Unicorns & Fairytales
My life Onderwijs

If it’s still in your mind…

quote risk

Ken je dat gezegde ‘Slaap er eens een nachtje over”? Wel, meestal helpt dit wel. Vaak (te vaak) lig je ‘s nachts te denken. Je zou een notitieboekje mee naar de slaapkamer moeten nemen want de ideeën die dan ontstaan zijn goud waard. Je kan dan ook niet meer zo goed slapen omdat je te enthousiast bent. Maar uiteindelijk val je dan toch in slaap en word je wakker en dan blijkt jouw idee toch niet zo goudkleurig te zijn. Brons misschien ja…maar goud niet meer. Je hebt er dan een nachtje over geslapen. 

Dit is een quote die ik zelf ter harte heb genomen. Ik heb er vele nachten over geslapen en ik kreeg het niet uit mijn hoofd. Jarenlang hebben mensen tegen mij gezegd: “je moet er iets mee doen”.Ze bedoelden mijn creativiteit. Ik kan namelijk goed tekenen en schilderen. Ook kan ik best wel andere dingen in elkaar frullen en heb ik om de haverklap een nieuwe hobby erbij. Maar elke keer dacht ik: ja wat moet ik dan doen? Je kan toch geen geld verdienen met schilderen? Tot op een dag iemand me vroeg om een tekening op de muur te zetten. Ik deed het met alcoholstift en plakkaatverf. Ik maakte voor een vriendin die zwanger was schilderijtjes om in de kinderkamer te hangen (als cadeau). Toen een tijdje later nog iemand dit vroeg kocht ik (professionele) acrylverf en zo kwam ik ook op het idee om een speelgoedkist te beschilderen als cadeau voor mijn nichtje. Door het handige facebook kreeg ik leuke reacties. Dat zet een mens aan het denken…

Al lang droom ik ervan om iets van mezelf te hebben…een winkeltje, een webshop. Maar de risico’s zijn te groot, vind ik. Je moet een startkapitaal hebben, een pand en noem maar op. Pas toen er meer en meer mensen informatie begonnen te vragen over die speelgoedkisten en muurschilderingen kwam ik op een idee. Ik werd zelfstandige in bijberoep en heb nu een ondernemingsnummer. Zo kan ik zonder problemen in opdracht schilderen. Ik maakte een website en doopte hem ‘Kleine Uk’. Allemaal spullen (handgemaakt) voor de kleine Uk om een groter bereik te hebben. Niet alleen speelgoedkisten maar ook andere doosjes beschilder ik en alles waar je op kan schilderen! Buiten dat kan je nog veel meer verkrijgen.

Ik weet niet of ik het ga kunnen combineren met mijn voltijdse baan als juf én als mama én sportster. Maar ik kan het wel proberen. Soms ben ik wel jaloers wanneer ik op leuke blogs lees dat iemand thuisblijfmama is. Moest het financieel gaan (zonder al te veel dingen te laten) dan zou ik het ook wel willen. Hobby’s genoeg om niet vast te roesten thuis! Als ik dan ook nog een centje kan bijverdienen met mijn bijberoep zou dat hélemaal geweldig zijn. Mama zijn en een huishouden runnen is echt ook een volwaardig ding vind ik. Nu is het allemaal nog vrij relax: Vince slaapt 3 keer per dag en op de moment is het zomervakantie dus tijd zat! Maar als hij ouder wordt ben je er continu mee bezig. Spelen, leren…

Ik weet ook niet of ik mijn baan als juf zomaar zou kunnen missen. Ik ben er goed in en doe het graag. Maar ik doe veel graag. Dat is mijn probleem. Als er nou eens 48 uur in een dag zouden zitten…

Wat zouden jullie graag verwezenlijken?  Ben jij thuisblijfmama en heb je een extra baantje? Wat doe je dan? 

 

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Bianca
  12 augustus 2014 at 19:40

  Precies hetzelfde hier, alleen heb ik geen kinderen haha. Ik doe heel veel dingen graag waardoor ik eigenlijk geen momentje over heb. Ik heb dit al sinds mijn 13e, momenteel ben ik 17 en ben ondertussen zo druk dat als ik even niks doe gelijk last krijg van ontspanningshoofdpijn… Life’s hard! XO

  • Reply
   Nathalie
   13 augustus 2014 at 07:19

   Hahaha idd,je hebt bezige bijtjes en luie bijtjes hé…. Doen wat je graag doet 😉 Zeker als je nog geen kids hebt :p En als je er wel hebt…blijven doen! Alleen heb je dan iets minder vrijheid 🙂

 • Reply
  mamadammeke
  12 augustus 2014 at 18:47

  Ik zie mijn kind doodgraag, maar ik ben de laatste drie weken TBM geweest omdat de creche gesloten was en ik liep de muren op!
  Ik heb mijn werk zoooooo hard nodig!
  Het sociaal contact, de volwassen gesprekken, … alles. Ik ben meer dan moeder alleen, maar ik heb ontzettend veel bewondering voor TBM’s, ik zou het écht niet kunnen!

  • Reply
   Nathalie
   13 augustus 2014 at 07:20

   Ja oké dat is ook waar…Maar dan houden we toch gewoon veel bloggersmeetingen!? Hihi, kom gerust een keer naar Antwerpen!

 • Reply
  Nicole
  12 augustus 2014 at 20:09

  Ik ben een TBM die niet anders kan op t moment, zit in de ziektewet. Het liefst maak ik van mijn hobby mijn deelwerk… Fotografie en/of bloggen…

  • Reply
   Nathalie
   13 augustus 2014 at 07:18

   Dat zou ik ook wel willen dan! Maar dat je thuis bent door ziekte is natuurlijk niet zo fijn! Wil je nog terug gaan werken en wat deed je dan als ik zo nieuwsgierig mag zijn?

Leave a Reply