik woon intussen in de provincie Antwerpen terwijl mijn mama in West-Vlaanderen woont. Ik vierde moederdag dus in mei maar een mama verdient wel een tweede dagje.

 • Reply
  Sarah
  15 augustus 2017 at 13:56

  Ik doe graag mee voor mijn mama. Dan kan zij een mooi juweel uitkiezen, want dat verdient ze!

 • Reply
  Ilsiee Prins
  15 augustus 2017 at 14:55

  Ik doe dolgraag mee voor mijn lieve zus… na een lange tijd eindelijk in verwachting van haar 2e kindje… Zal fantastisch zijn als hun lange wachten extra beloond word, door haar te verrassen met zo’n mooi sierraad.. groetje ilsiee

 • Reply
  Anna
  15 augustus 2017 at 17:27

  Ik zou het graag aan Nikki cadeau willen doen die wordt de eerste keer mama, maar heeft helaas geen facebook…

  Facebook: An Na

 • Reply
  zebrazonderstrepen
  15 augustus 2017 at 21:43

  Moederschap is heel veel geven en heel veel krijgen. Soms is die lijn jammer genoeg niet altijd in het midden 🙂

 • Reply
  LH
  16 augustus 2017 at 21:45

  Super leuk voor mijn lieve mama! Ik heb geen facebook dus ik hoop dat ik op deze manier ook mee kan doen.

 • Reply
  Patricia de crom
  22 augustus 2017 at 08:12

  Mijn zusje die al mama is van 1 babyboy
  En binnenkort van de tweede

 • Reply
  Marian B
  22 augustus 2017 at 11:00

  Uiteraard aan mijn lieve moeder! Die altijd voor ons klaarstaat en straks elke week een dag op haar 2 lieve kleinkinderen gaat passen. Een leuke waardering daarvoor! FB doen we niet, en zo zou de verrassing nog groter zijn. Volg wel op andere kanalen.

 • Reply
  Lisanne Bons
  22 augustus 2017 at 15:18

  Ik gun dit mijn moeder Evie. Als zij en mijn vader niet mij zo ontzettend hadden geholpen na mijn scheiding had ik nooit zor
  voor mijn dochter kunnen zorgen zoals ik dat hebben kunnen doen de afgelopen jaren. Ben ze daar eeuwig dankbaar voor❤.

 • Reply
  Lynn Mahieu
  23 augustus 2017 at 14:10

  Ik doe graag mee voor mijn mama, zodat ze weet dat ik haar toch echt graag zie, ook al heeft ze soms niet echt dat gevoel…

Leave a Reply