Unicorns & Fairytales
boeken over moederschap - unicorns & fairytales
Boeken moederschap Ontwikkeling zwangerschap-mama-opvoeding

5 favoriete boeken over moederschap en opvoeden

Ik probeer nog steeds elke avond enkele blaadjes te lezen in een boek voor ik ga slapen. Ik heb wel wat boeken in huis over het moederschap of toch op zijn minst wat te maken heeft met opvoeden, ontwikkelen, moeder zijn enz… Graag deel ik met jullie enkele van mijn favoriete boeken over moederschap. Misschien kunnen ze jou ook nog van pas komen?

Boeken over moederschap

Ik lees supergraag. Deze boeken over moederschap zijn luchtig, geven duidelijke en handige tips en ik heb er heel veel aan gehad. Wij hebben een héél bijdehand kind (Vince) en het is niet altijd even makkelijk om om te gaan met zijn driftbuien. Sinds we bepaalde trucjes en handelingen toepassen gaat het veel beter. Door deze boeken te lezen leerde ik sommige dingen relativeren, beter begrijpen en anders aanpakken. Ik deel ze dan ook graag met jullie…

 

1. Slaap kindje slaap, godverdomme

boeken over moederschap 2 - 5 favoriete boeken over moederschap en opvoeden

Een geweldig boekje en in tegenstelling tot de titel doet vermoeden is dit géén boekje om te lezen als je kinderen hebt die niet willen gaan slapen. Nope. Het is geschreven door een columniste en ze beschrijft het single moederschap met haar Vikingbaby. Als in: blond, het Scandinavisch type… Blijkt nogal een bijdehand meisje te zijn en ze heeft haar handen vol. Herkenbaar you say? Ik kon me he-le-maal vinden in haar verhaaltjes. Allemaal opgedeeld in kleine stukjes, ideaal om te lezen want als moeder kan je toch nooit lang lezen. Of ze hangen aan je rokken, of je valt in slaap… Maar goed, gelachen dat ik heb met dit boek en ik ben zo dankbaar dat wat er hier thuis gebeurt blijkbaar nog op andere plekken ook voorkomt

(Geschreven door Lotte Debrouwere, uitgeverij Lannoo)

 

2. Eten voor de kleintjes

boeken over moederschap 5 - 5 favoriete boeken over moederschap en opvoeden

Eigenlijk dacht ik eerst dat dit een boek ging zijn met allerlei receptjes voor papjes of hoe je je kind moet leren eten. Dat is het natuurlijk ook deels, maar wie bekend is met de rapley methode en daar wel voorstander van is, zal dit boek wel kunnen smaken. (oh wat een woordspeling) In dit boek legt men uit hoe je kleintjes laat kennis maken met eten, echte smaken en stukken. Geen papjes. Of ik daar zelf voorstander van ben? Ja en nee. Ik durf niet goed. Maar ik ga het beiden een beetje toepassen. Ik ga binnenkort eens een gekookt stuk groente geven en zien wat er gebeurt. Ook staan er in dit boek dagmenu’s voor verschillende leeftijden. Interessant boek!

(Stefan Kleintjes, Kosmos Uitgevers)

 

3. Samen spelen, wat nou delen?

boeken over moederschap 3 - 5 favoriete boeken over moederschap en opvoeden

Dit is echt een musthave boek. Het gaat over kinderen, zijnde broer en zus, familie , vriendjes of gewoon vreemden. Over samen spelen, ruziemaken, opvoeden, regels hanteren, rituelen invoeren enzovoort. Het boek is verdeeld in verschillende hoofdstukken die allemaal beginnen met een quote. Je hoeft dit boek dan ook niet chronologisch te lezen. Er staan stappenplannen en tips in om ruzies op te lossen, samen te delen, omgaan met bepaalde dingen en meer. Ik heb persoonlijk veel inzichten door dit boek gekregen. Dat het normaal is dat mijn kind op zijn leeftijd nog niet echt samen speelt en dat een kind niet ALTIJD moet delen. Een aanrader…

(Eva Bronsveld & Elsbeth Teeling, Kosmos Uitgevers)

 

4. De kleine koning(in)

boeken over moederschap 1 - 5 favoriete boeken over moederschap en opvoeden

Zit de peuterpuberteit eraan te komen of zit je er midden in? Wil je graag kinderen of ben je zwanger? Dan raad ik je aan dit boekje te lezen. No really. Had ik dit gelezen toen Vince begon aan zijn peuterpuberteit dan zou het al veel makkelijker gaan. Nou ja, ik zeg makkelijkER want dat die fase soms een hel is dat weet iedereen die deze fase heeft meegemaakt. Ze gaan er allemaal door, de ene al wat beter dan de andere. Maar hoe kan het ook anders dan dat wij best wel hevige kids hebben. Maar goed, ik ben er écht 100% van overtuigd dat wanneer je weet hoe een peuter denkt, je veel kan oplossen. Dit liet Lien, de opvoedingscoach die ons geholpen heeft met Vince zijn slaapgedrag, mij inzien. Toen ik dit boekje las moest ik vaak aan haar denken want ik herkende dingen van wat ze me verteld had. Ik wist dus dat dit boek echt iets voor mij zou zijn. Het gaat je ogen openen en klaarheid scheppen over bepaalde zaken waarvan je soms dacht dat ze niet normaal waren. Believe me… Er staat uitleg in waarom kinderen van een bepaalde leeftijd doen wat ze doen. Je gaat ze heel anders aanpakken en bekijken. En het helpt…In dit boek vind je dus uitleg over de fases van je peuter/kleuter, waarom ze bepaalde dingen doen, hoe ze denken en wat ze wél en niet kunnen. Er staan ook tips in over wat je best wel en best niet kan doen.

(José Sagasser, Kosmos Uitgevers)

 

5. Mum & me bucketlist

boeken over moederschap 4 - 5 favoriete boeken over moederschap en opvoeden

Over dit boek had ik al eens geschreven. Het Bucketlist boek voor moeder en zoon. Maar toen ik het boek in handen kreeg was Vince nog te klein. Nu heb ik hem weer boven gehaald. Ik ga toch eens zien of we al uitdagingen kunnen doen. Het is een boek dat je kan gebruiken doorheen de jaren. Eentje om in de herinneringendoos te doen. Zelf hield ik als kind enorm veel spullen bij die me nauw aan het hart lagen. Ik ga mijn kinderen zeker ook die kans geven.

(Petra De Pauw, Van Halewyck )

 

 

Welke boeken over moederschap vind jij een echte musthave? 

XOXO Nathalie

 

pinit fg en rect red 28 - 5 favoriete boeken over moederschap en opvoeden

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Kirsten
  2 juli 2017 at 08:26

  Die bucketlist lijkt me heel erg leuk! Ik zal hem dan wel in drievoud moeten aanschaffen aangezien de derde zoon onderweg is! En ook dat boek over samen spelen lijkt me een aanrader!!

 • Reply
  Nicole Orriëns
  4 juli 2017 at 09:24

  Ik lees altijd graag de verhalen van Sylvia Witteman over moeder zijn. Zoals in haar boek Pekingeend bij nacht geloof ik dat het eet.

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Scandinavische merken en meer bij Hygge

We love Scandinavische merken. Moet ik dat nog zeggen? Ik zou ook eens graag naar Scandinavische landen gaan trouwens. Alles...

Sluiten