Unicorns & Fairytales
Lild pop up - unicorns & fairytales
Diary My life Personal

Diary 120 // Breng die hygge maar binnen

De afgelopen week zaten we met zieken thuis, gingen we naar een event van Lidl en ben ik Hygge aan het binnenbrengen. Hallo gezelligheid, hallo lichtjes, lampjes, kaarsjes en noem maar op. Nu nog wat meer slaap en dan zou het goed zijn hahaha.

Hygge

Ja sorry, ik ben helemaal fan van de Hygge bij Scandinavische mensen. Ik weet natuurlijk niet zo goed wat het juist is. Het is een manier van leven, je moet het voelen en helemaal ondergedompeld zijn. Ik ging in Denemarken (Kopenhagen) voortdurend op zoek naar ‘Hygge’ tot ik besefte dat het iets is van de mensen zelf. Je kan het niet zoeken, je moet het maken. Voor iedereen is dat dan ook weer anders. Voor de ene is dat een warme kop chocolademelk drinken, onder een fleece dekentje voor de televisie en voor de andere is dat op skivakantie gaan en in een houten hut slapen. Maar goed, het feit dat die Denen dat zo belangrijk vinden vind ik al knap. Zich goed voelen is belangrijk en zelfs nog belangrijker dan materiële zaken en daar kan ik alleen maar jaloers op zijn. Ik ben dus echt krampachtig op zoek naar Hygge en wil dit ongelooflijk graag thuis voor iedereen creëren.

DIY kerstbal - unicorns & fairytales

Gezellig interieur = stap 1

Herfst en winter en dan uiteraard die feestdagen die eraan komen nodigen gewoon uit tot het aanpassen van je interieur. Het doet iets met mijn ‘mood’ en dat hangt bij mij onvermijdelijk samen met veranderen, andere outfits, andere ingesteldheid, ander gevoel. Ik ben écht een barometer. Bizar. Soms kan het wel eens zijn dat ik in de winter van die depri neigingen begin te krijgen en laat ons dat nu net niet willen.

Ander kleurtje

Het werd tijd voor een ander kleurtje op sommige muren. Ik hou van het ruime, witte aspect maar ik kijk nogal veel rond als ik in de zetel zit. Dan merk ik dat al de muren wit zijn en komt het soms kil over. Ik besloot (en ja ‘ik’ want manlief wist van niets tot de teststalen in de bus zaten) om ook de woonkamer een accentmuur te geven. Net zoals onze slaapkamer en de kamer van Vince. Ik ga voor Hgge en momenteel is dat voor mij veel natuurlijke materialen zoals hout, bruintinten, groen…

Deco Deco Decoooo

Ik heb de meest zachte kussens ooit voor onze zetel kunnen strikken in het groen dat ik wou en zette alvast een kegel (je weet wel, zo’n winterkegel met lichtjes…) Man, gezellig! haha. Overbodige spullen gingen de garage in, meer plantjes het huis in en lichtjes en kaarsjes deden ook hun intrede.

DIY

Tijdens feestdagen (en eigenlijk doorheen het jaar) krijg ik van die knutsel neigingen. Beetje overblijfsel van mijn kinderjaren en beroepsmisvorming als juf? Of gewoon een creatieve ziel. Laat ons dat laatste maar nemen. Soms krijg ik zo van die ideeën en dan loopt mijn hoofd over. Het dreigt dan te ontploffen. Je merkt dat aan mij als ik afwezig begin te zijn. Dan zit mijn hoofd vol. Ik kan dan heel verward overkomen. Njah…

kerstkrans 

Ik heb alvast een lege kerstkrans gekocht bij Collishop (net zoals de kussens en de andere deco)  die ik ga versieren en een voet voor de kerstboom, want ik denk dat we dit jaar wel een boom gaan zetten… (nog klein beetje een twijfelgeval maar eigenlijk is dat toch écht wel cosy he..). Ik heb ook weer ideetjes om DIY kerstballen te maken.

Buiten spelen

De kinderen willen buiten spelen. Ik heb twee jongens. Héél energieke jongens. Ik vind de tuin op het moment maar niets. Oh wat mis ik ons kunstgras van ons vorige huisje. Dat was zo makkelijk en helemaal niet modderig. Ik zou eigenlijk dringend een tuinman om raad moeten vragen. Wij hebben helemaal geen groene vingers maar ik zit graag in de tuin met een mooie zithoek. We hadden al een beetje ons best gedaan zoals je vorige keren kon zien: een nieuw tuinstel en de tuin wat onder handen genomen. Maar alles is zo ‘niet samenhangend’ if you know what I mean …Misschien dat ik maar eens tuinadvies  moet vragen of opzoeken. Vaak kan je dan met je ruimte meer doen dan wat je denkt dat je ermee kan doen. Wij willen graag tegen het voorjaar een moestuintje aanleggen. Maar niet in de grond, maar in zo van die houten bakken. Ach ja, dat zijn plannen die we nog even opzij kunnen leggen.

Lidl pop-up shop

We waren donderdagavond uitgenodigd in de pop-up shop van Lidl op de meir. Die blijft daar nu 9 dagen staan. In de pop-up store vind je allerlei superleuk speelgoed en al het houten speelgoed van Lild. Maar niet enkel speelgoed. Ook de lifestyleprodcuten van de Lild Shop. Er staan ongeveer 500 artikels uitgestald. Meer kan je uiteraard online vinden. Boven bevindt zich een koffiebar met lekkers. Alle opbrengsten gaan integraal naar de voedselbanken. Daar wil ik maar al te graag mee aan helpen. Dus spread the word en ga eens een kijkje nemen.

Lild pop up - unicorns & fairytales Lild pop up - unicorns & fairytales

 

Hoe was jullie week? 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply