Unicorns & Fairytales
kleien goed voor ontwikkeling - unicorns & fairytales
kids musthaves Musthaves sensory play Spelen Winactie & Give away

Waarom Play-Doh goed is voor de ontwikkeling & WIN

Kleien, boetseren, met speeldeeg spelen… Het is zeer goed voor de ontwikkeling. In de kleuterscholen is dit een activiteit en ook thuis is Play-Doh volgens mij geen vreemde. Het is alleen soms lastig voor de ouders die liever geen Play-Doh zien rondslingeren. Maar ook daar kan je voorzorgsmaatregelen nemen. Hier heb ik een meneertje dat grote fan is. Wie denkt dat je niet veel kan doen met klei heeft het mis. Het is goed voor de ontwikkeling.

Waarom is  Play-Doh dan goed voor de ontwikkeling?

Kleien is goed voor de ontwikkeling, ze doen het niet voor niets vaak in de kleuterschool. Kinderen moeten leren experimenteren. Ze zouden moeten mogen prutsen, vuil worden en morsen. Goed ontwikkelde zintuigen zijn van belang om je motorisch te kunnen ontwikkelen: je kunt pas een bal vangen als je hem ziet. De tastzin is ook van belang om bijvoorbeeld goed de kunnen vallen en alles te kunnen voelen natuurlijk. Een goede motorische ontwikkeling is nodig voor andere ontwikkelingen zoals de taal- en rekenontwikkeling.

kleien goed voor ontwikkeling - unicorns & fairytales

De fijne motoriek

Wanneer ze spelen met klei kneden, draaien ze balletjes, rollen slangen en maken nog veel meer andere dingen. Ze ontwikkelen op die manier motorisch: de spieren die nodig zijn in hun handen en dat komt dan weer andere dingen ten goede zoals leren schrijven enz…

kleien goed voor ontwikkeling - unicorns & fairytales

De zintuigen stimuleren

Je kan gemakkelijk de zintuigen stimuleren door zelf klei te maken. Je kan essentiële oliën toevoegen, kruiden enz… om de geur te veranderen. Met voedingskleurstof kan je ze een andere kleur geven. Zelfgemaakte klei kan je wel niet zo lang bijhouden natuurlijk.

kleien goed voor ontwikkeling - unicorns & fairytales

Stimuleert de creativiteit

Wanneer je naast de klei ook nog eens andere dingen gaat toevoegen kunnen de kinderen experimenteren en hun fantasie laten werken. Schelpjes, steentjes, ongekookte pasta, herfstvruchten, gedroogde bonen en noem maar op. Ze kunnen er heerlijke kunstwerkjes van maken!

kleien goed voor ontwikkeling - unicorns & fairytales

Je kan het educatief inzetten

Je kan letters en cijfers laten vormen met Play-Doh, wat zou bijdragen tot het inprenten. Dit wordt soms gebruikt voor kinderen met dyslexie, omdat die vaak beeldend denken. Het zou goed zijn om de structuur van de letters te begrijpen, hoe ze gevormd worden.

Ik vertelde al eerder over de educatieve sets van Play-Doh. ze spelen goed in op het ontspannende en leuke, gecombineerd met het educatieve. Met de stempels en toebehoren wordt spelend leren alleen maar leuker.

lees ook: Tips om letters, cijfers en kleuren te oefenen

Play-Doh spelen en leren - unicorns & fairytales

Het werkt ontspannend

Vaak werkt het spelen met klei erg ontspannend. De kinderen zijn bezig, concentreren zich en kunnen zich richten op hun opdracht. Wanneer Vince met de Play-Doh speelt is het eigenlijk de enige moment dat hij ‘lang’ met iets kan bezig zijn. Hij maakt dan allerlei dingen, van diertjes tot ‘eten’ voor mama en papa enz…

kleien goed voor ontwikkeling - unicorns & fairytales

Maar al die rommel…

Wat? Vaak hoor ik ouders zeggen dat ze niet zo graag hebben dat hun kind gaat kleien omdat het dan overal terecht komt of op de grond valt. Wij leggen altijd een knutseltafelkleed op de tafel, doen een knutselschort aan en vegen nadien de gevallen stukjes op. Wie écht geen stukjes op de vloer wil kan ook een stukgesneden vuilniszak onder de tafel of onder de stoel leggen. Vince mag wel enkel op 1 plek spelen met de klei, niet rondlopen door het huis.

kleien goed voor ontwikkeling - unicorns & fairytales

Play-Doh oventje!

Vince speelt enorm graag met klei, daarom is een cadeau van Play-Doh geen weggegooid geld. Hij krijgt een leuk pakje onder de kerstboom: De magische oven! De kinderen kunnen met de vormpjes echte taarten en andere lekkernijen bakken en in de oven zetten. Daarna druk je de handel omlaag en kijk hoe het Play-Doh eten “bakt”. Als het lampje rood wordt is het “eten” klaar en de oven zegt “ping”! Oh ik ben al benieuwd wat Vince gaat maken voor ons!

kleien goed voor ontwikkeling - unicorns & fairytales

Win een setje voor onder de kerstboom!

Kleien jullie kinderen ook graag? Wil jij ook dit magische oventje ook onder de Kerstboom zetten voor jouw kind, kleinkind, neefje, nichtje of eender wie? Doe dan snel mee!

 1. Volg Unicorns & Fairytales via Facebook (Instagram als extraatje mag ook altijd)
 2. Deel dit bericht op jouw eigen sociale media of tag iemand, wie wilt jij nog een cadeau gunnen?
 3. Duimen maar! Laat natuurlijk in de comments (hier in dit blogbericht) weten dat je meespeelt

 

WINNAAR IS SOFIE MONDELAERS

 

XOXO Nathalie

pinit fg en rect red 28 - Waarom Play-Doh goed is voor de ontwikkeling & WIN

You Might Also Like...

45 Comments

 • Reply
  Lindekens Cath
  12 december 2017 at 06:34

  Ik speel zeker mee! Het is zo’n tof speelgoed en ze kunnen er al hun fantasie in kwijt.

 • Reply
  Anna
  12 december 2017 at 06:41

  Heeeel leuk! Wij zijn gek op Play Doh!!

  Facebook: An Na

 • Reply
  Emmy
  12 december 2017 at 06:42

  Ik doe graag mee. Onze kleine man is gek op play doh en zijn setje is het bijna gaan zeggen.

 • Reply
  Vanempten Kris
  12 december 2017 at 06:50

  Uren plezier met de pizzeria van play-doh. Een microgolf er bij zou wel een verrassing zijn

 • Reply
  Veronique
  12 december 2017 at 07:04

  Wij doen super graag mee! Als kind was ik zelf ook verzot op Play-Doh… uren speelplezier! Ik kocht hier al eens een paar potjes klei om Lewis te laten kennis maken met Play-Doh en hij vond het meteen super leuk om er vanalles mee te maken en zijn fantasie te gebruiken. Het oventje zou dus een mooie, leuke eerste set zijn. fingers crossed dat we dit leuke kadotje binnenkort onder onze kerstboom mogen leggen.

 • Reply
  Jill
  12 december 2017 at 07:10

  Ik doe ook mee ^^ mijn kabouter speelt zo graag met zijn keukentje dus een oventje zou keileuk zijn!

 • Reply
  Shanna
  12 december 2017 at 07:27

  Wij doen ook graag mee.. Miel 4j is ook gek op plasticine. Vind het prima om zichzelf te leren uiten, om hun fantasie te prikkelen en te ontwikkelen..
  Ze leren er bij de kleuren, tellen, ruimtelijke ontwikkeling.. en ze zijn er toch eventjes mee zoet wat ook es goed is voor mijn persoonlijke ontwikkeling haha grapje
  We hebben ng mr 1 setje ervan en wat extra zou dus heel leuk zijn..
  Hij vraagt sint sinterklaas ng eens een cadeautje van ons.. want dat van de sint dat komt wel niet v jullie eh zegt hij

 • Reply
  Tine
  12 december 2017 at 07:31

  Oh milo is dol op playdoh en op spelen met zijn keukentje…wat een geweldige combinatie is dit dus voor hem!

 • Reply
  Bianca Fenna
  12 december 2017 at 07:42

  Ik waag SUPER graag een kansje voor deze Play-Doh set. Mijn dochtertje is er DOLLLL op.

 • Reply
  Silke
  12 december 2017 at 08:06

  Goedemorgen! Ik waag graag mijn kans om dit mooie kado te winnen voor mijn zoontje Gilles. Hij was een beetje teleurgesteld dat de Sint geen Play-Doh gebracht had.. Laat ons duimen dat hij via deze weg dit kadootje kan terugvinden onder de kerstboom!

 • Reply
  Wendy Reurings
  12 december 2017 at 08:07

  Superleuk! Ik doe graag mee voor mijn meiden. Ik volg je ook op instagram

 • Reply
  Willeke
  12 december 2017 at 08:32

  Ik doe ook graag mee! Zo leuk voor mijn kleinzoon die zo vaak thuis moet blijven in verband met zijn ziekte. Hij is – zodra hij koortsvrij is- meestal blij en heel druk. Voor hem zou dit zo leuk zijn. Even in alle rust kleien en tegelijk zoveel leren!

 • Reply
  Annabel de Ruiter
  12 december 2017 at 08:41

  Zo leuk! Play doh is niet alleen heel leuk, maar ook goed voor de fijne motoriek en o.a. spel ontwikkeling. Dit is echt een setje waar veel mee gespeeld zal worden. Liselotte is dol op kleien en lekkere dingetjes klaar maken/ helpen in de keuken. Lijkt me een heel leuk kerstcadeau!

  Instagram: annabel.a.lovely.day

 • Reply
  Chantal Heeringa
  12 december 2017 at 08:45

  Oehhh deze is leuk voor mijn dametjes!! Demi, de oudste, vindt kleien super leuk! Dit oventje ziet ze weleens langs komen met reclames op tv en wordt dan altijd helemaal enthousiast, ze zou hier dus zeker weten blij van worden. En dan kan haar zusje gezellig mee kleien

 • Reply
  damie lou
  12 december 2017 at 08:49

  Ik doe heel graag mee voor onze 3 kleinste!! Ze vinden het heel leuk om te knutselen en friemelen. Super om hun fantasie de vrije loop te laten gaan xx

 • Reply
  Marieke Flikweert
  12 december 2017 at 09:00

  Ik doe heel graag mee voor mijn kinderen!

 • Reply
  Nele
  12 december 2017 at 09:50

  Ik doe ook graag mee voor mijn zoon Remi. Het is hier ook 矇矇n van de enige dingen waar hij het langst mee kan spelen. *fingers crossed*

 • Reply
  Magali
  12 december 2017 at 10:30

  Ik doe graag mee. De Sint bracht de spaghetti maker, en Casper was er van overtuigd dat hij het oventje ging krijgen. Hij deed zijn best zijn teleurstelling te verbergen, dus dit zou hem veeeel plezier doen

 • Reply
  Sabine Tokarek
  12 december 2017 at 11:20

  Ons Juliette is een echte play-doh-fan!!!
  Haar favoriete bezigheid is ijsjes maken uit klei en natuurlijk mogen we die dan iedere lekker proeven.

  Wat zou ze haar amuseren met deze oven!!!

 • Reply
  Liesbet R
  12 december 2017 at 11:28

  Dat oventje zouden mijn dochtertjes superleuk vinden.

 • Reply
  Graciella
  12 december 2017 at 11:34

  Ik doe ook mee! Zullen Day en Jax super leuk vinden.

 • Reply
  Misty Dg
  12 december 2017 at 11:38

  Graag doe ik mee aan deze wedstrijd voor mijn dochtertje Lena van twee jaar.ze maakt graag eten klaar in haar keukentje dus deze Play-Doh set zou haar zeker bevallen

 • Reply
  melissa
  12 december 2017 at 11:55

  Oh leuk zeg. perfect voor onze jarno die niet zo sterk is met zijn fijne motoriek en gek is op kleien; topcombinatie dus. ik waag graag een kansje

 • Reply
  Anke Switser
  12 december 2017 at 12:29

  Wat geweldig!!! Rick wordt 2 in januari en is gek van PlayDoh!! Hij vindt het geweldig om bolletjes te rollen en op elkaar te plaatsen.
  Hij is ook een echte kok dus dit oventje zou BANGELIJK zijn!

 • Reply
  Esmeralda Groenland
  12 december 2017 at 12:36

  Wat leuk om te lezen dat het zo positief kan bijdragen aan de ontwikkeling. Mijn dochter is gek op kleien. Ik heb me erbij neergelegd dat ik de boel moet opvegen en dat de kleurtjes door elkaar zitten… Haha

 • Reply
  trotsema fati
  12 december 2017 at 13:03

  Gaaf zeg!! Hier ook 2 Schatjes die enorm veel met klei spelen elke dag moeten ze ermee spelen daarom doe ik heel graag mee voor ze!!

 • Reply
  Nele Vdb
  12 december 2017 at 14:04

  Ik waag graag mijn kans om dit te winnen voor mijn zoontje, hij heeft recent zijn eerste Play-doh doosje gekregen en is er nu helemaal zot van.

 • Reply
  Elke
  12 december 2017 at 14:05

  Oh, heeeel fijn! Onze zoon wordt in januari 2 en we lieten ‘m eigenlijk nog niet kennismaken met Play-Doh. Wel merkten we dat hij het “worteltjes en appelsientjes rollen” van marsepein, voor Sinterklaas, bijzonder leuk vond. En van een stukje klei op de grond hebben we helem獺獺l geen schrik! Laat maar komen, die Play-Doh!

 • Reply
  yanne Feryn
  12 december 2017 at 14:23

  Er zijn hier 6 (binnenkort 7) kindjes in Atelier Feryn die super gelukkig zouden zijn met dit oventje! Dat er v矇矇l mee gespeeld zal worden is een zekerheid! Zowel voor de kleine snuiters van 2 jaar als de oudste van 7 jaar is play doh nog steeds 矇矇n van de de favoriete speelmomenten waarbij zowel creativiteit als leren aan bod komen! Topper dus

 • Reply
  Larissa
  12 december 2017 at 15:07

  O wat leuk! Mijn kinderen kleien heel graag samen (5,5 en 2,5 jaar). Een perfecte activiteit om samen te kunnen doen. Ze zijn wel toe aan een nieuw setje dus ook wij doen graag mee!

 • Reply
  Anne Zondag
  12 december 2017 at 15:19

  oh Nathalie wat een leuke actie! ik ben altijd wel een beetje bang voor de viezigheid, maar de kinderen vinden het zo leuk! dat gaat dan voor. De jongste is ook nog eens dol op koken, dus die oven komt voor pas. en heb je voor deze moeder ook nog een tip, tegen alle kleuren die ze door elkaar mikken… haha

 • Reply
  Ingrid O
  12 december 2017 at 16:33

  Top, Morris speelt dolgraag met Play Doh en ook als er vriendjes komen is klei favoriet. Ook omdat het niet bij iedereen thuis mag. Daarnaaddt is zijn hobby cupcakes bakken dus deze oven is helemaal leuk.

 • Reply
  Sara
  12 december 2017 at 16:57

  Ik doe zeker ook mee. Febe is gek op Play Doh en op koken, dus dit oventje is de perfecte combinatie!

 • Reply
  Natalie
  12 december 2017 at 17:05

  Ons zoontje heeft net play doh ontdekt en vindt dit ge-wel-dig! Wij doen dus zeker graag mee!!

 • Reply
  Nina Depoorter
  12 december 2017 at 20:17

  Wij doen graag mee ! Vince is dol op play doh & speelt er echt wel elke dag mee

 • Reply
  Marian B
  12 december 2017 at 21:28

  Alweer zo’n leuk setje van Play Doh! Mijn zoontje heeft niks met kleien maar mijn dochtertje vindt het helemaal leuk. Hier kan ze wel mee uit de voeten, dus ik doe graag mee!

 • Reply
  Stefanie
  12 december 2017 at 22:02

  Ik speel heel graag mee voor mijn dochter die het liefst elke zou willen kleien

  • Reply
   Stefanie
   12 december 2017 at 22:03

   Ik speel heel graag mee voor mijn dochter , die het liefst iedere dag speelt met klei.

 • Reply
  silke
  12 december 2017 at 23:05

  ik doe mee voor een familielid
  altijd al fan geweest van play-doh!

 • Reply
  Els Wanders
  12 december 2017 at 23:37

  Ja! Hier ook fan van play doh, mijn dochtertje speelt er graag mee, en dat oventje zal ook zeker in de smaak vallen.

 • Reply
  Sofie Mondelaers
  13 december 2017 at 06:22

  Ik zou graag meedoen voor mijn zoontje die graag experimenteerd. Zou super zijn voor onder de kerstboom

 • Reply
  Hanne Demeulenaere
  13 december 2017 at 09:53

  Wij doen heel graag mee! Zou Elias fantastisch vinden! Zou het ideale entertainment zijn voor tijdens de kerstvakanties voor de dan waarschijnlijk kersverse broer! Fingers crossed!

 • Reply
  Cindy j
  13 december 2017 at 13:26

  Wauw!! super wat leuk kleien en ontdekken en spelen en maken van al het moois voor kerst. Met mijn 3 kinderen. Ten slotte is het voor groot en klein hihi dus mam doet ook dan mee!

 • Reply
  Alyt van der Heide
  15 december 2017 at 11:19

  Doe heel graag mee voor mijn meiden en mijn 6 gastkindjes.
  We hebben al een bak vol PlayDoh klei en accessoires en ze vinden het prachtig om mee te spelen. Zo fantasierijk. En stimuleert de creativiteit.
  Wij zijn fan!

 • Reply
  Liesbeth
  18 december 2017 at 13:28

  Kleien is zooooo fijn voor kids. Op school doen de kids in mijn klas dit ook heel graag. Deze set geeft veel nieuwe speelimpulsen! Ik doe mee!

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Diary 106 Sinterklaas & zijn cadeautjes

We sloten de vorige week af met een leuk evenement en gingen weer volle moed en half bacterievrij de nieuwe...

Sluiten