Unicorns & Fairytales
dessineo - unicorns & fairytales
cadeautips Diary My life

Diary 106 Sinterklaas & zijn cadeautjes

We sloten de vorige week af met een leuk evenement en gingen weer volle moed en half bacterievrij de nieuwe week in. We zijn allemaal BIJNA genezen en dat is maar goed ook want twee ouders en twee kinderen ziek is niet zo handig!

Nieuwe kinderfilm “Ferdinand Dag”

We gingen naar de nieuwe kinderfilm FERDINAND kijken. De film gaat over een stier die eigenlijk helemaal niet wil vechten en die zijn toekomst helemaal anders had voorgesteld. Hij ontsnapt en wordt gevonden door een meisje en haar vader. Hij vindt het heerlijk bij hen en in de wei tussen de bloemetjes. Overal gaat hij mee heen. Maar het kleine stiertje is een grote stier geworden en op een dag wil hij mee naar het stadje. De lieve Ferdinand wil niemand kwaad doen maar wanneer hij gestoken wordt door een bij en per ongeluk door kleding loopt die aan de wasdraad hangen gaat het mis. Hij wordt gevangen genomen en teruggebracht naar de plek waar hij geboren is en waar hij klaargestoomd wordt tot vechtstier. Toch kan hij de rest overtuigen dat dit niet hun toekomst is en samen proberen ze te ontsnappen.

Het is een supermooi film met een mooie betekenis. Zeker de moeite waard om hem te gaan zien met je kinderen. Na de film mochten we mooie dingen knutselen, allemaal in het teken van de film: een stier versieren, tekenen op een bord, papieren bloemen maken en de kinderen konden zich laten schminken. Vince wou een panda zijn ūüėČ

ferdinand dag - unicorns & fairytales ferdinand dag - unicorns & fairytales ferdinand dag - unicorns & fairytales

ferdinand dag - unicorns & fairytales ferdinand dag - unicorns & fairytales

Sinterklaas op bezoek

Niet alleen op school kwam Sinterklaas, ook thuis! We spraken af met onze vrienden om de Sint weer bij ons te laten komen en deze keer ging het door bij de meter van Vince. De kinderen konden lekker spelen en rond 16u45 werd er plots op de deur geklopt. De Sint en zijn Pieten kwamen binnen! Je had die gezichtjes moeten zien. Ze wisten wel dat de Sint kwam maar plots worden al die stoere jongens toch best h√©√©l stil. De Sint wist heel veel over hen en ze kregen allemaal een cadeautje. Ook hadden we oud speelgoed (nou ja..oud… gewoon, speelgoed waar we niet meer mee speelden) verzameld om aan de Sint mee te geven voor het goede doel zodat kindjes die het minder goed hebben ook leuke cadeautjes krijgen.

Sinterklaas - unicorns & fairytales Sinterklaas - unicorns & fairytales

Sinterklaas - unicorns & fairytales

Vince kreeg een leuk cadeau: DESSINEO

Vinde en knutselen of tekenen: een match! Daarom leek het de Sint wel leuk om een nieuw spel van Jumbo te geven: Dessineo. Het is een soort draagbare lichtbak waar ze een mal in kunnen stoppen en een blad papier op kunnen leggen. De mal draait rond en zo leren ze in stapjes tekenen. Meer dan 30 mogelijkheden zitten erbij en ook enkele leuke tekenbladen met al een motief op. Ze draaien de schijf waar de mal op ligt van 1 naar 4 en in 4 stappen kunnen ze een mooie tekening maken. Eigenlijk is dit vanaf 4 jaar maar omdat ik weet dat Vince wel al goed kan tekenen dacht ik dat het best ging gaan. En of het goed ging! Beter dan ik had gedacht. Hij vond het superleuk en hij was kei trots!

dessineo - unicorns & fairytales  dessineo - unicorns & fairytales dessineo - unicorns & fairytales dessineo - unicorns & fairytales

 

Mini kerstboom!

Ik ging (kerst)shoppen in IKEA en kwam thuis met onder andere een mini kerstboom. We zijn nog aan het twijfelen om een kerstboom te zetten omdat Lex aan alles trekt. Maar we hebben alvast deze leukerd!!!

 

Hoe was jullie week? Zouden jullie een kerstboom zetten met een kruipende baby? En wat vinden jullie van Dessineo? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply