Unicorns & Fairytales
Diary Personal

Diary 135 / Frisse neuzen halen

De dagen lijken er allemaal een beetje hetzelfde uit te zien, al valt het bij mij persoonlijk goed mee. Ik aard wel goed als er “gewoontes” zijn en voel me daarom niet opgesloten. Geregeld ga ik eens wandelen, alleen, met vriendinnen of met het gezin en ook op school zijn de dagen afwisselend. Maar manlief begint heel deze corona toestand beu te worden. Begrijp ik ook. Ik heb al veel gedacht aan anderen… ik ben blij dat ik oké ben.

Wij zoeken de laatste tijd nieuwe wandelingen in de buurt op. Het park van Brasschaat bijvoorbeeld. Zo hebben we nieuwe plekjes ontdekt waarvan we eigenlijk niet wisten dat ze er waren. We deden de theaterwandeling waarbij om de zoveel tijd een QR code staat die je kunt scannen. Zo krijg je een verhaal te zien. We besloten echter om dit niet verder te doen met Lex. De filmpjes duurden enkele minuten en we wilden gewoon verder stappen. Zo kwamen we bij de GOLEM. Indrukwekkend. Stokken zoeken en wat huppelen…. fantaseren in het bos. We deden het allemaal. Zo leuk!

lees ook: 10 kindvriendelijke wandelingen in Antwerpen

Uiteraard gaat er geen week voorbij of we hebben leuk geknutseld. Deze keer gebruikten we de knutselboxen van LittleCreations. Je kan er naar keuze bestellen en er zitten 3 activiteiten in. Zo’n box kost 23,95 euro. Wij maakten een masker, een voetbalveld, een schatkist enz… De kinderen genoten van het knutselen.

Meer zien? Volg je mijn creatief instagram  OUT OF THE BOX PLAY al?

Ons avondritueel blijft nog steeds dezelfde, namelijk het lezen van een prentenboek in ons grote bed en dan nog even lezen met Vince in zijn bed. Ondertussen gaat Lex al slapen. Nou ja… nog even praten met zijn knuffels of wat tijd rekken. Dat gebeurt zeker ook. Soms duurt het wel een tijdje voor ze stil zijn. Maar we blijven volhouden aan onze routine en dat helpt. Als kinderen weten wat er gaat gebeuren dan wordt het voorspelbaar en kennen ze hun grenzen meestal wel.

Gezelschapsspelletjes staan hier ook wekelijks op de planning. Meestal doet manlief dat. Ik doe het iets minder gaat. Ik ben meer de educatieve en creatieve partij. Maar hij, hij kan dit urenlang mee volhouden. Gelukkig maar. Het spelletje dat je ziet is Dokter Bibber Dierenarts. Sams hond Rex heeft allerlei verkeerde dingen gegeten. Plaats een voorwerp in de bek van de hond en gebruik de magnetische hondenscoop om het door zijn buik te verplaatsen tot het er aan het andere uiteinde uitkomt. Maar pas op voor de zoemer! Als je het voorwerp laat vallen, hoor je de zoemer! Als het uit de buik van Rex valt, is de beurt van de speler over. Voor elk voorwerp dat je kunt verwijderen, krijg je een punt. De speler met de meeste punten wint.

lees ook: Leuke gezelschapsspellen voor kinderen per leeftijd

 

Hoe was jouw week? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply