Unicorns & Fairytales
My life Personal

Aftellen naar de feestdagen

Oh ja hoor, ik ben al volop aan het aftellen naar de feestdagen. Ik hou echt niet van de winter maar van deze periode kan ik geen genoeg krijgen. De twee weken kerstvakantie vind ik (uiteraard) top! 

 

Ja, ik heb twee weken vakantie, hoeraaaaaa! Ik ben leerkracht (je weet wel, die mensen met hun hopen verlof hihi) en ik kan niet ontkennen dat ik steeds uitkijk naar de vakantie en die feestdagen. Samen met Vince Kerst en Nieuwjaar vieren.  Deze periode brengt natuurlijk ook andere gevoelens met zich mee… Er zijn namelijk best een hele hoop mensen die we er graag nog hadden bijgehad maar die er jammer genoeg niet meer zijn. We denken wel veel aan ze maar dat brengt ze niet terug natuurlijk. Zeker bij deze momenten mis je hen heel erg.

Maar goed, de sfeer, de verlichting, de mensen, familie en vrienden… Lekker eten en drank. Yes! Love it. Kerst gaan we vieren bij de broer van manlief. Samen met de nichtjes en de tante gezellig tafelen en gourmetten, pakjes opendoen en gewoon genieten van elkaars gezelschap! Wat heb je nog meer nodig?

feestdagen - unicorns & fairytales

Met Nieuwjaar had ik graag nog eens een stapje gaan zetten maar met allemaal papa’s en mama’s aan tafel is de zin bij sommigen om in de drukte te zitten ver weg en gaan we gewoon thuis Nieuwjaar vieren. Bij ons. Een voordeel is natuurlijk dat we al geen BOB moeten zijn en dat we eens goed kunnen doorzakken. Ahum…  Vince gaat naar oma en opa die rustig Nieuwjaar thuis vieren.

Er wordt bij ons wel afgeteld naar Kerst met de adventskalender van *Playmobil* en ook op school natuurlijk. Ik heb in de klas een Kerstboom gezet met allemaal zuurstokken in. Zoals in de tekenfilms. De laatste dag voor de vakantie krijgen de kinderen van de klas allemaal zo’n zuurstok. Dat doe ik elk jaar. Zo leuk! Ook heb ik het kerststalletje van Little people gekocht. Onbreekbaar en schattig. Ideaal voor thuis en in de klas. Vince vindt het nog steeds raar dat Sinterklaas en Zwarte Piet weg zijn maar hij weet nu dat ze naar Spanje terug zijn gegaan. (;-)

We hebben alvast enkele pakjes ingepakt! Die liggen onder de kerstboom en ja hoor, Vince kan eraf blijven. Wat we gekocht hebben blijft voorlopig nog even geheim…

feestdagen - unicorns & fairytales

Hoe ervaren jullie deze periode?

XOXO Nathalie

 

 

 

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  16 december 2015 at 13:18

  Ik kijk wel uit naar Kerst, maar de druk die er op ligt vind ik dan weer wat minder.

  Huisvlijt

 • Reply
  An
  16 december 2015 at 13:24

  Ik geniet er volop van en hoop ook altijd op sneeuw, want dan wordt het allemaal nog wat magischer.

Leave a Reply