Unicorns & Fairytales
geboortekaartje - unicorns & fairytales
Webshoptips

geboortekaartjes Origami Zoo | webshoptip

Origami Zoo heb ik ontdekt via instagram en etsy. Ik was meteen verkocht. Allerlei mooie spullen gebaseerd op tangrammen en origami. Love it. Ze hebben, behalve een leuk assortiment aan spullen (waarover later meer) , hele leuke geboortekaartjes. 

origami zoo - unicorns & fairytales

Origami Zoo is opgericht door grafisch ontwerper Laila Veerman. Haar plezier in het maken van geometrische patronen en grafische ontwerpen kan ze hier helemaal in kwijt. Ze is al 15 jaar zelfstandig grafisch ontwerper en werkt voor uiteenlopende bedrijven. Samen met nog anderen deelt ze een ruimte in Utrecht waar ze haar creaties maakt. Wat zijn we blij dat ze ook Origami Zoo begonnen is.

Een eenvoudig kaartje wordt een driedimensionale herinnering. Enkele tangram basisvormen worden op de muur elk dier die je maar wilt. Oude rollen behang krijgen een tweede leven in uniek gecombineerde behangbeesten. Een eenvoudig idee met een verrassend effect, dat is Origami Zoo.

Wij hebben het geboortekaartje van Vince zelf ontworpen en laten maken. We zijn dus nooit aan een zoektocht op het web begonnen. Maar voor wie dat wel graag doet zou ik Origami Zoo zeker aanraden. Origineel, fris, mooi. Ik liet de tekst van het kaartje en de gegevens van Vince op één van haar geboortekaartjes zetten en dit is het resultaat. Ik koos voor een vosje. Er zijn ook tal van andere dieren waaruit je kan kiezen en ook de kleur kan je aanpassen. Je krijgt een kaartje met een vouwblad. De mensen hebben dus ook nog eens plezier om je kaartje in elkaar te steken. De vouwinstructies zijn te bekijken op de website. 

geboortekaartjes - unicorns & fairytales

geboortekaartjes - unicorns & fairytales

geboortekaartjes - unicorns & fairytales

geboortekaartjes - unicorns & fairytales

Ook zijn er speciale tweelingkaarten.

geboortekaartjes - unicorns & fairytales geboortekaartjes - unicorns & fairytales geboortekaartjes - unicorns & fairytales

Voor wie nu helemaal benieuwd geworden is: go check it out!  Je kan zelfs het lettertype kiezen. Voor wie dus een origineel en leuk kaartje wil versturen is dit een mogelijke oplossing. Ik ben alvast verkocht. Het kaartje krijgt een mooie plek in Vince zijn kamer.

IMG_0169

 

Wat vinden jullie van de Origami geboortekaartjes?

XOXO Nathalie

 

 

 

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Lotte
  30 augustus 2015 at 14:54

  Ik vind het een tof concept, maar ik ben nogal slordig en zou die origami meteen kwijt zijn. Daarom hou ik net van gewone kaartjes, want die hang ik met magneten aan mijn frigo en verlies ik ze niet 🙂

  • Reply
   Nathalie
   30 augustus 2015 at 17:05

   Hihihi, algoed dat je twee stuks krijgt, de origami én het kaartje. Maar begrijp het wel hoor, ik ben ook een “waar-is-dat-nou-weer-gebleven?”persoon

 • Reply
  Sonja
  31 augustus 2015 at 11:25

  Wow heel gaaf! Jammer dat ik dat niet een jaar geleden wist ;-)!

 • Reply
  Margriet
  31 augustus 2015 at 20:48

  Wat mooi! Dat is echt een leuk en origineel kaartje! En ik vind de kleuren ook heel vriendelijk.

  • Reply
   Nathalie
   31 augustus 2015 at 21:46

   De kleurtjes zijn allemaal vrij zacht. Je hebt keuze uit verschillende ontwerpen. Heel fijn!

 • Reply
  Sanne PS:blog
  31 augustus 2015 at 21:14

  Wow wat gaaf!!! Heel leuk idee en origineel. Love it

  • Reply
   Nathalie
   31 augustus 2015 at 21:45

   Ja ik vond het ook geweldig. Je krijgt zowel een kaartje als origami dus dubbel zo leuk!

Leave a Reply