Unicorns & Fairytales
zoo antwerpen - unicorns & fairytales
Diary My life

5 beelden, 5 gedachten

Jullie komen hier massaal lezen de laatste tijd en dat vind ik bangelijk. Sommigen gaan massaal voor de DIY tips, anderen komen ‘s ochtends hun artikel lezen en anderen snuisteren tussen boekentips. Soms sta ik er even goed bij stil en denk ik: wow, een heel sportpaleis vol en meer heeft deze maand mijn blog gelezen. Fuck! Ne goeie fuck dan… Ik doe het graag, schrijven en tips geven en dingen zoeken die jullie kunnen inspireren. Maar af en toe gewoon eens iets van me af schrijven is ook nodig. Zoals de persoonlijke diaries en artikels en zoals deze 5 beelden, 5 gedachten. So here we go. En oh ja, kei erg bedankt dat jullie mee lezen. You are the best.

 

ECO < Mijn ogen gingen in Kopenhagen wel even open toen ik iedereen met de fiets zag rijden. De fietspaden zijn daar even breed als de rijstroken voor auto’s. Wij deden gewoon mee. Elke dag trapten we onze weg door de stad en was ik vaak trots op mezelf. Ik speelde al langer met het idee om meer de fiets te nemen in plaats van de auto. Ook mijn vriend heeft recent een elektrische fiets (een Stromer) aangekocht die 50 km/uur gaat om naar zijn werk te rijden. Je bent soms sneller met de fiets dan met de auto tegenwoordig! We hebben dan ook thuis afgesproken om, als het niet te hard regent en we moeten nergens ‘ver’ heen, met de fiets te gaan. We hoeven echt niet onze auto voor alle dingen te gebruiken. In Kopenhagen vond ik het net leuk, al dat fietsen. Bovendien ben ik al goed uitgewaaid en wakker en voel ik me al veel fitter. Er is zeker ook al een goedkope elektrische fiets te vinden voor wie liever geen gewone fiets heeft of voor wie een fietskar/fietsstoeltje moet meesleuren. Voor wie wél een gewone fiets neemt en elke dag zijn traject doet: respect, tonnen respect. Maar zoals ik het nu zie (op sociale media) kiezen meer en meer mensen voor een alternatief voor de auto. Top.

 

> EMO < Wat gaat de tijd snel voorbij. Lex wordt bijna twee en man man man, wat een sociaal en actief mannetje is dat. Maar dat doet me ook weer even stilstaan bij hoe snel alles gaat. De afgelopen dagen ben ik nog meer dan anders bezig geweest met het écht luisteren naar mijn kinderen. Geen gsm in de buurt, gewoon bij hen zitten, zien hoe ze spelen, knuffelen en héél veel zeggen hoe graag ik ze zie. We zijn ook een weekend heel erg leuke dingen gaan met ons gezin, nadat we ze een hele week hebben moeten missen. Die week deed ons beiden heel erg deugd en we hebben ook beseft dat we misschien wat meer moeten leren relativeren. Opvoeden is gewoon een fulltime job. That’s it.

 

> GO GO < Op de boekenbeurs kreeg ik het boek van Elfi De Bruyn in handen. Ik leerde haar enkele jaren geleden kennen op een event van Disney en het was meteen wel een persoonlijkheid die me aansprak. Ik voel het wel aan als mensen zoals mij heel gevoelig zijn en ik zat er zeker niet naast. Ik keek wel een beetje naar haar op want op veel leuke events kwam zij een workshop geven. Ook altijd creatief bezig en dat is zeker ook iets waar ik me graag mee bezig hou. Ik ben dus heel blij met haar nieuwe boek, waar allerlei leuke knutselideetjes instaan voor groot en klein met gerecycleerd materiaal. No waste. Sinds kort is ze ook bezig met ‘vegan’ en ik lees haar bevindingen, beproevingen en zorgen mee op Instagram. Haar woorden in het boek raakten me. Op de boekenbeurs voelde ze zich slecht en minderwaardig omdat ze naast enkele namen zat waar veel volk op af kwam. Maar die grote namen worden vaak groot gemaakt door anderen. Door vermeldingen op Internet, door mond aan mond enz… Elfi is een oprecht persoon, iemand die ik zeker beter wil leren kennen en iemand die ik alle succes van de wereld gun omdat ze zo oprecht is. Na het posten van deze foto op instagram repostte ze meteen. Iets dat weinigen doen, of enkel in hun eigen kringen, om toch maar niet teveel een ander in the picture te zetten. Dus met liefde en plezier zet ik haar nu eens in de kijker, want ze verdient het dubbel en dik.

 

Deze kerel is een handjevol en voor de herfstvakantie hadden we enkele moeilijke momenten. Woedeaanvallen, heel vaak moe en gefrustreerd. Ook wij waren ‘op’. Na de vakantie begonnen we gewoon opnieuw, met een schone lei en een beetje meer relativeringsvermogen. Dat werkt. Het werkt ook om goed naar je kind te luisteren en te kijken en vooral geen te hoge eisen te stellen aan een kind van 4 jaar. We hebben de hulp van Lien (opvoedingscoach) weer ingeschakeld om ons goede raad te geven en ze opent keer op keer onze ogen. Niet dat we het allemaal niet kunnen, maar soms verwachten we teveel van onze kinderen en moeten we onze verwachtingen bijschaven.

 

Deze foto laat puur plezier zien. Net zoals de tijd snel voorbij gaat als je kinderen hebt en je ze ziet groeien, zo gaat de tijd ook voor ons voorbij. De dagen dat we met vrienden zorgeloos gingen feesten… We hebben allemaal andere verantwoordelijkheden. Maar het is toch altijd fijn om nog eens met vrienden op stap te gaan en gewoon mega veel plezier te hebben. Om je even terug een tiener of twintiger te voelen als je je laat gaan op die ene schijf! Het is belangrijk om jezelf niet te verliezen in heel dat moederschapsgedoe. Ik vergeet dat wel eens. Hij ook. Iedereen denk ik…

 

XOXO Nathalie

 

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Anneke
    20 november 2018 at 12:15

    Zoveel mogelijk met de fiets doen is top 😀 Je spaart er inderdaad soms zelfs tijd mee uit. Alles wat wij binnen fietsafstand kunnen doen, doen we dan ook gewoon met de fiets. Je wordt dat rap gewoon, ze 😉
    Groot gelijk dat je af en toe ook tijd maakt voor gewoon puur plezier zoals op je laatste foto! Mama’s (en papa’s 😉 ) zijn ook maar mensen die af en toe eens een pauze nodig hebben en ‘t kind eens in zich naar boven moeten laten komen. Genieten is da 🙂

Leave a Reply