Unicorns & Fairytales
dessert DIY Food

Leuke tips voor het maken van een speciale cake

Toen ik zwanger was van Vince en wou vragen aan Kathy of ze meter wou worden hebben we dit gedaan met een cake. We hadden ze laten maken door een collega van mijn mama. Het was een babypoepje met 2 voetjes waarop stond ‘Wil je mijn meter zijn?’.

Cake

Niets is zo leuk dan feestjes! Een verjaardag, trouw, geboorte, communie of andere redenen. Naar traditie hoort daar dan een cake of taart bij.  Wil je eens gek doen? Wat denk je van de volgende taarten? Deze zijn gewoon té gek:

cake1 - Leuke tips voor het maken van een speciale cake cake3 - Leuke tips voor het maken van een speciale cake

cake4 - Leuke tips voor het maken van een speciale cake cake5 - Leuke tips voor het maken van een speciale cake

Deze zijn superleuk voor een geboorte of zwangerschap:

cake6 - Leuke tips voor het maken van een speciale cake cake7 - Leuke tips voor het maken van een speciale cake cake8 - Leuke tips voor het maken van een speciale cake cake9 - Leuke tips voor het maken van een speciale cake cake10 - Leuke tips voor het maken van een speciale cake

Volgens mij ben je hier wel een tijdje ZOET mee… Dat brengt mij meteen naar mijn CHALLENGE voor als Vince 1 jaar wordt: ik ga zelf een mooi gedecoreerde cake maken. Welke ik ga maken weet ik nog niet, maar het moet speciaal zijn. Al zal het geen eenhoorn zijn met regenboogharen.

lees ook: bday party van Liva

Zo’n cake decoreren, daar heb je blijkbaar wel wat materiaal voor nodig! Het is een hobby op zich. Op deze website (éénvan de velen die bestaan) vond ik allerlei gereedschap!  Ze noemen het ook gereedschap! Heel grappig. Maar knap, dat wel. Ik ga het alvast zelf eens proberen maar ik heb nog 9 maanden te tijd om er eens over na te denken.

  • Voor meer leuke foto’s van mooi gedecoreerde taarten kan je naar mijn Pinterest Cake! pagina gaan.
  • Op mijn youtube kanaal kan je een video bekijken over hoe je een sneaker-taart maakt!

 

10 tips om cupcakes te versieren van Cupcakes en Muffins.nl

Tip 1

Glazuur als Finishing Touch

  • Glazuur tip 100x100 - Leuke tips voor het maken van een speciale cakeEen glazuur kan een eenvoudige en elegante vervanging zijn van botercreme.  Een glazuur wordt meestal gemaakt met water en poedersuiker, glazuren zijn ofwel transparant, ondoorzichtig of gekleurd (de kleur is afkomstig van kleurstoffen of vruchtenmoes). Besprenkel een warm glazuur over een cupcake om zo een zoete suikerachtige laag op de bovenkant van de cupcake te maken. Zodra het glazuur afkoelt ontstaat er een dunne en harde laag, die er voor zorgt dat de cupcake zacht en luchtig blijft
  • Je kunt ook gebruik maken van een lepel om de cupcakes te voorzien van glazuur, op deze manier kun je heel eenvoudig strepen trekken of letters schrijven op de cupcake.
  • Glazuren zijn ongelofelijk zoet, men zegt wel eens gekscherend; “Het glazuur van mijn tanden  krakeleert er van af”, om deze zoete bite te temperen kun je gebruik maken van grapefruitsap, melk of koffie ipv water.

Tip 2

Goed materiaal is het halve werk

  • Verschillende spuitmondje 100x100 - Leuke tips voor het maken van een speciale cakeLaten we eerlijk zijn, de smaak zal het altijd winnen van de decoratie.  Maar je kunt door deze tip twee vliegen in een klap vangen. De cupcakes smaken heerlijk en zijn een lust voor het oog!
  • Als je het bakken van je lievelingscupcake recept volledig onder de knie hebt. Ben je klaar om de verschillende decoratie technieken echt uit te gaan proberen en helemaal eigen te maken!
  • Door gebruik te maken van de juiste decoratie materialen, decoreer je de cupcakes binnen de kortste keren net zo mooi  als de experts dit doen. Want goed materiaal is het halve werk!
  • Experimenteer met de verschillende decoratie materialen, een spuitzak met verschillende spuitmondjes of een hoek spatula om een toef niet op de cupcake te spuiten maar er op te draaien!
  • En kijk en voel, welk materiaal het beste bij je past!

Tip 3

Je cupcake als aankleedpop

  • Aankleedpop 100x100 - Leuke tips voor het maken van een speciale cakePapieren of aluminium bakvormpjes zorgen ervoor dat de gebakken cupcake niet vast blijft plakken aan het muffinblik.
  • En doordat er zo vreselijk veel verschillende soorten, maten en designs op de markt zijn kun je, door het juiste papieren bakvormpje te kiezen je cupcake al een voorsprong geven!

Tip 4

Versieren met eetbare bloemen

  • Eetbare Bloemen 100x100 - Leuke tips voor het maken van een speciale cakeEetbare bloemen zijn een makkelijke en natuurlijke manier om je cupcakes een lieve en toch grillige uitstraling te geven. Kweek je eigen bloemen of kijk bij een Toko naar oost-Indische kers, viooltjes, chrysant, lavendel en kamille
  • Spoel de bloemen voorzichtig af zodat er geen beestjes, kunstmest of bestrijdingsmiddelen meer op zitten.
  • Dep de bloemen droog en druk ze in het glazuur.
  • Voor een extra mooi effect kun je ook wat bloemkopjes tussen de cupcakes op de serveer schaal strooien.

Tip 5

Kleur je decoraties

  • a 100x100 - Leuke tips voor het maken van een speciale cakeEen mooie kleur toevoegen aan het glazuur of aan de botercreme is een koud kunstje, maar je cupcake decoratie zal er helemaal van opfleuren, en voor elke gelegenheid is er wel een mooi kleur; rood, wit, blauw en oranje voor Koninginnedag of als “we” moeten voetballen of rood en groen met Kerst.

Tip 6

Decoreer je cupcake met een klein speelgoedje

  • Speelgoed tip 100x100 - Leuke tips voor het maken van een speciale cakeVersier je cupcakes met een klein poppetje of een klein autootje, voor de meest veeleisende cupcake liefhebbers…
  • Kinderen!!!
  • Je kunt een bepaald thema aanhouden, Prinsessen of Superhelden, voor bijvoorbeeld de traktatie op school of voor het kinderpartijtje.
  • Zorg er wel altijd voor dat het duidelijk is, dat het op een speelgoedje gaat en dat het niet eetbaar is!

Tip 7

Maak indruk met sjablonen

  • Amandel Cupcake 100x100 - Leuke tips voor het maken van een speciale cakeJe hoeft geen banketbakker te zijn om deze techniek tot in de perfectie te kunnen uitvoeren.
  • teken zelf of zoek op internet naar leuke sjablonen en verklein deze tot een diameter van 7 centimeter voor een standaard cupcake en leg het sjabloon op de cupcake en bestrooi de cupcake met cacaopoeder of poedersuiker.

 

Tip 8

Garneer met vers fruit

  • Strawberry Shortcake Cupcakes 100x100 - Leuke tips voor het maken van een speciale cakeAls je op zoek bent naar een manier om cupcakes te versieren zonder er direct calorie-bommen van te maken, dan kun je de cupcakes natuurlijk prachtige versieren met vers fruit.
  • Je kunt je fantasie helemaal laten gaan, door het fruit op een speciale manier te snijden, van plakjes banaan snij je bijvoorbeeld zo kleine bloemetjes,en een stervrucht doet het natuurlijk helemaal mooi bovenop een cupcake!

Tip 9

Snoep in alle soorten en maten

  • Chocolade Cupcake met Choco Caramel Reep 100x100 - Leuke tips voor het maken van een speciale cakeEr zijn net zoveel manieren op cupcakes te versieren met snoep, als er snoep in de wereld is…Oneindig veel dus!
  • Een geglazuurde cupcake is als een leeg doek voor een schilder.
  • Met gekleurde chocolaatjes maak je in een hand omdraai bloemen, een geel chocolaatje in het midden en een randje rode chocolaatjes daar omheen.Of maak een clownsgezichtje van deze chocolaatjes.
  • Een mars of snickers leent zich zich ook erg goed als garnering, vermaal de reep in de keukenmachine en bestrooi de lege cupcake met de vermaalde reep.

Tip 10

Strooisel, Glans en Glitters

  • Confettie Cupcake 2 100x100 - Leuke tips voor het maken van een speciale cakeStrooisels zijn er in alle soorten en maten, van glanspoeder en cakeglitters, tot gekleurde hagelslag.
  • Wil je een dikke laag strooi dan zo dicht mogelijk op de cupcake , wil je een dunne laag zorg dan voor een afstand van ongeveer 20 centimeter als je de cupcake gaat voorzien van een mooie deco laag!

 

You Might Also Like...

3 Comments

  • Reply
    Linda
    14 juli 2014 at 10:06

    Heel veel succes met oefenen. Mijn tip: doe het de eerste keer samen met iemand die het al gedaan heeft. Die kent dan al wat trucjes, bijvoorbeeld hoe he het marsepein er makkelijk netjes op krijgt. Of dat je het beste 50% marsepein en 50% fondant kan gebruiken.

    • Reply
      Nathalie
      14 juli 2014 at 10:47

      Thanx 4 de tip! Zal eens iemand zoeken want ik ben geen keukenprinses hahaha.

  • Reply
    Tamara
    14 juli 2014 at 18:50

    Poe, wat een werk lijkt me dat! Ik vind ze wel prachtig om te zien. Ben benieuwd naar jouw creatie!

Leave a Reply