Unicorns & Fairytales
sodastream limonade maken - unicorns & fairytales
drankjes Duurzaam leven Duurzaamheid Food Gezondheid / Health lifestyle musthaves My life Winactie & Give away

Zelf bruiswater maken met Sodastream & WIN

Wij hebben al een tijdje een Sodastream maar die werd even een tijdje niet meer gebruikt. Nu wij besloten hebben geen plastic flessen meer te kopen en mijn vriend toch graag bruiswater drinkt hebben we hem maar weer opnieuw boven gehaald. Er zijn ook weer wat nieuwe modellen om de markt én nieuwe GLAZEN flessen… Wil je graag zelf bruiswater maken en duurzamer zijn, dan is dit toestel jouw redding. Goed nieuws want ik mag er ook eentje weggeven..

Zelf spuitwater maken

Manlief is gek op bruiswater en ik minder. Ik vond het toen dan ook zonde om heel der flessen bruiswater te kopen. Het was vaderdag en toen wist ik het… een Sodastream. Zeker nu in tijden dat we proberen om minder plastic te verbruiken en op zoek zijn naar alternatieven leek dit het ideale cadeau.  Zo kan hij zelf spuitwater maken Je hebt verschillende toestellen die geregeld wel eens vernieuwen, maar elke fles past er nog steeds op.

lees ook: 5x een cadeau voor vaderdag knutselen

Met glazen fles

Je hebt ook een sodastream met een glazen karaf in plaats van de plastic (herbruikbare) flessen. Je kan nadien die glazen fles ook als karaf gebruiken. Zo ben je helemaal plastic vrij. Je bruiswater zelf maken was nog nooit zo gemakkelijk. De cilinder kan je omruilen in een verkooppunt. Je betaalt dan enkel de gasprijs.

zelf bruiswater maken met Sodastream - unicorns & fairytales

 

Bruiswater on the go

Met de standaard herbruikbare flessen van Sodastream kan je zelf bruiswater maken met of zonder smaakje maken en meteen meenemen waar je ook gaat. Dat is wel handig. De flessen zijn stevig en duurzaam en gaan heel lang mee. Tegenwoordig heb je ook superleuke flessen met een kleurtje of toffe print.

zelf spuitwater maken met Sodastream - unicorns & fairytales

Sodastream Spirit

De Sodastream spirit is een mooi toestel, lekker gestroomlijnd en het past goed in het interieur. Ja, want ook dat vind ik belangrijk. De keuken staat vlug vol met handige maar robuuste toestellen. Je hebt ze in het zwart, wit en ook de limited editions pink en blue.  Geen gesleur met grote flessen water, je hebt enkel de Sodastream nodig, een fles (die je erbij krijgt) en kraantjeswater of water die je eerst bvb met een Brita gezuiverd hebt. Zelf bruiswater maken is mega simpel!

zelf bruiswater maken met Sodastream - unicorns & fairytales

Dit was de Sodastream Source die we vroeger hadden

Nieuwe smaakjes : flavors

Om helemaal duurzamer te zijn ontwikkelde Sodastream nieuwe smaakjes in glazen flessen: Flavors. 4 nieuwe fruitige smaken. Ze bestaan uit 50 procent uit écht vruchtensap. Een klein scheutje zorgt al voor een milde lekkere smaak. Jij kiest natuurlijk zelf wat je het lekkerst vindt.

 

 

 

 

Cocktail Recepten

Natuurlijk kan je met behulp van de Sodastream niet enkel zelf spuitwater maken maar ook enkele lekkere cocktails / mocktails.  Hier vind je leuke recepten en ik heb er voor jullie eentje uitgekozen. De pink grapefruit white wine cocktail.

cocktails maken met Sodastream - Unicorns & fairytales

Ingredients

1 bottle of SodaStream Pink grapefruit flavored sparkling water
1 cup White wine
1 cup Gin
Lemon wedges

Instructions

1. Prepare the flavored water: Fizz 1 liter of cold water with your SodaStream soda maker. Flavor with SodaStream Pink Lemonade sparkling drink mix
2. In a carafe mix the flavored sparkling water with the wine and gin. Add the lemon wedges and ice.
3. Mix together and serve cold.

 

Win een Sodastream Spirit Black

sodastream limonade maken - unicorns & fairytales

Wil jij ook plastic flessen bannen uit je leven en gaan voor een Sodastream zodat zelf bruiswater maken in een handomdraai lukt? Doe dan mee met deze winactie. Vertel mij waarom jij een Sodastream wil aanschaffen en laat het ook meteen aan anderen weten.

 1. Volg Unicorns & Fairytales via Facebook en/of Instagram (om altijd op de hoogte te zijn van leuke tips en winacties)
 2. Laat me weten waarom je hem wil winnen
 3. Deel het artikel als je wil (niet verplicht om te winnen) op je eigen sociale media

 

Meedoen kan tot en met 20 juni 2019 

 

Zou jij ook zelf bruiswater of limonade willen maken? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

45 Comments

 • Reply
  Anita te Gussinklo
  4 juni 2019 at 08:27

  Lijkt me heel erg lekker en super handig dat je het kunt maken naar jouw smaak.

 • Reply
  Marian B
  4 juni 2019 at 09:46

  Deze sodastreams kom ik steeds vaker tegen. En ik begin er toch eigenlijk wel nieuwsgierig naar te worden. En smaakjes uitproberen lijkt me ook wel wat, daarom doe ik graag mee.

  • Reply
   Anneleen
   4 juni 2019 at 22:03

   Om eerlijk met de natuur te zijn beperkt ik al zoveel mogelijk plastiek in mijn leven. Wij kopen onze fris in glazen flessen en drinken van de kraan. Logisch toch?
   Niet alle smaken zijn te verkrijgen in glas en vaak veel suikerdranken in glazen flessen. Ben benieuwd naar de soda stream. Het mag wel allemaal wat gezonder. 🙂

 • Reply
  Elisa Van Loock
  4 juni 2019 at 09:46

  Nu koop ik al eens kleine flesjes spuitwater om appelsap mee te verdunnen. Dan hebben de kids zelfgemaakte champagne. Lijkt me leuk om wat met de sodastream te experimenteren en tegelijk te minderen met plastic!

 • Reply
  Isabelle
  4 juni 2019 at 10:56

  Omdat je me benieuwd gemaakt hebt! En omdat de stap naar kraantjeswater me nog steeds niet gelukt is. Ben ik meteen ook van dat schuldgevoel af!

 • Reply
  Nathalie
  4 juni 2019 at 10:58

  Ben heel benieuwd naar de Sodastream!
  Herbruikbare flessen zijn zowiezo een pluspunt! Maar zo in de zomer lekker zelf frisse drankjes maken lijkt de max!

 • Reply
  Frauke
  4 juni 2019 at 11:38

  Hallo! Ik zou de sodastream echt heel graag winnen omdat ik heel graag wat milieuvriendelijker zou willen zijn, thuis kopen we wel glazen flessen water maar hier op kot is dat een beetje moeilijk, en aangezien ik bij het eten bruiswater veel lekkerder vind gebruik ik daarvoor nog steeds plastic flessen, een sodastream zou dus echt enorm handig zijn, niet meer sleuren met glazen flessen en geen extra plastic meer Groetjes 😊

 • Reply
  Katrien
  4 juni 2019 at 12:36

  Omdat ik het beu ben om zoveel lege bakken bruiswater in de garage te hebben staan. Wij drinken supergraag bruiswater, maar ik vergeet de lege bakken vaak terug te brengen (Ik denk er pas in de winkel aan, haha), waardoor ze hier blijven opstapelen 🙈

 • Reply
  Lien Coppens
  4 juni 2019 at 13:03

  Deze zou ideaal van pas komen in ons nieuwe huis. Nu drinken wij geen spuitwater thuis omdat het gesleur met bakken op een appartementje niet evident is. Mijn zoon zou zo graag spuitwater drinken thuis 😉 en na al dat buitenspelen binnenkort in de nieuwe tuin gaat een glaasje bubbels wel van pas komen.

 • Reply
  Michelle Lauwers
  4 juni 2019 at 13:24

  Ik zou graag een sodastream winnen: niet meer sleuren met flessen, minder pmd-afval, gemakkelijk in gebruik,… Mijn ouders twijfelen om een sodastream aan te kopen, op deze manier kan ik hen ook overtuigen van de lekkere smaak van het bruiswater 🙂

 • Reply
  Lien
  4 juni 2019 at 14:03

  Gedaan met sleuren van glazen flessen bruiswater: we nemen nu al glazen flessen omwille van de ecologische voetafdruk. Ik mag momenteel ook niet sleuren met flessen omwille van keizersnede dus dan kan ik naar hartelust zelf spuitwater maken.
  Lijkt me ook leuk met een smaakje om wat af te wisselen en voor de kleine man die een slechte drinker is.

 • Reply
  Myrthe van de WIjdeven
  4 juni 2019 at 14:22

  Wow, dat lijkt me echt heerlijk! Bij ons thuis wordt er volop bruiswater gedronken. Het lijkt me echt te gek om deze zelf te kunnen maken! En helemaal super om het ook met andere drankjes eens te proberen. Bubbels in mijn favoriete wijn bijvoorbeeld…hoe goed klinkt dat dan? Ik doe graag mee met deze actie!

 • Reply
  Sofie
  4 juni 2019 at 14:27

  Ik wil hem heel graag winnen omdat ik er eigenlijk altijd al eentje gewild heb maar ik krijg manlief niet zo ver! Als ik hem win ka. Hij er niets op tegenehebben toch!
  En ook in het kader van bewuster te leven!

 • Reply
  Britt
  4 juni 2019 at 14:34

  Omdat ik minder plastic flessen wil kopen en niet met glazen flessen wil sleuren. Dit lijkt me ook leuk om te spelen met de verschillende smaakjes

 • Reply
  Elizabeth Badreddine
  4 juni 2019 at 15:17

  Wij kopen geen plastieken flessen meer waardoor wij dus ook geen bruiswater meer drinken. Dit missen we toch wel dus dit lijkt me een super cadeau om af en toe toch te kunnen genieten van een heerlijk glaasje bruiswater (met of zonder smaakje). Ook voor onze oudste dochter (3j) zou dit ideaal zijn om zelf limonade te maken.

 • Reply
  Delphine
  4 juni 2019 at 20:47

  Zou super zijn! Wij zijn sinds kort overgeschakeld op kraantjeswater omwille van onze voetafdruk, maar ik mis het spuitwater. En gezien mijn zwangerschap kijk ik al uit naar het maken van lekkere mocktails met de nieuwe smaakjes… 😉

 • Reply
  Lies Geerts
  4 juni 2019 at 21:12

  Leuk artikel! Ik zou graag de Sodastream winnen omdat ik meer en meer bezig ben met het uitsparen van plastic waar mogelijk en dit lijkt mij de ideale aanvulling 🤩!

 • Reply
  Evelien Holvoet
  4 juni 2019 at 21:30

  Oh waw. Lijkt me heel erg leuk om deze sodastream te winnen! Alleen maar win-win! Lekker, leuk en gezond voor de kindjes en onszelf, want wat is er leuker dan je ‘eigen’ water creëren en hierdoor dan ook een steentje bij te dragen aan het milieu! Wij doen mee! 🤞🏻🍀🍸

 • Reply
  Sanne Boeckmans
  4 juni 2019 at 22:15

  *Mijn zoontje dronk tot voor kort enkel plat water, maar nu heeft hij “prikkie-prikkie-water” ontdekt. Als je zijn gezichtje ziet vertrekken bij het drinken zou je niet geloven dat hij het echt lekker vindt.. Maar hij vraagt er steeds weer naar!
  *Bonneke (oma) heeft al een Sodastream in gebruik en daarvan weten we hoe makkelijk het toestel is in gebruik.
  *We drinken nu al een tijdje water van de kraan, maar zo’n leuke Sodastream zou onze afvalberg nog extra verkleinen.
  *Met een tweeling op komst zou het ook handig zijn om bij het winkelen niet meer met grote flessen bruiswater te moeten zeulen.

 • Reply
  Lien
  5 juni 2019 at 12:44

  Wij kunnen het het aantal PMD-zakken die hier buiten gingen sinds we anderhalf jaar samen wonen op 1 hand tellen. Stiekem zijn we daar super trots op. Wij drinken voornamelijk kraantjeswater (lang leve Brita), maar lusten ook graag prikwater. Aangezien we daarvoor plastic flessen zouden moeten kopen, willen we dat zoveel mogelijk vermijden. We hebben al veel positieve dingen over een SodaStream gehoord en het lijkt me ook echt praktisch. De smaakjes lijken me ook super fris voor de zomer 👌🏼🤤 Én je hebt er (bijna) geen PMD-afval door, hoera!

 • Reply
  Astrid V
  6 juni 2019 at 14:59

  Wij drinken veel water thuis. Plat water komt al uit de kraan maar voor spuitwater kopen we nog altijd plastic flessen dus met een sodastream zou dit verleden tijd zijn. Ben benieuwd hoe dit werkt.

 • Reply
  kempenaers anita
  7 juni 2019 at 15:43

  wil de SodaStream wel eens uitproberen, drinken zowel plat als bruiswater maar allebei in plastieken flessen niet goed voor het milieu, herbruikbare flessen is ideaal en met de verschillende smaken kun je het water tot een feestdrankje maken

 • Reply
  m chen
  7 juni 2019 at 16:26

  Laat me weten waarom je hem wil winnen: ik wil winnen zodat ik lekkere gezonde limonade kan maken

 • Reply
  Charissa
  9 juni 2019 at 23:51

  Ik heb thuis al tien jaar een sodastream maar zou er graag een winnen om neer te zetten in de keuken op mijn werk, zodat mijn collega’s er ook van kunnen genieten en iedereen aan te moedigen om er ook eentje aan te schaffen voor thuis.

 • Reply
  Tiemke
  14 juni 2019 at 16:59

  Sinds begin dit jaar kopen ook wij geen plastic flessen meer. Plat water uit de kraan en spuitwater uit glazen flessen van de Colruyt. We houden het goed vol, maar ik ontzie toch dikwijls het sleuren met die glazen flessen spuitwater.
  Ik zou heel graag de sodastream winnen! 🤞😊

 • Reply
  Shanna
  15 juni 2019 at 16:00

  Oh leuk! Zou ook graag handje helpen aan het milieu en wat meer plastic vermijden

 • Reply
  Stephanie
  15 juni 2019 at 16:09

  Superleuk! Hier in huis drinken we kraantjeswater, maar ook graag spuitwater en dat kopen we dus nog in flessen. Het zou leuk zijn om daar met de sodastream een alternatief te hebben en zo ons steentje te kunnen bijdragen voor een beter milieu!

 • Reply
  Lotte H.
  15 juni 2019 at 16:20

  3 vliegen in 1 klap als je het mij vraagt! Beter voor het milieu, lekker sprankelend bruiswater in een handomdraai & ik zou het laatste van de fles niet steeds weer weg gieten ‘omdat de prik er uit is’ (slechte gewoonte). Ik zou deze dan ook zeer graag in huis halen!

 • Reply
  Vimke
  15 juni 2019 at 16:23

  Oh, ik zou de Sodastream graag willen winnen! Naast dat ik een koffieliefhebber ben, wil ik ook graag andere drankjes drinken, maar die niet zo zoet zijn. Dit lijkt me perfect hiervoor! Ik zal de Denen hier eens laten zien hoe lekker kraantjeswater kan smaken 🙂

 • Reply
  Sophie Devers
  15 juni 2019 at 16:42

  Oooh heel graag! 🙂
  We proberen nu ons water in glazen flessen te kopen om plastiek zoveel mogelijk te bannen, maar manlief drinkt het liefst spuitwater en fruitige drankjes. Aangezien spuitwater uit de grote fles overgieten in een herbruikbare fles (om mee te nemen nr het werk) niet zo handig is zou dit dus zeeeer handig en welkom zijn :-).

 • Reply
  Jolien Laenen
  15 juni 2019 at 18:19

  Oooh. Omdat mijn moeder bruiswater-verslaafd is, en zij heeft mijn zoon ook ‘boebelwater’ verslaafd gemaakt. En hij vraagt te pas en te on pas ‘boebelwater’ – en als ik dat dan niet in huis heb, is er zeer veel peuterdrama, ik herhaal zéér veel. Dus bespaar deze mama van wat peuterdrama #pls

 • Reply
  Katrien
  15 juni 2019 at 18:32

  Wij bannen ondertussen ook de plastiek flessen. Voor water lukt ons dat prima maar soms drinken we graag eens iets anders dan plat water. De soda stream zou het perfecte, milieuvriendelijke alternatief zijn.
  Mijn moeder heeft er eentje en onze kids maken daar graag gebruik van. Ideale motivatie om voldoende te drinken. Dus 🤞, hopelijk winnen we er eentje.

 • Reply
  Lisa
  15 juni 2019 at 19:20

  Oh! Super leuke winactie! Nu er ook glazen flessen zijn ben ik echt helemaal fan! We hebben hier graag niet al te veel plasticafval. Bon, wij doen dus heel graag mee! 😁

 • Reply
  Mell van mieghem
  15 juni 2019 at 19:31

  Wij drinken nog al veel water ( hello britakan) en bijna geen frisdranken. Wel maak ik zelf graag ice tea en dergelijke, super lekker en gemakkelijk. Aangezien ik helaas geen magische krachten bezit om van gewoon water bruiswater te maken zou dit een fantastische oplossing zijn. ( lees ook gedaan met gesleur naar het appartement waar geen lift is!) Gedaan met plastiek verspilling, gesleur en steeds direct wanneer je het wilt door middel van een eigen toestel thuis, een droom als je het mij vraagt!

 • Reply
  Melanie Vandeput
  15 juni 2019 at 20:33

  Hoi Nathalie, dit zou ik nu eens heel graag (voor mezelf) winnen (na al meer dan een jaar praktisch alleen voor de zoon te shoppen 😉). Ik drink allee supergraag bruiswater, als ik kan kies ik dat altijd boven plat water. Maar we wonen in een appartement, op de 4de verdieping en het sleuren begint me echt een beetje teveel te worden. Ook op ecologisch vlak denk ik er al een hele tijd over na om over te schakelen op een alternatief. Ik hoop dus superhard om eens te winnen 🤞🏼😍.

 • Reply
  Fran smet
  15 juni 2019 at 20:35

  Hey! Ik zou graag een sodastream in huis hebben! Reden? Vanaf september ga ik op kot met mijn vriend en ik vind het thuis verschrikkelijk hoeveel afval we verwerken! Ik ben nu continu op zoek naar manieren om volgend jaar veel meer afval te produceren. Herbruikbare fruitzakjes, waterfilter voor plat water, Brood zakken, bee wax wraps, Glazen potten (voor nadien te gebruiken in een zero waste shop) een sodastream zou dit lijstje perfect aanvullen 😁 fingers crossed🤞🏻😍

 • Reply
  Jessica
  15 juni 2019 at 21:22

  Ik zou hem zoooooooooo graag winnen, omdat eerlijk gezegd mijn man dat graag thuis zou hebben.
  Met onze drie kindjes onder 5 jaar hebben we niet altijd tijd voor elkaar of voor onszelf, maar met hem zoiets te kunnen geven kan ik hem laten weten wat voor een goede papa hij is! Dat is hij echt wel, hij zou dit zeker verdienen ❤️

 • Reply
  Kiani
  15 juni 2019 at 21:52

  Ik zou heel graag winnen zodat we ons steentje kunnen bijdragen aan minder plastic!
  Maar vooral zo spaar ik ruimte uit, want nu kopen we meestal flessen met statiegeld ( dus blijven die allemaal staan tot ze zo goed als allemaal leeg zijn 😂)

 • Reply
  Elena
  15 juni 2019 at 23:14

  Ik zou hem graag winnen want van manlief mag ik hem niet kopen 🤣
  Daarnaast drinken we ook wel graag bruiswater maar koop ik het niet graag omdat ik niet graag met flessen zeul. Voor plat water gebruiken we al een Brita. Dit zou een mooie aanvulling zijn!

 • Reply
  Lynn Hendrickx
  16 juni 2019 at 09:26

  Ik zou deze heel graag winnen! Ik koop nu vaak bruiswater met smaakjes, maar in plastic flesjes.. woeps 👀
  Ik kan lekkere smaken uitproberen en we helpen zo het milieu een handje!
  Win-win!

 • Reply
  Gaëtane Flusu
  16 juni 2019 at 09:53

  Onze sodastream heeft de verhuis niet overleefd! Dus deze nieuwe versie zou heel erg van pas komen!

 • Reply
  Wendy Blomme
  16 juni 2019 at 11:33

  OH zou ik wel graag willen winnen. Ik schakelde ook al over op glazen flessen voor spuitwater maar ik ben altijd onderweg en dan zijn glazen flessen niet zo handig natuurlijk… En nu er de (hopelijk) zomer aan komt zou dit wel van pas komen!

 • Reply
  Ilse Vervoort
  16 juni 2019 at 11:42

  Ziet er mooi uit en kan je dus gewoon in de keuken laten staan. Ook altijd een pluspunt 😉. Zelf drink ik kraantjeswater en haal ik geen flessen van plastiek in huis. De kids en het lief drinken graag prikwater. Dus doe ik graag mee om het cadeau te doen aan hen.

 • Reply
  Dette De Vos
  17 juni 2019 at 13:08

  Ik wil deze graag winnen, omdat ons kleinkind Odiel van ‘prik’ water houdt.
  Nu zeul ik met glazen flessen en af en toe zit ik dus zonder! Dit cadeau zou dus ideaal zijn. Ik kan dan ook zelf gezonde limonade maken voor hem, want hij wil alles proeven 😋

 • Reply
  Elke
  20 juni 2019 at 10:22

  Dit lijkt me een ideale oplossing voor de kilo’s bruiswater die wij wekelijks aanvoeren 🙈en supertof dat het mét smaakje kan voor de kids!! Wij doen graag mee met deze wedstrijd 🙌🍀🍀🤞

Leave a Reply