Unicorns & Fairytales
My life

Diary 134 / Een fijne bubbelige kerstvakantie

Kerstvakantie 2020: eentje om niet te vergeten. Waarschijnlijk de meest nederige, simpelste feesten ooit. Maar wel met veel warmte en liefde naar elkaar toe en naar de mensen die we graag zien. Onze kerstvakantie was fijn, met veel gezellige momenten en wandelingen, spelletjes en lekker eten. Soms ook met ruzie tussen de broers, maar ook wel met teamwork tussen hen. Met veel cadeautjes, bubbels en vooral…. VEEL LIEFDE en WARMTE. 

Wandelingen, gezelligheid, cadeautjes en knutsels

Met deze 4 woorden kunnen we onze kerstvakantie wel omschrijven. Wij gingen het afgelopen jaar meer wandelen dan anders. Misschien een beetje omdat dit het enige was dat ging, misschien omdat we het gewoon liever en liever doen? Onze kinderen vinden dat ook wel leuk. Ze genieten duidelijk van de natuur en ik ook. Ik heb het meer kunnen appreciëren. Geweldig wat je allemaal ziet als je écht kijkt rondom je. We gaan soms maar heel even buiten, maar dat is al genoeg. Even frisse lucht opsnuiven, alle remmen los en genieten…

Lees ook: 10+ kindvriendelijke wandelingen in de kerstvakantie

Zelfs op Oudjaar zijn we nog even buiten gegaan. Het deed mij zelf ook deugd om tussen de hapjes en het hoofdgerecht even een wandeling te gaan doen. Ik heb dat echt leren appreciëren. Vroeger wou ik niets weten van wandelen. Maar nu kijk ik bewuster om me heen. Ook de kinderen kunnen er van genieten. Eigenlijk moet je het goede voorbeeld geven. 

Wie ons op de voet volgt zal zich afvragen of wij echt elke dag knutselen. Het antwoord daarop is: in de vakantie bijna elke dag. Op vraag van de kinderen. FOR REAL! Gelukkig ben ik ook graag creatief bezig. Er zijn periodes waar we heel der dagen creatief bezig zijn, maar er zijn evengoed dagen waarop ze gewoon heel de dag spelen…  Je kan onze educatieve speelmomenten en knutselmomenten vinden op OUT OF THE BOX PLAY op Instagram. 

Wij brachten cadeautjes rond (mede voor Lex zijn verjaardag) en daar hoorde voor onze vrienden een zeepje bij… Ik liet ze maken bij Smartphoto. Wat een bizarre tijdens allemaal. Maar we moeten creatief denken. Ooit stopt dit weer en kunnen we weer allemaal fijn bij elkaar zijn. Lex werd 4 jaar op 25 december en ging mee zijn cadeautjes rondbrengen aan de deur.

 

Wij vieren Oudjaar normaal gezien met onze vrienden. Meestal gaan de kinderen met hun grootouders naar Center Parks. Maar ja…we wisten allemaal dat het dit jaar anders dan anders ging zijn. We gingen nog op uitstap naar Technopolis en Dinopolis en eenmaal thuis begonnen we aan een aperitiefje en hapjes om nadien zelf pizzaatjes te maken in een oventje. Dat vonden de kinderen geweldig en ik kon nog net op tijd bovenstaand moment vastleggen waarbij Vince zei dat het een hele leuke dag was vandaag. Meer moet je niet horen hé… Als je de sprankeling is de oogjes van je kinderen ziet…. Ze mochten wat langer opblijven (maar waren even vroeg wakker…) en we sloten 2020 op een fijne, rustige manier af. 

Ondertussen hebben wij al vele gezelschapsspelletjes thuis. Onze kinderen zijn er dol op. Vooral manlief speelt dat graag met hen. Ik ben meer fan van het knutselen hahaha 😉 Toch wordt er wel dagelijks gegrepen naar een spel, al is het even UNO spelen, waar Lex vooral heel erg goed in is hahaha. 

lees ook: Leuke gezelschapsspellen voor kinderen per leeftijd

Technologisch doe-park Essen - unicorns & fairytales

Wij gingen naar Robotland, een technologiepark voor kinderen in Essen. Oh dat was MEGA leuk. Ze amuseerden zich enorm. Een echte aanrader voor kinderen die daarin geïnteresseerd zijn en uitstapjes met de klas. 

verjaardagstaart maken - unicorns & fairytales

Uiteraard vierden we ook de 4e verjaardag van Lex. We hielden het heel simpel, maar hij mocht kiezen wat we aten. Uiteraard was dat spaghetti. Een kind heeft niet meer nodig dan aandacht en liefde (en spaghetti in Lex zijn geval). 

eetbare vingerverf maken - unicorns & fairytales

We knutselden weer heel veel en het resultaat kan je snel weer vinden hier op de blog en op mijn creatieve Instagram feed OUT OF HE BOX PLAY

 

Hoe was jullie Kerstvakantie? 

XOXO Nathalie 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply