Unicorns & Fairytales
garden tour - unicorns & fairytales
My life

Je tuin groen en kidsproof houden

Jouw tuin groen en kidsproof houden? Zo doe je dat

Wil je jouw tuin groen en kidsproof houden? Er zijn diverse manieren waarop je hiervoor kunt zorgen en houtworm bestrijden is daar een manier van. Wij zochten uit hoe je jouw tuin zo groen en toch veilig mogelijk voor kinderen kunt houden en hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder voor meer informatie en ga meteen aan de slag met onze tips.

Zet je vijver goed af

Heb je een open vijver in de tuin? Dan kan dit gevaren opleveren voor spelende kinderen. Zelfs in slechts een klein laagje water kan een kind verdrinken. Heb je een vijver in de tuin, dan is de veiligste oplossing het dempen van de vijver. Je kunt ook een op maat gemaakte deksel op de vijver plaatsen als je kind in de tuin speelt of een hek om de vijver bouwen. Dit hek dient echter wel anderhalve meter hoog te zijn en ook over voldoende stevigheid te beschikken.

Zorg dat houtworm geen kans krijgt

Ook is het belangrijk ervoor te zorgen dat houtworm geen kans krijgt. De larven kunnen zich namelijk diep in houten constructies graven en voeden zich met hout. Ze zullen via deze wijze tunnels bouwen in de constructie. Zet je geen specialist in om de houtworm te bestrijden, dan kunnen de houten constructies (zoals de schuur of houten kinderspeeltuin) enorm verzwakken. Je wilt niet dat er iets gebeurt als je kind daar op dat moment aan het spelen is.

Houd de zandbak schoon

Een zandbak in de tuin is een van de meest leuke dingen voor kinderen. Wel is het goed te weten dat katten hier ook graag in vertoeven. Mocht je katten hebben of zijn er veel katten in de buurt, dan dien je de zandbak altijd goed af te dekken als de kinderen weer naar binnen gaan. Uitwerpselen van katten kunnen namelijk schadelijk zijn voor kinderen.

Vervang giftige planten door ander groen

Je tuin zit vol met gevaren die je niet snel zal zien of verwachten. Zo zijn er diverse bloemen en planten die schade kunnen toebrengen aan je kind. Sommige planten hiervan zijn ook giftig, zoals goudenregen, vingerhoedskruid en klimop. Andere planten kunnen zorgen voor verwondingen, zoals de brandnetel en de reuzenberenklauw. Het is dan ook belangrijk goed te achterhalen welke planten schadelijk zijn voor kinderen en deze planten uit de tuin te halen of af te schermen zodat je kind hier niet bij kan. Leer je kinderen ook dat ze blaadjes en bloemen niet mogen eten en waarom. Vervang vervolgens de giftige planten door ander groen wat geen schade toebrengt aan kinderen.

Ook je tuin groen en kidsproof houden? Maak meteen gebruik van bovenstaande tips!

 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply