Unicorns & Fairytales
as we speak - unicorns & fairytales
moederschap Personal

Vince, as we speak #1

Ondertussen zal het rubriekje ‘as we speak’ bij mama al wel bekend zijn. Ik heb er al enkelen gepubliceerd. Een keer in de maand (of toch een poging tot) geven we een update over de stand van zaken in ons leventjes. Omdat ik het leuk vind om de updates van andere kinderen te lezen en te zien wat ze al kunnen op bepaalde leeftijden, dacht ik dat het wel leuk zou zijn om Vince ook maandelijks een ‘as we speak’ te geven. Here we go…

 

leest: Allerlei verschillende boekjes. Je kan trouwens hier de boekjes van Vince bekijken. We hebben er al een aantal bij elkaar. Vooral de kleine boekjes met plaatjes vindt hij momenteel leuk zodat hij kan benoemen wat erop staat. Ook blijven de boekjes waar geluid uitkomt een topper. Wanneer we gaan lezen kiest hij een boek uit en komt met het boek op onze schoot zitten. Zo lief. Hij leest ook graag in zijn nieuwe boekjes die we mochten maken. Die kan je hier beter bekijken en het boekje met de panda kan je zelf maken (je kan shoptegoed winnen bij Smartphoto als je de vorige blogpost leest)

boekje van karton - unicorns & fairytales

MyNameBook - unicorns & fairytales

kijkt naar: Vince kijkt niet meer veel naar Peppa Pig. Momenteel is hij erg in de ban van Dora en Kabouter Plop. Ook zit hij (als hij zou mogen) de héle dag op de iPad liedjes mee te zingen. Hij zingt de liedjes helemaal vanbuiten en maakt er zelfs zijn eigen versie van.

eet: Heel veel vooral! Hij is net een weekje ziek geweest en toen was zijn eetlust veel minder maar nu hij weer beter is haalt hij die schade wel weer in. Hij is een echte bourgondiër. Alles eet hij. Maar… als er frietjes in de buurt zijn dan laat hij ALLES liggen en eet hij enkel de frietjes. Daar kan hij niet genoeg van krijgen.

speelt met: zijn huisje en zijn nieuwe tipi (die we hebben ontdekt door een goede vriendin) waar je binnenkort meer over komt te weten. Hij neemt dan al zijn knuffels mee in het “huisje” , zoals hij dat noemt en mama en papa moeten er ook mee in. Dat is natuurlijk wat smal maar 1 volwassen persoon past er zeker in. Het huisje is zijn domein, daar passen wij zeker niet in.

casacabana - unicorns & fairytales

kate moozle tipi - unicorns & fairytales

Huisje Casa Cabana en Play&Go storage bag via Kids With Flair / Tipi via Kate Moozle / Bolletjeskleed via Sukhi / storage bag alfabet via TellKiddo / Outfit Vince : broek Popupchop via URBANminiSHOP – cardigan lucky no7 via Dutch Lifestyle / Konijnenlampje via Rice DK

slaapt: heel goed nu. Hij heeft even een moeilijkere tijd gehad, dat kan je *hier* lezen. Maar volgens mij zat hij midden in een sprong. Ja, ik ben overtuigd van die sprongen want wij zien duidelijke verschillend bij Vince. Dan is hij ontregeld en na de sprong merken we een grote vooruitgang. Momenteel is hij op zijn best: hij vraagt ‘s middags en soms ‘s avonds zelf om te gaan slapen. Handig hoor, geen gezeur en we horen hem niet meer tot de volgende ochtend. Ik hoop nu niet dat ik het verpest heb door het hier te zetten haha.

as we speak - unicorns & fairytales

is dol op: in bad gaan, ja nog steeds. Ook is hij dol op zijn oma en opa en zijn vriend Robin. Dan zegt hij met plezier “Dada mama”. Samen spelen met ons doet hij het liefst. Zijn speelgoed raakt hij amper aan. Ook liedjes zingen doet hij enorm graag. Volgens mij is dat zelfs zijn hobby… Heel der repertoires passeren de revue…

❀ spreekt: heel veel! De woordenschat dat er uit dat ventje komt is echt ongelooflijk. Ik verbaas me er steeds over hoeveel kinderen automatisch leren. Hij kent ook vele verschillen: warm, koud, tussen, op, in. Geweldig. We zijn nu met de kleuren bezig. Hij benoemt ze en wij corrigeren want hij haalt ze wel nog door elkaar. Maar als we zeggen dat iets oranje is dan herhaalt hij dat en wijst hij andere dingen aan die ook oranje zijn en zegt hij: “Ook oranje”.  We kunnen echt niet doen alsof we iets niet verstaan want hij weet het goed uit te leggen hoor. Ook wel handig.

❀ Minder leuk: Vince heeft het woord “neen” helemaal onder de knie. Begin ik te zingen dan zegt hij: “Nee mam, niet zingen”. Of als we iets vragen zegt hij ook vaak “nee, nee, nee, nee”. Hij experimenteert veel nu. Hij kijkt dan ook naar onze reactie om te zien hoever hij kan gaan. Consequent zijn is dus de boodschap. Hij kan ook plots een pruillip trekken en dan bijna beginnen wenen. Als hij merkt dat het niet aanslaat dan doet hij weer gewoon, alsof er niets gebeurd is. Jaja, hij kan er wat van. Ook heeft hij soms van die momenten dat hij huilt en iets wil en ontroostbaar is. Dan wil hij “appel” en als hij het dan heeft roept hij nog steeds dat hij appel wil. Dat is dan even goed doorhuilen , niets helpt. Wat er dan wel werkt is hem gewoon even laten doen , met de appel naast hem en even negeren. Dan begint hij plots wél te eten en kalmeert hij… huh?

as we speak - unicorns & fairytales

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Jacksons_Mommy
    26 februari 2016 at 16:19

    Ahhhh leuk om te lezen hoe het met Vince gaat. Hier gaat praten nu elke dan een beetje beter, steeds meer losse woorden begint Jackson te praten ☺️
    Gaaf hé hoe onze kleine hummeltjes zich aan het ontwikkelen zijn !!!

Leave a Reply