Unicorns & Fairytales
tijdsbesef bij kleuters - unicorns & fairytales
cadeautips kids musthaves Musthaves My life Ontwikkeling Winactie & Give away

Tijdsbesef en kloklezen vanaf 3 jaar

Vince is al een tijdje heel erg met ‘tijd’ bezig. Hij had al snel de link gelegd tussen het luiden van de klokken bij oma en opa om 12 uur en de wijzers van de klok die beiden bovenaan stonden. Hij had ‘iets’ met klokken en dus ook uurwerken. Maar meer kinderen hebben de nood aan het willen weten ‘wanneer’ iets gaat gebeuren. Ik merk dat ik nog al te vaak zeg tegen Vince: “Ja meteen, nog even geduld’. Hij wordt dan erg boos en zegt: maar wanneer is dat dan? Wij hebben zo onze trucjes en kregen de kans om iets handigs en leuks te testen!  Uiteraard heb ik gevraagd of ik één van jullie blij mag maken… en dat mocht!

Tijdsbesef bij kleuters

Tijdsbesef bij kleuters kan je ontwikkelen. Heel jonge kleuters hebben nog niet veel tijdsbesef, ze ondergaan vooral. De dag verloopt volgens een bepaald ritme. Daarom houden ze ook zo vast aan rituelen. Dat is voorspelbaar en veilig. Stilletjes aan worden ze zich bewust van dag en nacht en leren ze dingen in de tijd te plaatsen (verleden, heden, toekomst). Begrippen zoals straks, morgen, vanmiddag zijn nog te abstract. Je kan beter zeggen: ‘Straks, wanneer je je bord leeg gegeten hebt gaan we…’ of ‘Nog 1 keer slapen en dan …’. Zo gebruik je de begrippen wel maar geef je ze er een beeld bij. Op de duur begrijpen ze dit wel. Het is wel zo dat ze bepaalde dingen koppelen aan een gebeurtenis: niet naar school gaan is dan weekend. Als het een feestdag is en Vince vraagt welke dag het is, dan vindt hij het raar dat het geen zaterdag of zondag is (of die bepaalde kleur van de dag).

In de kleuterschool worden de dagen van de week aangeleerd met een kleurtje en ze zien dat een dag kan ingedeeld worden in twee delen. Ze werken met dagritmekaarten en de seizoenen worden door verhaaltjes, gesprekjes en themahoekjes of werkjes aangebracht. De dag wordt besproken in de kring en wat er die dag gaat gebeuren. Ze spreken over vroeger en later. Tegen de tijd dat ze naar het eerste leerjaar gaan zullen ze de dagen van de week en de maanden al bijna kennen.

tijdsbesef bij kleuters - unicorns & fairytales

Tijdsbesef bij lagere schoolkinderen

Nu beginnen ze (nog) meer interesse te krijgen in tijd en het eerste klokkijken wordt aangeleerd. Vooral volle en halve uren. Ze leren klokkijken op een wijzerklok. Maar veel kinderen zijn ook al bekend met de digitale klok, omdat ze deze zien op vele apparaten om zich heen ( de computer, mama’s mobiel, de oven, de klok in de auto etc.) Kloklezen is niet zo makkelijk in het begin. Ze moeten leren een uur in te delen in zestig minuten, ze moeten de begrippen ‘half’ en ‘kwart’ leren kennen, de begrippen ‘voor’ en ‘over’ (of na) kunnen toepassen en de stand van de wijzers goed interpreteren. Want wanneer de grote wijzer op de zes staat en de kleine wijzer tussen de 5 en de 6, is het dan half 5 of half 6? Uit ondervinding weet ik dat het niet voor alle kinderen gemakkelijk is. Wanneer ze in het vierde leerjaar terecht komen zouden ze goed moeten kunnen klokkijken.

tijdsbesef bij kleuters - unicorns & fairytales

Handige hulpmiddelen

Zelf kan je veel meehelpen aan het tijdsbesef van kinderen. Meer dan je denkt. Dat kan je door heel vroeg structuur aan te bieden, de begrippen goed te benoemen, uit te leggen en om eventueel ook thuis met visuele ondersteuning en hulpmiddelen aan de slag te gaan. Dagritmekaarten of weekplanners en de kleuren van de dagen van de week (die ze ook op school gebruiken) zal je kind helpen mee de week te begrijpen. Ook kan je naar foto’s van vroeger zien, of van zichzelf. Aftelkalenders naar belangrijke dagen kunnen ook nuttig zijn. Die kan je zelf maken of vinden op het net.

tijdsbesef bij kleuters - unicorns & fairytales

Twistiti horloge, van Belgische makelij

Toen ik de vraag kreeg van De Kleine Zebra (leuke webshop met kinderspullen met onder andere handige hulpmiddelen) om een Twistiti horloge (Belgische makelij!) te testen die het tijdsbesef bij kinderen kan ondersteunen moest ik geen twee keer nadenken. Natuurlijk wou ik dat. Wel, wat is dat nu? Het is een horloge voor kinderen vanaf 3 jaar en 6 jaar met kleurtjes en diertjes. Er zijn twee varianten:

Horloge met gekleurde diertjes vanaf 3 jaar

tijdsbesef bij kleuters - unicorns & fairytales

De Twistiti horloge met dieren wijzerplaat is speciaal ontworpen voor peuters vanaf 3 jaar. Door in plaats van cijfers gebruik te maken van symbolen, kunnen kinderen zich makkelijker en sneller iets voorstellen bij het concept tijd. Zo kan je bijvoorbeeld zeggen: als de grote wijzer op het konijn staat en de kleine wijzer op de hond dan gaan we eten. Of je kan gebruik maken van de kleuren die erop staan.

Horloge met gekleurde cijfertjes vanaf 6 jaar

tijdsbesef bij kleuters - unicorns & fairytales

Wat Twistiti uniek maakt is dat het horloge mee groeit met elk kind (en hun klokleesvaardigheden) . Dit 2e horloge uit hun gamma is voor kindjes vanaf 6 jaar. Het heeft een duidelijke en nog steeds kleurrijke wijzerplaat met kleurtjes en de uren en seconden zijn in een andere kleur aangeduid.

Verwisselbare bandjes met motieven

Wat leuk is aan het design van de Twistiti-horloges is dat je ze kan combineren met maar liefst 12 verschillende kleurrijke horlogebandjes, die je makkelijk in één ‘klik’ kan veranderen dankzij het easy clip systeem.

Wat wij kozen

Ik liet Vince kiezen omdat hij al bezig is met cijfers. Vince koos die met de diertjes! Hij is er heel trots op want net zoals mama en papa mag hij dan een horloge dragen. Wij zijn wel bezig met het aanduiden van tijd omdat dit bij Vince rust brengt. Hij vraagt vaan ‘wanneer’ iets is en als ik hem een aftelklokje geef of een aanduiding van tijd dan krijgt hij er zicht op. Hij heeft ook een slaapwekker bijvoorbeeld. Dit horloge vindt hij vooral erg leuk omdat hij dan hetzelfde heeft als ons. De diertjes zijn erg aantrekkelijk natuurlijk. Dus als je kind graag met ‘tijd’ bezig is dan kan ik dit aanraden 🙂 Het kan een goede ondersteuning zijn voor kinderen die nog geen cijfers kunnen lezen.

tijdsbesef bij kleuters - unicorns & fairytales

WIN !

Ik vroeg aan De Kleine Zebra of ze misschien mijn lezers ook wilden verwennen met een cadeautje. Wil jij ook een Twistiti horloge aan je kind geven of eens laten testen? Laat ze kiezen tussen de diertjes en cijfers en laat het me in de comments weten. Na een weekje trek ik een gelukkige winnaar.

 1. Volg Unicorns & Fairytales via Facebook en/of Instagram
 2. Laat weten waarom jij zou moeten winnen en welke variant je kiest.
 3. Delen van dit bericht is zeker een pluspunt maar niet noodzakelijk om te winnen.
 4. Tag iemand in de comments op facebook (indien je dat hebt), maar zorg dat je hier reageert.

 

Meedoen kan tot en met 29 mei 2018.  De winnaar zal via deze blogpost bekend worden gemaakt. 

 

WINNAAR IS MELISSA MERTENS

 


XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

77 Comments

 • Reply
  Melissa Mertens
  22 mei 2018 at 06:37

  Heel herkenbaar! Onze dochter van 6 ( gaat binnenkort naar het eerste leerjaar) is ook vaak bezig met “tijd” en cijfertjes… De hoofduren aflezen lukt soms 😀 Dit horloge zou zij een super kado vinden!

 • Reply
  Lissy
  22 mei 2018 at 06:42

  Wat een leuke horloge!! Die met we diertjes is hier heel erg welkom 🙂

 • Reply
  Stefanie C
  22 mei 2018 at 06:55

  Super leuk! Al een tijdje op zoek naar een horloge voor onze kleine man van 3,5 en de dierenversie lijkt ons ideaal. Op een speelse manier met de tijd bezig zijn en zoals je het zelf zegt: “straks” wordt specifieker door er een verwijzing naar bvb een dier of kleur aan te kunnen toevoegen. Duimen omhoog maar!

 • Reply
  Elke
  22 mei 2018 at 07:03

  Heel leuk!! Lenn vraagt ook constant’hoe lang nog?..’ en dit zou de perfecte oplossing zijn!! Wij duimen 🤞🤞🤞🍀

  • Reply
   Elke
   22 mei 2018 at 07:04

   Oh ja,nog vergeten zeggen,onze voorkeur gaat uit naar die met de diertjes 🙈

 • Reply
  Rob
  22 mei 2018 at 07:07

  Onze zoon kan er ook niet tegen als je zo meteen, zo dadelijk of straks zegt. Hij wil het ook tot op de minuut weten. De horloge vanaf 6 jaar zou perfect zijn voor hem!

 • Reply
  Birgit
  22 mei 2018 at 07:07

  Jaaa! Onze 4 jarige zoon kan zoiets zeker gebruiken ! Het ongeduldige alwetende mannetje dat ons tegenwoordig ZO wil testen?! Gek worden we er soms van 🤣 de horloge met de diertjes zou perfect zijn! Er zijn toch véél oplossingen zeg?! 👌🏻🙏

 • Reply
  Elke Kuypers
  22 mei 2018 at 07:10

  Wat geweldig. Mijn hoogsensitieve zoon die zo nood heeft aan structuur zou dit geweldig vinden. Zeker de diertjes!

 • Reply
  Kristel Gubbels-Daemen
  22 mei 2018 at 07:12

  Wat gaaf ik wist niet dat ze deze hadden. Onze dochter Noor zit in groep 1 en is ook erg leergierig. Zij vind de dieren heel erg leuk en is vaak ook al met tijd bezig. Dat word nu al makkelijker

 • Reply
  Julie
  22 mei 2018 at 07:24

  Ik vind dit super! Onze dochter van 3,5 is een echt juffrouwtje zoals de meeste meisjes van die leeftijd! Een eigen horloge zou ze helemaal super vinden, haar voorkeur gaat naar de diertjes! Wij duimen alvast!

 • Reply
  Debby
  22 mei 2018 at 07:24

  Wat een top idee! Mijn zoontje is bijna 3 jaar, dus dit zou een super cadeau vooe hem zijn. Hij heeft al een kinderhorloge, maar daar kan hij niets mee (maar hij wilde zo graag net als papa een horloge)

  • Reply
   Debby
   22 mei 2018 at 07:27

   Die met de diertjes zal voor hem het fijnste zijn

 • Reply
  Shanna
  22 mei 2018 at 07:25

  Oh leuk wist nt dat dit al kon voor zo jonge kinderen.
  Miel is ook nogal op tijd gesteld, moet ook vaak wekker zetten als het tijd is om te slapen. Of hij kijkt mr wijzer vd klok.
  En als hij weet dat we op uitstap gaan Vraagt hij constant of het nu al is. Lijkt me handig om nieuwe tactiek uit te proberen dankzij dit leuke uurwerk.
  We doen graag mee

 • Reply
  Sofie Goormans
  22 mei 2018 at 07:29

  Mijn grote deugeniet Liene, 5 jaar, zou een horloge met cijfertjes gewoon de max vinden. Ze is gepassioneerd door cijfertjes en deze horloge zou goed van pas komen als ze volgend schooljaar naar het eerste leerjaar gaat

 • Reply
  Digna Peeters
  22 mei 2018 at 07:34

  Heel leuk voor Lou die bijna 5 wordt! 🎉
  Zo is hij zeker op tijd voor z’n eigen feestje!
  Hij is helemaal in to cijfertjes, dus de horloge met getalletjes zou zeker iets voor hem zijn.

 • Reply
  Karen de vleeschhauwer
  22 mei 2018 at 07:36

  Super leuke actie!! ❤️ Hier een zoontje die ook steeds horloge’s wil passen van ons. Dus zijn eigen exemplaar zou wel echt leuk zijn. Hij is verzot van dieren dus graag die.

 • Reply
  Hille Morel
  22 mei 2018 at 07:48

  Ik zou super graag willen winnen. Mijn zoontje is drie jaar, dus de jongere variant zou geweldig zijn. Heb iemand getagt op fb.

 • Reply
  Smeulders cindy
  22 mei 2018 at 07:52

  Graag die met de diertjes voor mijn oudste dochtertje! Ze wordt binnenkort 3jaar en zou leuk verjaardagscadeau zijn. Ze leert heel graag en zit nu op leeftijd waarop ze constant vraagt wat doe je nu? Met dit horloge kan ik zeggen dat op bepaald diertje ik dit of dat ga doen.

 • Reply
  elisabeth maria martina
  22 mei 2018 at 07:56

  voor mijn kleindochter van 4 een geweldig kado, vooral het exemplaar met de diertjes erop

 • Reply
  Nikki keulemans
  22 mei 2018 at 07:58

  Jack vindt die met de diertjes geweldig!
  Hij vindt het ook gewoon super cool om een horloge te dragen🤗🤗

 • Reply
  MANON
  22 mei 2018 at 07:58

  O wauw! Wat ontzetten tof! Ruben wordt over 2 weken 3. Naast een tof cadeau is het ook nog eens heel heel handig. We wonen sinds kort in een nieuw huis en heeft al veel vriendjes gemaakt. Met zijn leeftijd is het echt heel moeilijk om aan te geven Hoelaat ik hem kom ophalen, met veel ruzie en gestegen lukt het maar dit zou mij ontzettend helpen. Ruben is een dierenvriend dus hij zou hem zeker ook nog omhouden. Hij is ook al veel met tijd bezig, straks, later, morgen, nu, dadelijk allemaal tijdsgerelateerde begrippen die hij dagelijk gebruikt. Ik wordt hier zo enthousiast van!

 • Reply
  Bruyndonckx
  22 mei 2018 at 07:58

  Voor mijn dochtertje met ass die het heel moeilijk heeft met tijd… en een gewone klok lukt niet mss is dit wel de ideale oplossing en kan ze ermee wat meer rust vinden! Vooral degene met de diertjes

 • Reply
  Patricia Bouthisma
  22 mei 2018 at 08:01

  Ik zou graag die met de cijfers willen winnen voor onze zoon Sil. Hij wil heel graag leren klokkijken, maar door zijn verstandelijke beperking is dat heel lastig voor hem. Met dit horloge heeft hij het vaat snel onder de knie.

 • Reply
  Marian Zw
  22 mei 2018 at 08:04

  Ik zou die met de kleuren en cijfers kiezen. Mijn dochter krijgt het klokkijken maar niet onder de knie. Ze heeft totaal geen gevoel voor tijd, en lijkt hethele systeem niet te snappen. Met dit geweldige horloge kan ik ook een kleurtje aangeven, wie weet koppelt ze een kleur aan de cijfers en ziet ze dan ook ineens.

 • Reply
  Gerty Van den Cruijce
  22 mei 2018 at 08:19

  Wij doen heel graag mee voor het uurwerk met de diertjes. Onze zoon heeft zoals je zelf aangeeft, wel wat ondersteuning nodig op gebied van tijd. Hij wil ook heel graag een eigen uurwerkje omdat dat ‘cool’ is. De diertjes lijken mij echt ideaal voor hem. #FingersCrossed

 • Reply
  Jantine
  22 mei 2018 at 08:33

  Ik doe heel graag mee voor het horloge met de diertjes voor onze zoon Gijs (net drie). Ik merk dat hij steeds meer vragen heeft over de tijd en wanéér we dan weggaan (gaan we al? x100) groetjes van Jantine

 • Reply
  Daphne Reijs
  22 mei 2018 at 08:34

  Wat een gaaf ontwerp zeg!! Dat heeft Twistiti goed bedacht! Mijn dochter is net als vjnce bezig met de tijd. Ze heeft van Sinterklaas afgelopen december een ‘echt’ hirloge gekregen, maar hoe graag ze hem ook om doet, ze kan er eigenlijk nog te weinig mee omdat ze het nog niet goed genoeg snapt. Een van deze horloges zou daar goed bij kunnen helpen denk ik! Alhoewel ik niet zou weten welke ze zelf zou kiezen als 5,5 jarige. Ik gok die met de diertjes ;).

 • Reply
  Sun van Dijk
  22 mei 2018 at 08:35

  Oh wat een toffe actie! Ik zou heel graag de horloge met diertje willen winnen voor mijn dochter Yinthe. Ze wil altijd net als wij een horloge om maar snapt nog niet zoveel can de cijfertjes. Ik denk dat met diertjes en kleurtjes echt super is voor haar.

 • Reply
  liset
  22 mei 2018 at 08:44

  Wat een super winactie! Wij doen heel graag mee voor onze jongste die na de school naar de basisschool gaat (in Nederland dus hij wordt 4 jaar in de vakantie). Hij vraagt de hele dag “mama… hoe laat is het” dus hoe geweldig zou het zijn als hij gewoon zelf kan kijken naar zijn figuurtjes op het horloge en zelf weet hoe laat het is!

 • Reply
  Kim
  22 mei 2018 at 08:52

  Ons zoontje moet nog 4 worden, maar is al zeker een half jaar helemaal gefascineerd door de klok. Hij kan ondertussen dus al kloklezen (uren en halve uren en een beetje de kwartieren). Een horloge gaat hij dus helemaal te gek vinden. Wij gaan dus voor de variant met cijfers zodat hij ook de minuten onder de knie kan krijgen 😍😀

 • Reply
  Karen Maric
  22 mei 2018 at 08:55

  Super toffe win actie! Wij zouden graag de horloge met dieren winnen. Hier is het niet wanneer… gaan we naar school of wanneer komt de schoolfotograaf maar zeggen ze: ‘hoelaat’ gaan we naar school. ‘Hoelaat’ ben ik jarig.

 • Reply
  Lien
  22 mei 2018 at 09:03

  Dit zou een fantastisch cadeau zijn voor onze kleuter van 3, Lisette. Ze is vorige week grote zus geworden en moet nu dus net iets te vaak het woord ‘straks’ horen. Ik voel me wel wat schuldig en probeer zoveel mogelijk te springen voor haar, maar als ze misschien met zo een uurwerk mee kan aftellen wordt het voor ons beiden leuker! 🤞

 • Reply
  Katerina Banjo
  22 mei 2018 at 09:23

  Mijn peuter kijkt regelmatig op de klok en roept dan: ‘ Vijf uur!’ . Ha ha, het is bij ons nog nooit vier uur geweest 😆. Hij moet nog drie jaar worden maar is erg leergierig en kent de basiskleuren en dieren wel. Ik denk dat het met hulp van het dierenhorloge vast een keer vier uur wordt!

 • Reply
  Sarah
  22 mei 2018 at 09:23

  Oh, supertof. Onze jarige, vandaag 4, zou ook superblij zijn met dit horloge. Wij zouden al voor de variant met cijfertjes gaan want Tomas is al heel gefocust op cijfers. Duimen maar! Heel toffe actie weer trouwens.

 • Reply
  Majonne Twigt
  22 mei 2018 at 09:27

  Mijn dochter van 9 is een hooggevoelig meisje met een grote behoefte aan structuur. Helaas is een begrip als tijd voor haar moeilijk te bevatten. Jongere zus van 5 oefent hard mee en lijkt dit iets makkelijker op te pakken.
  Ik zou graag het horloge vanaf 6 jaar voor hen willen.

 • Reply
  Froukje Henstra
  22 mei 2018 at 09:36

  Superleuk! Mijn zoontje is 3 jaar en 7 maanden en al twee jaar dol op cijfers en klokken. Kgok! Was een van zijn eerste woordjes. Hij kan op een gewone klok de uren en halve uren al lezen, dus een horloge met cijfertjes zal zeker in de smaak vallen.

 • Reply
  Cindy Framke
  22 mei 2018 at 09:41

  Wat superleuk! Mijn meisje is pas 4 maar nu al heel erg bezig met de tijd. Komt omdat haar zus ook nu klok leert kijken. Dus dat ziet ze allemaal van haar. Een eigen horloge zal ze geweldig vinden. Die met de gekleurde diertjes zal ze erg leuk vinden.

 • Reply
  Nele Vdb
  22 mei 2018 at 09:54

  Wat een super leuke actie! Ons zoontje begint al wat besef van tijd te hebben maar toch is het nog moeilijk om hem duidelijk te maken wanneer het middag en avond is. Zo’n horloge zou hem echt wel kunnen helpen. Aangezien hij verzot is op dieren vinden we de dierenversie erg leuk.

 • Reply
  Hanneke Albers vd Linden
  22 mei 2018 at 10:17

  Ohh graag doe ik mee! Mijn dochter vindt het erg lastig om te leren klok kijken en heeft dan ook weerstand. Dit horloge zo mooi, zou het zóveel leuker voor haar maken! 😍🍀

 • Reply
  Marjan Beets
  22 mei 2018 at 10:17

  Dit lijkt me wel wat… in juli wordt mijn dochter 3jaar, ideaal verjaardagscadeau voor haar maar ook voor mama. Dochtertje is echt iemand met weinig geduld, die steeds op de hoogte wil zijn van wat nog komen gaat. Dit zou zoveel discussie en uitleg verhelpen elke dag. Wij zouden graag de dierenhorloge uittesten! Slimme meid onze dochter en heeft al wel wat tijdsbesef volgens de juf maar extra hulp thuis is zeker handig

 • Reply
  Misty Dg
  22 mei 2018 at 10:34

  Heel tof voor mijn dochtertje die in november 3 jaar wordt dus graag het horloge met de dieren wijzerplaat.In oktober wordt ons tweede kindje verwacht dus dit lijkt me een super cadeau om te geven voor grote zus.

 • Reply
  Jasmijn
  22 mei 2018 at 10:38

  Dat zou perfect voor Phileine zijn! Ze wil dolgraag zelfstandig op pad en weten hoe laat het is! Met de kleurtjes wordt dit makkelijker! En weet ze precies wanneer ze terug moet komen uit de speeltuin.

 • Reply
  kempenaers anita
  22 mei 2018 at 11:46

  doe graag mee voor mijn kleinzoontje die mag stilaan wel eens de klok beginnen te leren, die met de cijfers zou ideaal zijn

 • Reply
  brants harry
  22 mei 2018 at 11:48

  met de mooie horloge met cijfers kunnen we misschien ons kleinzoontje eindelijk de klok eens leren lezen

 • Reply
  Sophie
  22 mei 2018 at 12:47

  Oh ik herken onze Finn wel in jouw verhaal! Het zou zo handig zijn om ‘even’ te kunnen bepalen in tijdsduur maar we kunnen dit meestal zelf niet natuurlijk…. Het horloge zou hem wel serieus helpen voor zijn eerste stappen in het eerste leerjaar volgend jaar! En nu al bij zijn schermtijd 😉 Die met de cijfertjes zou hij dan ook geweldig vinden! Al zal kleine broer Daan ook wel blij zijn met de diertjes.

 • Reply
  Debbie
  22 mei 2018 at 12:49

  Voor mijn oudste van net 7 win ik heel graag het horloge met cijfers. Hij is nog aardig onzeker over het kloklezen en kleurtjes zullen hem hopelijk wat helpen.

 • Reply
  Nancy Kennis
  22 mei 2018 at 13:02

  Ik doe graag mee voor mijn oudste zoon, omdat hij steeds aan mij vraagt op mijn horloge uit te leggen hoelaat het is. Iedere klok, waar we ook zijn, ziet hij en vraagt hij waarop het lange wijzertje staat en wat het korte wijzertje aanwijst. Over iets meer dan een maand wordt Tommy 5 jaar, wat zou ik hem dan graag verwennen met het cijferhorloge! Kan hij samen met zijn grote zus Rosalie (6 jaar) op deze speelse manier ontdekken hoelaat het is.
  Ik weet zeker dat hun jongere zus Fleur (3 jaar) ook erg nieuwsgierig zal zijn en hun jongere broertje Wiebe gaat er daarna ook vast nog veel plezier aan beleven …..
  Daarnaast ben ik ook juf en ben de kinderen uit mijn klas (7-jarigen) momenteel de klok aan het leren kijken. Ik zou het horloge ook graag op school tijdens instructies gebruiken.
  Het zou dus super goed besteed zijn bij mij 🙂

 • Reply
  Marian B
  22 mei 2018 at 13:23

  Wat leuk! Voor mijn zoontje zou ik graag het horloge met cijfertjes willen, maar ik heb ook dochtertje die ik heel blij zou kunnen maken met het kleurtjeshorloge. Het lijkt me voor haar erg handig om dingen duidelijk te maken, Moeilijk kiezen hoor, ik doe het dus ook niet 😉 Als ik de gelukkige zou mogen zijn dan laat ik de keuze welk horloge het wordt aan jou over!

 • Reply
  Rhodé en Manuel
  22 mei 2018 at 14:21

  Wat een slimme oplossing! Hier ook de bekende vragen ‘hoe lang duurt het nog’ of ‘wanneer is het dan middag’ etc. Degene met de cijfers zag mijn zoontje wel zitten! (Nadeel van de 2 variaties aan hem laten zien, was dat hij dacht dat mama die gelijk ging bestellen 😉)

 • Reply
  Sharon de Ridder
  22 mei 2018 at 14:22

  Dit zou super zijn voor mijn meisje die volgend schooljaar gaat leren klok kijken! Ik zou dan ook graag kans maken op de 6+ versie!

 • Reply
  Ingrid Fe
  22 mei 2018 at 14:39

  Wij doen zeker graag mee voor het uurwerk met de diertjes. Die ziet er echt super handig uit

 • Reply
  Elke
  22 mei 2018 at 14:55

  Oooh, dat zou super zijn voor mijn jongste zoontje Kamiel. Hoeft hij niet meer jaloers te zijn op zijn grotere broer die wél al een echt horloge heeft. <3

 • Reply
  Davina
  22 mei 2018 at 16:28

  Oh superleuk! Dit is écht iets voor mijn dochter. Vooral als we ergens naartoe rijden heeft ze het moeilijk met inschatten hoe lang het dan gaat zijn, en vraagt ze ‘is het verder dan naar … rijden?’ ofzo. Maar ook thuis, wanneer dat vriendinnetje dan komt spelen, of wanneer ze moeten gaan slapen. Zou hier dus echt wel superhard in de smaak vallen. Als we winnen, laat ik haar eentje kiezen. Vorige keer bij een wedstrijd ook op voorhand laten kiezen en ze was super teleurgesteld dat zij niet was gewonnen, dus deze laat ik nog maar efkes niet zien 🙂

 • Reply
  Nagels Stef
  22 mei 2018 at 17:25

  Superhandig voor onze kleine schat! 😀

 • Reply
  Vanessa Raffaëla Sibma
  22 mei 2018 at 20:15

  Wat een uitvinding! Mijn zoontje Senna van 3 is ook met tijd bezig (kijkt op de klok en vraagt ons wathet betekent als de (grote) wijzer ergens staat). Gezien zijn leeftijd sluit de horloge met de diertjes het beste aan.

 • Reply
  Jennifer
  22 mei 2018 at 21:00

  Super leuke give away!
  Ik zou voor Bazel, nu 5 jaar, wel voor die horloge vanaf 6 durven gaan..
  Hij is echt helemaal in de ban van klokken, cijfers, tijd,..
  Hij wil ook altijd weten wanneer we samen iets gaan doen, dus dan zou ik de horloge zeker inzetten!

 • Reply
  Chantal Obbink
  22 mei 2018 at 22:11

  Wauw wat is dit super! Ik doe graag mee voor mijn zoon die deze zomer 4 jaar wordt. Hij heeft veel interesse voor de klok en wil alles weten. Het horloge met de diertjes zal hem helpen het nog beter/sneller te snappen! Ontzettend leuk! Duimen maar🍀🤞

  • Reply
   Chantal
   22 mei 2018 at 22:14

   Grappig trouwens op de klok van het kinderdagverblijf is 2x de poes= half 6 en dan komt mama! Op het horloge staat de poes ook onder zag ik.

   • Reply
    Chantal Obbink
    14 juni 2018 at 13:16

    Misschien onbeschoft maar ben wel nieuwsgierig wie er gewonnen heeft😇

 • Reply
  Viv
  22 mei 2018 at 22:44

  Die diertjes gaan antwoord geven op de vraag: wanneer dan? Nu nog de vraag ‘waarom’ :handlen”‘

 • Reply
  Marianne V
  22 mei 2018 at 23:03

  Het horloge met de diertjes zou heel leuk zijn voor de dochter! En na het lezen van de blog wil ik hem graag winnen zodat ik hem van het dat-wil-ik-voor-de-dochter lijstje kan schrappen!

 • Reply
  Soraya Van der Jeugdt
  22 mei 2018 at 23:46

  Mijn oudste zoon is hoogsensitief, wat het niet altijd gemakkelijk maakt. Hij heeft enorm veel nood aan structuur en is ook bezig met tijd. Hij moet elk moment weten wat en wanneer om rust te kunnen hebben in zijn hoofdje. Ik denk dat dit horloge (met de diertjes) niet alleen rust voor hem zal brengen maar ook voor ons omdat het ons zal helpen.

 • Reply
  Linda Raaijmakers
  23 mei 2018 at 09:57

  Het horloge met de diertjes zou echt super handig zijn voor onze tweeling Lucas & Eva

 • Reply
  sarah dhaeseleer
  23 mei 2018 at 21:25

  Ik heb hier ook een kleuter van 4 die heel ongeduldig is en heel erg bezig is met tijd, alhoewel hij nog steeds niet altijd alle begrippen begrijpt dus zou dit een heel leuk hulpmiddeltje zijn ! Dus 👍en hopelijk komt er eentje naar ons toe🍀🎁

  • Reply
   sarah dhaeseleer
   23 mei 2018 at 21:27

   Ps die met diertjes is heel erg leuk , 😊

 • Reply
  lili
  24 mei 2018 at 08:39

  <3 wauw ♡HÉÉL mooie uitvinding zeg! HÉÉLHÉÉL gaaf.
  mocht ik gekozen voor mijn zoontje van 3.5jaar
  ga ik voor de variant cijvers.
  goed om te leren .
  vind het horloge zo kindvriendelijke en kleurrijk .
  heel mooi.
  ♡geliked
  ♡gedeeld
  ♡pagina geliked.

 • Reply
  Lies Moernaut
  24 mei 2018 at 12:47

  Voor mijn zoontje Oscar zou het horloge met cijfers een geweldig cadeau zijn. Hij is net 6 jaar geworden en zeer leergierig. Hij is ook heel erg bezig met het begrip ‘tijd’ en wil steeds weten wanneer iets zal gebeuren of hoe lang hij nog moet wachten (‘straks’ is voor hem geen antwoord 🙂 ).

 • Reply
  adams katrien
  25 mei 2018 at 21:29

  bij voorkeur de cijfers

 • Reply
  J.
  26 mei 2018 at 12:44

  Zo cool! Mijn zoontje wordt 3 deze zomer én vraagt nu al: ‘mama, mag ik je uurwerk?’

 • Reply
  Tamara
  27 mei 2018 at 07:33

  Heel leuk! Ik doe graag mee voor het horloge met cijfers op de wijzerplaat. Daar zal mijn zoon heel blij van worden.

 • Reply
  Nusch
  28 mei 2018 at 14:19

  Mijn dochter is nu 13, maar heeft een ontwikkelingsleeftijd van 6 jaar. Ze wil zo graag een uurwerk net zoals “de grote mensen”, en misschien kan ze hier wel wat tijdsbesef mee leren krijgen ook. Twee vliegen in 1 klap: een gelukkig meisje en gelukkige ouders (omdat ze weer een stapje vooruit kan zetten).

 • Reply
  Fleur
  28 mei 2018 at 15:43

  Ik doe graag mee voor mjin dochter van 5 jaar en kies dan voor het dieren horloge. Het is een goede manier om alvast te oefenen met het leren klokkijken voor volgend jaar op school

 • Reply
  Claudia Diependaal
  28 mei 2018 at 22:48

  Ik doe heel erg graag mee voor de diertjes. Mijn kleindochters zullen het GE-WEL-DIG vinden dat ze ook n horloge mogen dragen. Waar ze ook nog iets mee kunnen!

 • Reply
  Goele H
  29 mei 2018 at 09:50

  Ik doe graag mee voor de variant met cijfers. Lijkt me ideaal voor mijn zoontje die erg bezig is met cijfers en de tijd.

 • Reply
  Trotsema fati
  29 mei 2018 at 11:29

  Prachtig ik doe heel graag mee voor mijn zoontje van 5 hij is druk bezig met klok leren en veel vraagjes stelt over tijd de klok met cijfertjes zou hem heel blij maken.

 • Reply
  melissa
  29 mei 2018 at 11:42

  Leuk en interessant voor onze jarno van net 5 jaar. gezien zijn leeftijd ga ik voor de cijfertjes! hij heeft nu een plashorloge, maar dat duidt alleen de cijfer-tijd aan, dus geen klokje. deze is natuurlijk veel interessanter en hipper! dus ik doe graag voor onze jarno mee.

 • Reply
  Anneke Meuris
  29 mei 2018 at 21:12

  Wat een toffe horloge! Mijn zoontje vraagt al lang een klok zoals mama 😃.
  Hij zou er ongelooflijk content mee zijn!
  Wij duimen voor de horloge met diertjes 🍀

Leave a Reply