Unicorns & Fairytales
Food Koken met kinderen moederschap My life

Tijd besparen en tijd voor je kinderen? Wij bestelden bij de online supermarkt

Als ouder heb je vaak een drukke agenda. Na je werk nog naar de winkel gaan, kinderen ophalen, huiswerk maken… Er blijft amper tijd over om Quality time te hebben met hen. Ze worden ook zo snel groot. Daarom ben ik eigenlijk wel mee met het concept van online supermarkt. Rayon is zo’n online winkel waar je boodschappen kunt doen en ik nam de proef op de som. Ik bleef gewoon lekker in mijn stoel zitten en maakte een planning voor de komende week… Wat gingen we eten… 

Rayon?

Zoals ik al zei is Rayon een online supermarkt. Ze zoeken lokale leveranciers en die leveren vroeg in de ochtend. Ze hebben daardoor ook geen voorraad en dus ook geen verspilling. Wat ook mooi is en wat je misschien niet wist is dat ze samenwerken met gepensioneerde mensen op vrijwillige basis die de boodschappen komen leveren. Toch leuk!? Ze zijn bovendien ook zeer klantvriendelijk en ik vind dat je dat al merkt aan hun antwoorden op de FAQ.

Druk druk druk

Mijn man stond in stiften met de late. Dat wil zeggen: kinderen mee van school nemen (ben zelf juf), eten maken en naar de jiu-jutsi vertrekken. Zonder ‘hulp’. Eigenlijk nog naar de winkel gaan ook… Maar dat is nu dus wel een pak gemakkelijker want ik bestelde enkele dagen van tevoren en liet het leveren. Enige voorwaarde dat je het natuurlijk laat leveren op een moment dat er iemand het in ontvangst kan nemen. Maar goed, ik werd meteen ook verplicht om even op voorhand goed na te denken over wat we gingen eten de komende dagen. Ik bestelde meteen wat meer en dacht goed na. Ook een verandering 😉 Vaak ga ik onvoorbereid naar de winkel of moeten we elke dag opnieuw gaan omdat we geen inspiratie hebben. Niet alleen voor mensen die geen tijd vinden om ook nog naar de supermarkt te gaan, maar ook wel voor mensen die slecht te been zijn. Ik ben oprecht wel fan van een online supermarkt zodat ook die mensen vanuit hun zetel kunnen bestellen.

online supermarkt Rayon - unicorns & fairytales

Online supermarkt Rayon

Bij Rayon kan je véél vinden, van voeding tot drank en producten om je huishouden te doen. Je hoeft dus eigenlijk maar 1 keer goed na te denken over de boodschappen van een week en je kan alles bestellen. Je hoeft zelfs niet meer te sleuren met allerlei zakken. Handig! Ook voor mensen die wat minder goed te been zijn. Je betaalt natuurlijk wel verzendkosten en die kosten standaard 4,95 euro. Je doos kan je volgende keer terug meegeven met de bezorger, tenzij je kinderen hebt zoals ik die er een DIY garage van maken. Je kan alle dagen bestellen maar de online supermarkt komt niet op zondagen leveren. Hou daar dus rekening mee.

Recepten

Handig vind ik ook de recepten die je op de website van Rayon kunt vinden. Ben je fan van 1 van de recepten? Komt er bijvoorbeeld eens iemand eten en weet je niet wat maken of ben je het beu om alle weken hetzelfde te serveren? Van stoemp tot chique diners en lekkere desserten? Je vindt tips genoeg. In 1 klik kan je dan ook alle ingrediënten in het winkelmandje van je online supermarkt stoppen zodat je ze kan aankopen en je kan er gemakkelijk verwijderen ook. Het hele systeem werkt best praktisch.

Onze ervaring van deze online supermarkt

Wij bestelden onze boodschappen aan de hand van een lijstje dat ik maakte met een menu voor enkele dagen. Het duurde niet zo lang en als je recepten aanklikt kan je die volledig in je mandje doen en de zaken die je niet nodig hebt zoals bijvoorbeeld kruiden gewoon weglaten. Ik vergat iets in te vullen en stuurde naar de hulplijn. Ik kreeg meteen antwoord. Heel goede service. Mijn boodschappen kwamen netjes en duurzaam verpakt (geen overbodige verpakking) aan in een kartonnen doos. We konden aan de slag gaan! Ik ben dus héél tevreden van de service. Wij konden lekker eten en ik moest de deur niet uit.

Knutselen met de doos

We kregen onze boodschappen van Rayon in twee kartonnen dozen en daar gingen we mee aan de slag. Het nieuwe thema in het eerste leerjaar is ‘De ruimte’ en we maakten alvast onderdelen van een controlepaneel die we gaan gebruiken om een speelwereld te maken. Wat gaan de kinderen blij zijn.

Meer info vind je op de website van de online supermarkt Rayon.

 

XOXO Nathalie

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply