Unicorns & Fairytales
coderen met kinderen - unicorns & fairytales
Educatief educatieve activiteiten Educatieve tips My life Onderwijs Spelen STEM

Letters, cijfers en kleuren oefenen met de Bee-Bot + gratis printable!!!

Wil je graag met je kind of leerlingen van de klas op een leuke interactieve manier letters oefenen, sommen oplossen en aan de slag gaan met taal? Dan kan je de lettermat met startset gebruiken van B-bot.nl. Een veelzijdige Bee-Bot mat waar je veel verschillende dingen mee kan doen. Met mijn eigen gemaakte B-bot mat ‘Huizenjacht’ kan je zowel letters als cijfers, als gericht kijken oefenen. 

Interactief letters oefenen 

Ben je op zoek naar een goede Bee-Bot mat met opdrachten? Met de lettermat voor een Bee Bot of Blue Bot kan je hele leuke educatieve activiteiten doen. Bij de Startersset van B-bot.nl zitten al opdrachtenkaartjes bij. Je kan eenvoudig beginnen en steeds moeilijkere opdrachten gebruiken of zelf verzinnen. Zo kan je bijvoorbeeld:

 • Een kaartje trekken waarop een letter staat. De B-bot naar die letter laten gaan
 • Idem, maar dan bijvoorbeeld met blokken bepaalde routes onmogelijk maken 
 • Een letter zeggen aan je kind in plaats van visueel een letter te trekken 
 • Een afbeelding trekken en vragen naar de eerste of laatste letter 
 • Woordjes laten rijden
 • Hun eigen naam laten rijden 
 • met de kleuren werken 
 • Per twee werken en de ene rijdt naar een letter, waar de andere een woord mee moet maken.

Lettermat voor Bee Bot

Je zorgt er niet alleen voor dat kinderen met de letters aan de slag gaan, je werkt ook aan hun ruimtelijk inzicht en je bent bezig met de basis van het programmeren. De Bee-Bot en Blue-Bot zijn ideaal om hier met jonge kinderen aan de slag te gaan en om te beginnen programmeren met kinderen

Er zijn tal van mogelijkheden met de B-bot en Blue Bot en er zijn ook veel materialen gemaakt die je op het web kunt vinden. Het maakt je lessen interactief, veelzijdig, aantrekkelijk en leuk! Thuis is het dan weer de ideale manier om leerstof op een fijne manier te oefenen. Ook op kampen is dit een leuke oefening! 

Gratis Bee-bot mat HUIZENJACHT 

Ik maakte vorig jaar zelf een B-bot mat. Ik doopte het beestje met de naam ‘huizenjacht’. Je kan ze afprinten op tegels van de grootte die jij wil. Pas even de printerinstellingen aan als je er grotere of kleinere wil voor bijvoorbeeld de Botley in plaats van de B-bot. 

lees ook: Zelf B-Bot matten maken om te programmeren en spelend te leren met kinderen

zelf een b-bot mat maken - unicorns & fairytales

Zo kan je het spelen:

Leg de tegels hoe jij het wil. Maak er een vierkante Bee-bot mat van of leg zelf een weg. Gebruik de transparante mat waar je de tegels onder kunt leggen. In de downloads staat ook een voorbeeld van hoe je een vierkante mat kunt leggen met deze tegels.

Op de mat staan letters en cijfers. Er zijn superveel mogelijkheden om deze mat te gebruiken, zelfs zonder B-bot. Spelsuggesties en speelkaarten kan je hieronder bij de gratis printable vinden. Druk ze af in kleur en lamineer. 

DOWNLOAD DE B-BOT MAT HUIZENJACHT

OPDRACHTENKAARTJES HUIZENJACHT

zelf een b-bot mat maken - unicorns & fairytales

Nog meer printables en bundels

Ik heb een ETSY winkel geopend waar je enkele leuke printables en bundels kunt aankopen. Zo heb ik een ruimtebundel, lentebundel en meer. Ook daar vind je telkens een Bee-Bot mat. Ga maar eens kijken op OUT OF THE BOX EDUCATION. Er staat nog niet zoveel op, maar hopelijk kan ik dit in de toekomst uitbreiden. 

Kijk uit naar mijn boek SPEEL! 

In november komt mijn eerste boek SPEEL! uit, een boek waarin meer dan 100 toffe activiteiten staan om spelenderwijs aan de slag te gaan met kinderen. Sensopatische activiteiten, natuurlijke materialen, STEM activiteiten, knutselen en meer! Je kan hem al pré orderen met onderstaande link. Druk maar op de afbeelding. 

Boek over spelen met kinderen

 

XOXO Nathalie 

 

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Saskia
  22 september 2021 at 10:18

  Oh wauw. Heeeeeeel erg blij hiermee, ik ga ze vandaag uitprinten voor Noa
  Dankjewel!

  • Reply
   Nathalie
   23 september 2021 at 13:44

   Super om te lezen!

Leave a Reply