Unicorns & Fairytales
Lijstjes My life Personal

Thursday Ten: X-mas!

Een leuke, fijne tijd van het jaar. Kerst! Wanneer ik terugdenk aan kerstmis (toen ik klein was) herinner ik mij de geur van dennenboom, haardvuur en lekker eten.  Have a merry x-mas ! 

We vierden kerst altijd bij mijn bomma en bompa. Ook toen was er op televisie, net zoals dit jaar en de jaren daarvoor, Home Alone. Ik herinner me nog de gebreide kerstman op de zetel (die overigens al vele jaren meegaat) en de kerstboom die er elk jaar weer stond. Aftellen via een kalender werd er niet gedaan. Maar ik vond het altijd wel een fijne tijd van het jaar. Vince is nog te klein om alles goed te begrijpen maar vanaf volgend jaar gaan we toch ook een kerstboom zetten (samen) en aftellen naar kerst met een adventskalender en alles wat er bij hoort: het kerstverhaal en het stalletje. Ik hou wel van traditie. Maar het mag ook wel eens in een andere vorm. De leuke DIY kerstbomen die je overal ziet opduiken vind ik ook wel iets hebben!

Hier volgen 10 dingen die ik heerlijk vind aan kerstmis:

1. De gezelligheid in de straten: de lichtjes, de sfeermuziek. Ook de kerstmannen die je overal aan het balkon ziet hangen vind ik wel leuk!

2. De kerstmarkt met al zijn charmes en zijn alcoholische drankjes 😉

3. Het gezellig gaan dineren bij familie of vrienden. Tijdens kerst geeft dit toch nog een extra fijn gevoel.

x-mas - unicorns & fairytales

4. De versiering. De kerstboom die je zelf kan decoreren en de leuke alternatieven die er bestaan. Zie hier.

x-mas - unicorns & fairytales

5. De pakjes onder de kerstboom! Ik kan nooit wachten om een pakje aan iemand te geven en iemand blij te kunnen maken.

x-mas - unicorns & fairytales

6. De inzamelacties zoals Music For Life. Heerlijk om te zien dat mensen ook eens aan iemand anders denken dan aan zichzelf. Ook in school doen we elk jaar een solidariteitsactie. Dit jaar deden we mee aan de “rode centjes inzamelactie”.  Ik vind het heel belangrijk om kinderen mee te laten helpen aan zoiets. Ze moeten begrijpen dat niet iedereen het even goed heeft.

7. De kerstfilms op televisie. Niet te vergeten ‘The sound of music”, my all time favorite. Ik word hem niet beu, ook al heb ik hem al 1000 keer gezien. Vooral de liedjes! Als kind zong ik ze uren aan een stuk.

8. De kerstknutsels. Ik kijk al uit naar het moment dat Vince oud genoeg is om samen iets te maken!

9. De nieuwjaarsbrief voorlezen! Oké, dit heeft wat minder met kerst te maken, maar voor mij hangt dit samen. Zo leuk om deze traditie verder te kunnen zetten.

10. Het is bijna nieuwjaar! Ook een leuke (feestelijke) avond die je doorbrengt met vrienden en/of familie!

x-mas - unicorns & fairytales

Iedereen prettige feestdagen gewenst! 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Vlijtig Liesje
    26 december 2014 at 10:17

    Fijn lijstje! Cadeautjes doen wij niet met Kerstmis, maar verder herken ik veel.

Leave a Reply