Unicorns & Fairytales
grote kleurplaat - unicorns & fairytales
Spelen

Pret met een turbo grote kleurplaat

Ik kreeg van Makii een grote kleurplaat toegestuurd. Ideaal want het zorgt voor plezier , ontspanning en is een ideaal groepswerk. Als leerkracht kwam dit als geroepen. We hadden in de klas pret met een turbo grote kleurplaat.

 

Een kleurplaat zo groot als twee banken samen, feest! Deze turbo grote kleurplaat meet 91,4cm op 150cm. Ideaal om thuis op te hangen en je kind uren kleurplezier te bezorgen of zoals ik deed: hem meenemen naar de klas. Tijdens een hoekenwerk had ik allemaal educatieve spelletjes klaargezet zoals puzzels om het rekenen tot 1000 te oefenen, triominos en spellingsopdrachtjes. Er was ook een hoek met deze grote kleurplaat. Dit om voor een ontspanning te zorgen maar ook om de teamgeest te versterken en rust te brengen.

grote kleurplaat - unicorns & fairytales

Wist je dat kleuren zorgt voor de volgende dingen:

Ontspanning – Het brengt rust in je hoofd en je bent bezig met wat er gebeurt voor je neus. Even niet nadenken aan het verleden of wat er nog moet gebeuren.

Rustig worden– Als je helemaal opgaat in het kleuren verlaagt dit je bloeddruk.

Concentratie – Precies werken is belangrijk, elk vakje moet netjes worden ingekleurd. Zo ben je meer geconcentreerd.

Motoriek – Het is een activiteit die meer specifiek die delen in de hersenen gaat activeren die te maken hebben met je motoriek.

Oog-hand coördinatie – Om te kleuren is een goede oog-hand coördinatie nodig. Dit is een goede training om je hersenen in topconditie te houden.

Silte – stilte in het hoofd maar ook in de omgeving…

grote kleurplaat - unicorns & fairytales

Over Makii

Makki is opgericht in 2013 door 2 illustratoren. Ze wilden leuke dingen maken voor kinderen en dat is wel gelukt denk ik. Op de website van Makii vind je deze leuke grote kleurplaten. Ook postkaartjes die je kan inkleuren, artprints, wenskaarten en posters of kleurplaten die je zelf kan maken. Volg hen op facebook en instagram om op de hoogte te blijven.

grote kleurplaat - unicorns & fairytales

Ideaal voor thuis en op school

Je kan deze grote kleurplaat op de grond leggen, op tafel of zelfs ophangen. Uren kleurplezier. Dit is dus ideaal om te gebruiken tijdens momentjes in de vakantie als het regent. Of leg hem buiten in de zon 🙂 Altijd prijs. Ik had de kleurplaten al een tijdje gespot maar nu ik ze zelf mocht uitproberen ben ik helemaal fan. Ik kan al niet wachten tot Vince hier plezier aan gaat beleven.

grote kleurplaat - unicorns & fairytales

Kenden jullie deze kleurplaten ? Hebben jullie ze al geprobeerd? 

XOXO Nathalie

 

 

 

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  23 oktober 2015 at 13:14

  Ik kende ze niet, maar vind het een hele leuke kleurplaat. En ook bijzonder omdat hij zo enorm groot is.

  Huisvlijt

 • Reply
  Kim_xazoe
  23 oktober 2015 at 15:57

  Leuk! Ik kende ze al wel, leuk idee om ze mee te nemen naar school op zo’n manier. Misschien doe ik dat ook wel een keer!

 • Reply
  Dhini
  23 oktober 2015 at 21:32

  wat te gek zo`n groot kleurplaat

  • Reply
   Nathalie
   24 oktober 2015 at 11:41

   Ja hé, heel leuk !

 • Reply
  Henrike Laning
  24 oktober 2015 at 23:15

  Hartstikke leuk zeg! Wel een goed idee voor in de klas ook. Ik ondersteun in groep drie, dus ik denk dat de kinderen daar er best plezier van kunnen hebben.

Leave a Reply