Unicorns & Fairytales
hoe was het op school - unicorns & fairytales
Diary My life Personal

Diary 115 // De eerste week school voor Vince en mezelf

3 september was de eerste schooldag in België en na een lange zomervakantie (die heel snel leek voorbij te gaan) mochten we de schoolpoort weer door. Op naar een nieuwe juf, en ik naar een nieuwe klas en een nieuwe uitdaging. Voor mij leek het na de eerste dag al alsof er geen vakantie was geweest. Je rolt er heel snel weer in.

De eerste schoolweek

Hoe beleefden wij onze eerste schoolweek? Wel, ik denk dat het eigenlijk allemaal heel goed meeviel! Ik werk nog steeds halftijds dit jaar en ga samen met mijn collega van het ander zesde leerjaar co-teachen. Wij hebben dus samen de klas en er is dit jaar maar 1 zesde leerjaar. We gaan het ook over een heel andere boeg gooien. Zo hebben we (gelukkig) dezelfde visie, delen vaak dezelfde mening en streven naar vooruitgang in het onderwijs. Wij zien er dus een heleboel voordelen in. Zo kan je de kinderen op hun eigen tempo en volgens hun talenten begeleiden en creëren we meer zelfstandigheid. Wat we juist gaan doen bespaar ik jullie, tenzij je heel benieuwd bent, dan stuur je maar een berichtje en dan wil ik er wel eens een artikel over schrijven.

De eerste schoolweek voor Vince viel eigenlijk reuze mee. Ik had toch een klein bang hartje want Vince is een heel gevoelig mannetje en vorig jaar heeft hij vaak periodes gehad waarbij hij voortdurend huilde en zich niet zo goed voelde. De eerste dag ging voortreffelijk. De tweede dag startte minder droog (tranen) en het was net alsof hij dacht: wat? Nog een dag? Hij moest het schoolritme allemaal een beetje opnieuw leren kennen denk ik. Maar de derde dag was er weer geen vuiltje aan de lucht en hij kwam steeds met een glimlach en nieuw geleerde liedjes buiten. Hij had een fijne week.

lees ook: ik heb geen sport nodig, ik heb twee kinderen

Met de fiets

Ik had gezegd dat we enkele goede voornemens hadden en die gaan we dan ook zoveel mogelijk waarmaken: we gaan met de fiets naar school. Het gaat nog even afwachten zijn hoe de ochtend verloopt wanneer we Lex ook moeten meenemen en gaan halen van de onthaalmoeder maar dat zien we dan weer wel. Ik ben aan het denken over het testen van een bakfiets maar dat is nog niet zeker. Ik hou jullie op de hoogte. We rijden langs de vaart, in een stevig tempo en steken iedereen voorbij met onze elektrische fiets die we mochten lenen van een lieve collega. Hoera. Tegenwind? Don’t care! hahaha. Ik begin er ook plezier in te hebben. Manlief is ons zelfs twee keer komen halen van school! De eerste schoolweek hebben wij al fietsend ingezet!

Slaap kindje slaap

Sinds maandag slaapt Vince weer tot 7 uur en we moesten hem zelfs in het midden van de week wakker maken ‘s morgens. In de zomervakantie sliep hij amper tot 6 uur en waren de kinderen steeds vroeg wakker. Daar ben ik eigenlijk wel blij voor. Ik merkte aan Vince dat hij in de dag nog moe was maar hij wou nooit gaan slapen. De vermoeiende dagen op school zorgen ervoor dat hij écht diep slaapt. Hij gaat dan ook tussen 19u en 19u30 in bed want hij heeft dat nodig. Je merkt ook dat zo’n schooldag echt wel een impact heeft op kinderen. Lex daarentegen is vrolijk om half 6 wakker.

eerste schoolweek - unicorns & fairytales

Zijn gedrag is ook veranderd

Ik schreef net nog een artikel over dat ik vond dat mijn kinderen soms lastig deden (beter gezegd; ze vertoonden lastig gedrag…) Ik vond dat Vince deze week ‘flinker’ was dan op het einde van de zomervakantie en dat zal dus dat ritme zijn dat er weer terug is. Misschien moet ik toch beginnen toegeven dat 8 weken vakantie teveel is. Beter spreiden? Maar dat is een andere discussie. Kinderen hebben ook vooral structuur nodig en dat valt vaak weg tijden vakanties. Alhoewel we zeker het avondritme wel probeerden aan te houden.

eerste schoolweek - unicorns & fairytales

Lekkere lunchboxen

We experimenteerden de eerste schoolweek ook met onze nieuwe Yumboxen van bij Blabloom en elke dag kreeg Vince een gezonde, gevarieerde lunchbox mee. Hij smulde ervan en was superblij met zijn brooddoos. Ik kreeg amper iets terug naar huis. En zeker geen extra werk hoor. Je kan héél veel doen de avond ervoor.

Lees ook: een gezonde lunchbox, ook al heb je niet veel tijd. 

volkoren pitabroodje - unicorns & fairytales

eerste schoolweek - unicorns & fairytales

En zelf heb ik er al een drukke eerste schoolweek opzitten, met veel gesprekken, een ouderavond van Vince en zelf eentje en nog heel veel vergaderingen en extra uurtjes in het vooruitzicht. But that’s life of a teacher en binnenkort hebben we alweer vakantie om al die extra gewerkte uren goed te maken hahahaha. (ik zal het maar al zelf zeggen zeker) 

XOXO

Nathalie

 

 

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Moederschip
  10 september 2018 at 07:38

  Helemaal mee eens dat 8 (dit jaar was het 9) weken zomervakantie veel te veel is. Heb zo het gevoel dat alle kinderen dan helemaal uit hun doen zijn.

 • Reply
  Joke
  10 september 2018 at 08:32

  Ik ben wel benieuwd naar wat je precies gaat doen in je klas! 🙂

Leave a Reply