Unicorns & Fairytales
Lijstjes

In blogging stories TAG

De “In blogging stories TAG” heb ik gevonden bij Kimsbloglife. Het leek me wel leuk om deze vraagjes te beantwoorden voor jullie! Het gaat allemaal over bloggen. Neem het gerust over van me 😉

♣ Waarom ben je een blog begonnen?

Wel, ik heb altijd graag geschreven en had vroeger al een blog. Maar ik denk dat niemand dat weet. Het is al meer dan 10 jaar geleden. Toen ik zwanger was ging ik op zoek naar een uitlaatklep. Niet iedereen hoort graag het gezeur aan van een zwangere “badsloef”. Zo gezegd, zo gedaan, ik begon met een eenvoudige blogger blog. Ik postte daar ook mijn DIY creaties op want ik was toen verslaafd aan naaien! Maar beetje bij beetje begon het te kriebelen naar meer. Ik nam een eigen domein en pakte het anders aan. Professioneler. Nu is mijn blog toch redelijk gegroeid en nog steeds aan het groeien. Het is nu ook meer lifestyle en niet meer een naaiblog…

♣ Hoe koos je de naam van je blog?

Wel, eerst was die “Leuk voor kids and moms”. Maar die vond ik eigenlijk maar niets. Het pastte niet bij mij. Ik ging op zoek naar namen die bij mijn persoonlijkheid pasten en zo kwam ik uit op “Colours of my mind” en de huidige “Unicorns and Fairytales”. Uiteindelijk is het die laatste geworden en als mensen mij ontmoeten zeggen ze meteen: nou, nu weet ik waarom je die naam hebt gekozen. Ik leef in een fantasiewereld, ben vrolijk en creatief. Het past gewoon.

♣ Noem drie voordelen van bloggen.

Ik hou van schrijven en op deze manier kan ik dat doen. Dat ik dan nog mensen kan informeren/entertainen is een groot pluspunt.

Het tweede voordeel: de leuke nieuwe mensen die je leert kennen als je naar evenementen gaat of eens met iemand afspreekt. Zo heb ik de leuke Nele leren kennen.

Het derde voordeel vind ik de samenwerkingen met bedrijven en andere bloggers. Ik heb er al leuke kunnen doen. Zo mocht ik bloggen en testen over Naïf, seBIO, Lilly and Ralph, FRESK, … Ik mag nu ook vast bloggen voor NETFLIX, iets waar ik recent aan verslaafd ben! Af en toe kan ik ook een winactie organiseren, wat leuk is voor mijn lezers!

♣ Noem drie nadelen van bloggen.

Nou, ik ondervind eigenlijk nog niet zoveel nadelen. Misschien wel dat het best tijdrovend is als je er goed mee bezig bent en als je samenwerkt! Je moet alles plannen en up to date houden. Maar dat is ook het leuke eraan!

Een nadeel (plus voordeel) is dat je alles fotografeert en vele dingen wil kopen om uit te proberen. Goed voor mij en minder voor de portemonnee….

Een derde nadeel is (maar dat heb ik nog niet ondervonden) dat mensen een oordeel over je hebben. Dan ondervinden de grotere blogs. Iedereen heeft zijn mening over jou.

♣ Hoe plan je artikels in?

Ik heb een agenda speciaal voor het bloggen. Ik plan wel een week op voorhand maar vaak veranderen de blogjes nog steeds. Als er iets leuks tussenkomt dat ik toch die dag nog wil posten… Maar het is handig om daar ideetjes in te verzamelen. Er staan ook veel concepten klaar. Maar zo ben ik… FLEXIBILITEIT…

♣ Welke artikels schrijf je het liefst?

Ik schrijf alles graag. Afwisseling is leuk. Persoonlijke stukjes, informatieve stukjes, TAGS en reviews… Ik doe het allemaal graag! Wanneer ik een blogje niet leuk vind om te schrijven ben ik niet goed bezig denk ik…dan post ik het beter niet…

♣ Welke blog(s) is (zijn) jouw grote voorbeeld?

Blogs met een mooie lay out en toffe artikels. Het kunnen ook kleine blogs zijn hoor. De bombastisch grote blogs die meer op een magazine lijken en veel reclame en banners hebben vermijd ik. Ik lees tegenwoordig graag de blog van Pauline omdat die dicht tegen mijn eigen stijl aanleunt. Ook de blog van mamaliefde omdat haar artikels altijd wel interessant zijn. Nele volg ik ook omdat dit mijn maatje is en haar artikels zijn ook leuk. Maar ik kan er nog 100 meer opnoemen die de moeite zijn…

♣ Wat hoop je in de toekomst te bereiken met je blog?

Nog meer lezers die ik kan boeien en leuke samenwerkingen. Ik hou wel van de uitdagingen. Ik en Nele plannen vele leuke dingen zoals TAGS en challenges en we zouden ook graag een meeting organiseren. Mooie toekomstplannen dus!

♣ Geef één tip voor andere bloggers.

Geduld en doorzettingsvermogen. Wanneer je dat hebt komt het wel.

 

XoXo Nathalie

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Linda
  31 maart 2015 at 19:22

  Wat ontzettend lief dat je me noemt en graag de blogjes leest. Dat zorgt ervoor dat het alleen nog maar leuker wordt allemaal. Leuke tag trouwens, voor op de reserve lijst. Schrijf momenteel wel erg veel over het bloggen zelf. Fijn ook dat je echt een blogmaatje hebt gevonden.

  • Reply
   Nathalie
   31 maart 2015 at 19:24

   Ja een blogmaatje in het eigen landje is altijd fijn hé. Ik heb onlangs je blog over opkuisen gelezen en ik ben er ook aan begonnen. Dus het loont! Wel veel werk … ZUCHT…

 • Reply
  Nele
  31 maart 2015 at 19:54

  Aaaaaaaah, je bent toch een schatje, ze … Ik heb jou vandaag ook weer s vernoemd. Groeten xx

 • Reply
  Tag: Blogging Stories - Mamaliefde
  14 februari 2018 at 22:16

  […] tag kwam ik alweer even geleden tegen bij Nathalie. Zo af en toe vind ik het wel leuk om een tag te delen over het bloggen. Helemaal omdat het vorige […]

Leave a Reply