Unicorns & Fairytales
Diary My life

As we speak #9

Wat speelt er zich allemaal in ons leven af? Vince heeft zijn eigen “as we speak“, maar mama ook. Alweer de negende. Het zijn drukke, spannende maanden dus er valt weer wat te vertellen…

 

Kijkt uit naar

❀Ik kijk uit naar het moment dat de kinderkamers helemaal geschilderd zijn. Daar krijg je trouwens gauw een update van. Momenteel zijn de beiden wit geschilderd maar heb ik de accentkleuren bij de hand. We gebruiken LEVIS AMBIANCE voor de muren. In de woonkamer hebben we trouwens LEVIS EXPERT gebruikt. Ideaal tegen kinderhandjes hahaha. Maar goed. Ik wil dus de babykamer zo snel mogelijk inrichten. Nu dat ik nog een beetje kan stappen. Ondertussen had ik Vince zijn kamer al afgeplakt en begon manlief aan het schilderwerk. Binnenkort update!

fullsizerender-86

img_6778

 

❀ Idem voor onze bureaukamers die op de bovenste verdieping zijn. Die zijn ook redelijk ruim en gescheiden door een wand uit gyproc. Het toekomstplan is, dat wanneer de kinderen groter zijn onze slaapkamer daar komt. Het handige aan die gyprocwand is dat hij makkelijk verplaatst kan worden (nou makkelijk… ik ga dat niet doen hé) Wist je dat je trouwens verschillende soorten gyprocwanden hebt? Zelfs geluidsdichte! Ideaal als je in een rijwoning woont en luidruchtige buren hebt. Of kinderen die nogal luid spelen. Of…  Maar goed, voorlopig komen daar onze twee werkplekjes die (voor mij) een oase van rust moeten uitstralen. Later zullen we wel eens nadenken over wat we gaan doen. De prijs voor pleisterwerken hangt waarschijnlijk ook af van wat er allemaal moet gebeuren.  Er moet nog veel gebeuren maar mijn bureau staat al helemaal klaar voor gebruik.

fullsizerender-89

 

Leest

Als je dit leest ben ik dood (Sally Nicholls, uitgeverij De Fontein)  Niet het ideale moment op dit boek te lezen met al die hormonen en als moeder zijnde maar ik ben altijd gefascineerd geweest door jeugdboeken met een reële inhoud. Het gaat over een jongen die ongeneeslijk ziek is en over zijn gedachten. Hij schrijft nl. vanuit zijn standpunt en we nemen een kijkje in zijn leven en dagboek. Helemaal geen übertriest verhaal. Nee er zit humor in ook! Natuurlijk weet je al hoe het gaat eindigen maar toch koester je nog samen met hen hoop.

fullsizerender-121

Mr Poppins (Alejandro Palomas, uitgeverij Van Halewyck) : ik lees heel graag voor in de klas. Dit was het ideale boek in mijn ogen maar omdat ik nu niet aan het werk ben lees ik hem zelf. Volgend jaar kan ook nog altijd… Ik ben net begonnen en zal laten weten hoe ik hem vond. alvast wat er over het boek gezegd wordt: Guille is verlegen, glimlacht altijd, zit het liefst met zijn neus in de boeken en heeft veel fantasie. Op school heeft hij maar één vriendinnetje. Onder dat masker van kalmte gaat een breekbare emotionele wereld schuil. Hij draagt een mysterie met zich mee waarin de hoofdrol gespeeld wordt door een neerslachtige vader, een afwezige moeder, een opmerkzame schooljuf en een psychologe die vastbesloten is de ontbrekende puzzelstukken op hun plaats te krijgen. Een veelstemmige roman vol gevoelens, tederheid, veelzeggende stiltes, onuitgesproken woorden en met een indrukwekkende ontknoping.

fullsizerender-120

❀ VT-wonen: Behalve Zappy Ouders en Flow mijn nieuwe maandelijkse boekje. Geen idee waarom maar sinds we verhuisd zijn ben ik helemaal in de ban van interieur. Ook kidsinterieur uiteraard. Ik zou heel graag kinderkamers stylen. Wie weet heeft er iemand mij wel eens nodig 😉

fullsizerender-122

Heeft het laatst gehuild om

❀ Een televisieprogramma. En je gaat me waarschijnlijk kei hard uitlachen. Met Pink Ambition! Mijn hormonen razen alle kanten op en in die laatste aflevering komen hun ouders, vrienden en familie aan het woord en zeggen ze hoe trots ze wel niet zijn op hun vrouwtje, dochter of vriendin. Wel, dat pakte mij nu zo… Dus ja, rolden daar tranen.

❀ Vince zijn eerste dag naar de grote school! Hij deed het zo goed en we mochten nog even mee naar de klas maar vanaf we afscheid namen wou hij terug mee en begon hij te huilen. De juf nam hem gelukkig bij zich. We hoorden hem huilen tot in de gang. Ocharme. Ons hart brak.

fullsizerender-114

Is nieuwsgierig naar…

❀ Enkele nieuwe workshops. Eentje daarvan is bij Veritas. Veritas heeft iets nieuws: Atelier Vertitas : Atelier Veritas heeft in maar liefst 14 winkels in het hele land verschillende Ateliers opgebouwd en vanaf 2017 komen er nog eens 15 ateliers bij. Daar zullen workshops plaatsvinden onder begeleiding van de inhouse crea-experten die je met raad en draad bijstaan. De workshops concentreren zich telkens op een specifiek thema, toegespitst op mode maar ook op home en decoratie. Denk aan XL knitting, het bestempelen van stoffen of wandtapijten ontwerpen. Om het aanbod zo ruim mogelijk te maken, werkt Veritas ook samen met 4 lokale ‘makers’, elk met hun specifieke metier. Loop jij ook met een origineel idee in jouw hoofd maar krijg je het gewoon niet uitgewerkt? Ga langs bij jouw Atelier in de buurt en de crea-experten helpen je graag op weg. Ervaren crea’s kunnen hun talent delen door zelf een demonstratie te geven in een Atelier.
Inspiratie en nog eens inspiratie Veritas houdt de ogen voor jullie open en komt elke 3 maanden met nieuw materiaal. Online zal er heel wat leven, www.atelierveritas.com wordt een bron van inspiratiemateriaal, handige werkbeschrijvingen, eenvoudige how-to-video’s en interviews met de eerste 4 ‘makers’. Je vindt er ook praktische informatie over alle workshops en Ateliers. Daarnaast zorgt ook de gratis driemaandelijkse Atelierkrant voor nieuw ideeëngoed. Laat je verrassen door de 20 creaties die Atelier Veritas vooropstelt, ga zelf aan de slag met de bijbehorende werkbeschrijvingen en ‘tips & tricks’ van andere artistiekelingen.

De andere zijn de workshops bij Amélie et moi. Een leuk plekje in Gent waar je niet enkel kinderkledij en speelgoed kunt kopen maa ook gezellig iets kunt drinken en leuke workshops voor ouders, baby’s en peuters kunt volgen. Binnenkort meer info!

 

Twee nieuwe films die in de bioscoop komen binnenkort. Eentje over een meisje dat liever een jongen wil zijn (Three Generations)  en de andere over een personal shopper die mysterieuze berichten krijgt van haar overleden broer. Weer een reden om eens een tripje te maken naar de bioscoop. Ik hou wel van deze soort films. Check de trailers, die zeggen meer dan mijn uitleg!

 

 

 

 Zwangerschapsupdate

We zijn ook weer naar de gynaecologe geweest. Alles wat goed met de baby maar hij lag eigenlijk helemaal naar beneden en met zijn gezichtje weggedraaid. Daardoor werd meten en wederom een leuke echo moeilijk. Maar het belangrijkste was dat alles oké was! We zijn ook de geboortelijst gaan leggen, binnenkort kan je daar ook allerlei zaken over lezen.

 

Test…

❀ Wel, ik heb van Stabilo een anti-stress kleurpakket gekregen. Het is een Limited Edition. Samen met enkele kunststudenten van de School voor Grafisch Onderzoek (SGO Brussel) creëert het wereldbekende merk een anti-stress kleurpakket voor volwassenen! Met superleuke zwart-wit prenten en kleurstiften van Stabilo. Erg fijne stiften en een leuke kleurboek. We weten weeral wat te doen als we moeten ontspannen. Het is trouwens bewezen dat het ontspannend kan werken.

Stabilo - unicorns & fairytales Stabilo - unicorns & fairytales

 

 Petit & jolie mama giftset: Superleuk, een onverwachts cadeautje! Ik kreeg een mama giftset aan met een anti stretch mark oil en lekkere kruidenthee. Altijd fijn! Dat kunnen we zeker gebruiken. De olie ruikt lekker zoet. Hmmmmm….

Petit&Jolie - unicorns & fairytales Petit&Jolie - unicorns & fairytales

De Herbal Tea to Enjoy bevat peppermunt, lindebloesem en kamille. Petit&Jolie Anti Striae Olie is speciaal bedoeld voor de gespannen huid. Het houdt de huid soepel en veerkrachtig en verkleint de kans op striae en zwangerschapsstriemen. De olie trekt snel in en bevat shizandra, wierook en rozemarijn extracten voor een extra stimulans van de huid. Ik schreef al eerder een blog over de natuurlijke kinderproducten van Petit et Jolie.

 

Ook hebben?

[bol_product_links block_id=”bol_58232840b01c2_selected-products” products=”9200000023862096,9200000042792401,9200000011807002,9200000040511461,9200000055559412,9200000052216070,9200000060020237,9200000054600807,9200000054601191,9200000058375034″ name=”diary 9″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”800″ cols=”4″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Ik hoor graag waar jullie mee bezig zijn! Of heb je misschien een vraag aan mij? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply