Unicorns & Fairytales
Activiteiten & workshops Diary Op stap Personal uitstappen

Diary 105 Een bewogen en emotionele week

Deze week was het black friday op alle gebied. Vrijdag was een zwarte dag in ons leven, in dit jaar. Want mijn bompa is die dag overleden. De dag waarop zijn mama overleed en zijn papa jarig was. 24 november zal weer een datum zijn dat voor altijd in ons geheugen gegrift staat. We gingen ook naar de Spiekpietjes, Hello Fresh workshop en Lex kreeg buisjes.

Hello Fresh

Op woensdag was ik uitgenodigd in Gent samen met de winnaars van de giveaway en een plus one (een lieve vriendin/collega). We mochten een workshop bijwonen en gingen aan de slag met de Kerstbox. Hoe dat ging lees je in een volledig verslag. Wij maakten chocomousse en ik kon mijn zinnen verzetten. Het was fijn om eens een avondje voor mezelf te hebben, ook al kan ik niet echt goed koken!

Een sterretje

“Bompa is héél ziek hé mama…Hij gaat een sterretje worden aan de hemel en de mama en papa van papa terugzien hé? Want die zijn ook daar in de hemel”. Dat waren onze conversaties deze week in de auto. Enkele weken geleden viel bompa en moest hij naar het ziekenhuis. We dachten dat hij gekneusde ribben had maar na nader onderzoek bleek hij vol kanker te zitten. Hij was terminaal. Een donderslag bij heldere hemel want dit was het plan niet. Het plan was dat we een goed en degelijk rustoord zouden vinden en dat hij dan eindelijk weer eens buiten kon komen, de eerste verjaardag van Lex kon vieren en Kertsmis kon vieren bij ons thuis. Maar we kregen nog maximum een jaar, enkele maanden. Maar na 3 weken was het afgelopen. Zijn strijd was gestreden. Ik ben nog heel vaak op bezoek geweest, heb hem alleen gesproken en goed afscheid genomen. Ik heb écht afscheid genomen en dat geeft me een goed gevoel. Ik heb hem alles gezegd wat ik wou zeggen en hem bedankt voor alles. Hij was héél graag nog een bepaalde persoon zien maar ik heb hem verteld dat hij er niet mee moet inzitten. Dat die persoon te trots is. Hij reageerde hier nog op, dat hoorde ik. Het deed hem pijn maar hij wist dat hij niet meer moest wachten. Hij kon gaan.

Buisjes

De dag voor dit alles lieten we bij Lex buisjes steken. Hij heeft erge last van oorontstekingen en verkoudheden en heeft er wel veel pijn van. Het leek de NKO-arts dan ook best om ze te steken. Alles verliep goed en hij stal daar de hartjes van menig verpleegsters.

Mediumchat

Ik ben nogal nieuwsgierig en toen ik de vraag kreeg om eens een reading te laten doen kon ik geen nee zeggen. Ik bekeek alle profielen van de mensen op Mediumchat en koos uiteindelijk Kit, een heldergevoelige, helderziende. Ik liet een foto van bompa en mij zien toen hij nog leefde. Ik laat graag een klein stuk zien van ons gesprek.

Nathalie : Hallo
Kit : goede morgen
Kit : wat kan ik voor je doen ?
Nathalie : Dit is mijn eerste keer jij zou een foto nodig hebben las ik? Kan je dan beschrijven wat er bij jou opkomt?
Kit : ja hoor als je een foto hebt dan doe ik dat voor jou
Kit : stuur maar even een foto
Kit : ik zie de foto
Kit : momentje aub
Kit : is dat een foto  van jou en je vader als ik vragen mag
Nathalie : mijn grootvader
Kit : oke   dank je wel
Kit : ik heb het gevoel dat jij en je grootvader een heel sterke  band  hebben  en dat hij eigenlijk jou grote voorbeeld is
Kit : jullie lijken op elkaar
Kit : qua  karakter
Kit : hij is een hele lieve en rechtvaardige man die vaak heel streng kan zijn met een hart van goud en altijd bereid om een ander te helpen
Kit : jij hebt eigenlijk in principe exact de zelfde eigenschappen als hem
Kit : herken je dit
Nathalie : ja best wel
Kit : jij bent een heel gevoelige vrouw die vaak  zich zelf  wegcijferd  en te veel met  anderen bezig is om ze te helpen maar
Kit : als ze echt te ver over de grens  gaan dan kun je heel goed voor jezelf opkomen
Kit : en dat is  iets waar mensen jou in onderschatten
Nathalie :
Kit : heb je misschien ook een foto  waar op ik je ogen kan zien
Nathalie : is dit goed
Kit : ja die is goed dank je wel
Kit : momentje ik kijk even voor je
Kit : ondanks dat je best  veel  mensen om je heen hebt voel jij je innerlijk vaak eenzaam maar laat dat niet aan de buitenwereld merken
Kit :  het is net  of mensen  jou niet begrijpen  terwijl jij anderen juist heel goed aan voelt
Kit : dat  maakt je wel eens verdrietig
Kit : maar niemand ziet het aan je
Kit : je houdt heel erg van je eigen prive leven en beschermd dat ook
Kit : herken je dit
Dat laatste dan weer niet. Of toch niet helemaal. De blog is natuurlijk niet erg privé. Al de rest was wel waar. Ik moet me inhouden om niet opnieuw een reading te laten doen. Het was eigenlijk wel een leuke ervaring en ze zat er wel vaak boenk op.

Spiekpietjes

Het leven gaat onverbiddelijk hard door en ook al staat jouw wereld even stil, de rest lijkt gewoon zijn gangetje te gaan. Zo is het leven. Ik wou eerst niet meegaan maar ik dacht: Vince begrijpt dit allemaal toch nog niet. Hij begrijpt nog niet zo goed wat er allemaal aan de gang is dus waarom zou ik iets leuks afzeggen voor hem. We gingen naar de Spiekpietjes Expo in Antwerpen. Daar kon je een boek interactief beluisteren, kleuren, gezellig in een salon gaan zitten en naar geknutselde Spiekpietjes kijken. Mooi gedaan! Wij zijn sowieso fan van de Spiekpietjes. Ik heb wel héél vaak aan Vince moeten uitleggen dat de échte Spiekpietjes niet te vinden zijn. Ze zijn zo goed in zich te verstoppen… De dag erna was hij wel erg in de ban en konden we dit soms gebruiken waneer hij écht niet wilde luisteren.

spiekpietjes - unicorns & fairytales spiekpietjes - unicorns & fairytales spiekpietjes - unicorns & fairytales spiekpietjes - unicorns & fairytales    

Spelen in een maïsbad

Na de Spiekpietjes Expo gingen we spelen in de leuke en ‘anders dan andere’ binnenspeeltuin Playground. Een Ballenbad, fietsjes, houtschilfers, schilderen, spelen met pool noodles en vele andere leuke dingen kan je daar doen. Vince vond het maïsbad GE-WEL-DIG. We trokken hem een overall aan (want ja je wordt wel wat vuil) en voilà, hij was al vertrokken. Wel met mama aan de zijde want ja… ik heb een kind dat vaak niet alleen wil spelen. hmmm….

lees ook: activiteiten in de kerstvakantie met je gezin

 

Hoe was jullie week?

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Netta
  27 november 2017 at 22:25

  Over die reading…daar herken ik mezelf ook in…. ik heb het ooit ook eens laten doen zo, door twee verschillende mensen zelfs en moet zeggen dat de antwoorden vrij standaard zijn… sorry to burst your bubble… ze beschrijft dan ook elke goede mama en huisvrouw…. Lijkt misschien wat kort door de bocht van mijn kant maar dat is maar wat ik ervaren heb.
  Ik ben wel benieuwd naar het verloop van de buisjes, ik moet met mijn zoon binnenkort waarschijnlijk ook hetzelfde laten doen en ben nu al een nerveus wrak…

 • Reply
  Anneke
  28 november 2017 at 13:27

  Heel veel sterkte, Nathalie, in deze moeilijke tijd. Het klinkt inderdaad alsof je een heel sterke band had met je grootvader. Probeer daar troost in te vinden. En in jouw prachtige gezin natuurlijk 🙂
  Dikke knuffel!

 • Reply
  Eline
  28 november 2017 at 15:28

  Wat een heftige week voor jou! Ik ben ook altijd benieuwd om eens zo’n reading te laten doen, maar ik ben bang dat er ofwel niets uit het gesprek zal komen OF misschien net bang dat er heel wat naar boven zal komen die ik niet wil horen. Dilemma! Volgend weekend staan de Piekpietjes hier ook op het programma. Ik ben heel nieuwsgierig wat Tilde er van zal vinden.

 • Reply
  Vincent
  30 november 2017 at 20:10

  Leuk fotoverslag! Je hebt talent en gelukkig een 24/24 beschikbaar model! 😉

Leave a Reply