Unicorns & Fairytales
moederschap My life

Uit de oude doos #2

Het is weer zaterdag dus tijd voor de tweede editie van ‘Uit de oude doos’. Deze keer met allemaal pure mama dingen! 

De vorige editie ging over de bevalling, overschakelen op flesvoeding en juf zijn. Het was leuk om alles nog eens terug te lezen en dat vonden jullie blijkbaar ook. Daarom ga ik elke zaterdag een postje online zetten met 5 blogs die ik onder het stof vandaan haal. Sommigen zijn persoonlijk, anderen informatief maar steeds met liefde geschreven. Deze keer heb ik gekozen om blogjes uit de oude doos te halen die te maken hebben met de eerste weken van het moederschap (behalve dan het blogje over nestdrang). Wanneer je voor het eerst mama wordt dan kan het allemaal wel overweldigend zijn. Dat was bij mij althans het geval. We leerden het beetje bij beetje en we leren elke dag nog bij. Maar misschien kunnen deze blogjes jou als kersverse moeder of aanstaande moeder wel helpen. Of misschien vind je het als ervaren moeder wel leuk om eens te vergelijken.

1. Stoute spuitjes

Over de spuitjes die Vince kreeg bij het consultatiebureau.

2. Nestdrang

Ik had enorm veel last van dit fenomeen. Alles moest proper zijn!

3. Regelmaat

De eerste weken huilde Vince voortdurend. Als kersverse ouders wisten we niet goed wat we moesten doen. Tot we rust en regelmaat gingen toepassen. Dit hielp bij ons enorm en daar dragen we nu nog steeds de vruchten van.

4. Co-sleeping

Wij hadden een bedje omgebouwd tot co-sleeper en Vince lag bij ons tot ik stopte met de borstvoeding. Lees meer hierover.

5. Babyspullen: welke wel en welke niet

Wanneer je voor het eerst mama wordt dan weet je eigenlijk niet wat je allemaal nodig hebt. Vaak koop je overbodige spullen. Lees hier welke spullen ik wel of niet meer zou kopen.

uit de oude doos - unicorns & fairytales

Veel plezier met lezen! 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply