Unicorns & Fairytales
historische jeugdboeken - unicorns & fairytales
Boeken jeugdboekenmaand Leesboeken Winactie & Give away

2 mooie historische jeugdboeken & WIN

Zijn jouw Kinderen echte boekenwurmen en lezen ze vooral graag dikke boeken? Dan heb ik 2 leesboeken voor wat oudere kinderen die zeker de moeite waard zijn. Ook vandaag kan je, in teken van je jeugdboekenweek, weer leesboeken winnen. Misschien ook wel leuk om in de klasbibliotheek te hebben staan?

Historische jeugdboeken

Is jouw kind wel fan van historische jeugdboeken of vind je dit geschikte boeken voor in de klasbib? Deze twee leesboeken zijn al voor gevorderde lezertjes die houden van avontuur en geschiedenis. Het zijn redelijk dikke boeken, zonder teveel prenten maar gefocust op verhaal.

1>> Het geheim van de Ravenhorst

historische jeugdboeken - unicorns & fairytales

Dit boek, geschreven door Christine Linneweever, uitgeverij Kluitman, speelt zich af in 1432. Aelwijn is de zeventienjarige zoon van pachter Allert. Hij heeft geen broers of zusjes, zijn babyzusje is een maand geleden gestorven tot groot verdriet van zijn moeder. De pachters hebben het zwaar. Als zijn vader de pacht niet kan betalen moet Aelwijn op het kasteel van heer Geert gaan werken om de schuld af te betalen. Hij kan werken in de stallen. Slecht heeft hij het niet op het kasteel. Hij krijgt eten en een warme slaapplek in de keuken van Ysaud de kokkin.
Aelwijn blijkt goed met paarden om te kunnen gaan en krijgt daarom het voorrecht deel te mogen nemen aan de paardrijlessen die aan de adellijke staljongens worden gegeven.
Op een dag ontdekt Aelwijn een gevangene die door de heren vastgehouden wordt voor losgeld. Hij verzorgt de gevangene en wordt meer en meer betrokken in het dagelijkse leven op het kasteel. Hij ontdekt ook vele geheimen…

 

2>> Krijn, als kajuitwachter de wereld rond

historische jeugdboeken - unicorns & fairytales

Dit boek, geschreven door Dirk Tang, uitgeverij Kluitman, speelt zich af in 1615. Het gaat over de ontdekking van kaap Hoorn. Vanuit Hoorn vertrekken de Eendracht en de Hoorn richting het geheimzinnige Goudland, op zoek naar goud en rijkdom. Krijn, de nieuwe kajuitwachter van schipper Schouten, is er helemaal klaar voor; hij kan niet wachten om aan dit avontuur te beginnen.Het valt hem alleen niet mee. Als voormalig boerenknecht weet hij niets van het leven op zee: hij heeft al moeite met het onthouden van wat bakboord en wat stuurboord is. En dan wordt hij ook nog flink zeeziek… Gelukkig helpt koksmaat Tinus, als ervaren zeeman, hem om de kneepjes van het vak te leren. Samen met de rest van de bemanning varen ze letterlijk de hele wereld over. Langzaam maar zeker vindt Krijn zijn plek aan boord en wordt hij onderdeel van de geschiedenis van de ontdekking van Kaap Hoorn.

lees ook: keitoffe boekenseries voor kinderen

 

WIN

Ben jij ook dol op historische jeugdboeken? Jij kan deze twee leesboeken winnen. Misschien ken je wel iemand die dol is op geschiedenis en avontuur? Of wil je de schoolbib sponsoren? Doe snel mee.

 

 1. Volg Unicorns & Fairytales via Facebook en/of Instagram
 2. Laat weten waarom jij zou moeten winnen
 3. Delen van dit bericht is zeker een pluspunt maar niet noodzakelijk.
 4. Tag iemand in de comments op facebook, maar zorg dat je hier reageert.

 

WINNAAR IS MIRJA

 

Wil je niets meer missen van aankomende winacties en leuke blogposts? Abonneer je dan gratis op de nieuwsbrief. Af en toe krijg je dan eens post 😉

Meedoen kan tot en met 6 april 2018. Heb je de andere winacties al gezien van de jeugdboekenmaand? Kijk bij categorie WIN!  


XOXO Nathalie

You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  Anna
  23 maart 2018 at 06:38

  Ik doe heel graag mee wij houden van lezen..

  Facebook: An Na

 • Reply
  Marian B
  23 maart 2018 at 10:24

  Ja, doe heel graag mee voor de kinderen in mijn klas. Avontuurlijke historische boeken zijn altijd welkom en dit zou een mooie aanvulling zijn!

 • Reply
  Anita te Gussinklo
  23 maart 2018 at 23:37

  Leuke boeken, ik doe graag mee.
  Zo komt de geschiedenis weer tot leven.

 • Reply
  Liesbeth
  25 maart 2018 at 21:45

  Super voor onze schoolbibliotheek!

 • Reply
  Astrid
  26 maart 2018 at 20:48

  Heel graag voor mijn 2 dochters die boeken ‘verslinden’ 🙂

 • Reply
  Nele Vdb
  28 maart 2018 at 16:11

  toffe boekjes voor wanneer de kindjes wat groter zijn en momenteel voor het neefje en nichtje wanneer ze komen logeren.

 • Reply
  Caroline Toujour
  31 maart 2018 at 20:42

  Als aanvulling voor mijn klasbibliotheek voor mijn geschiedenisfanaten.

 • Reply
  Kjinta
  31 maart 2018 at 21:56

  Leuke boekjes om een stukje geschiedenis op een andere manier te leren kennen! Zou super zijn deze te winnen.

 • Reply
  Tine
  3 april 2018 at 21:35

  Ik doe heel graag mee om eens wat afwisseling te hebben in de soort boeken in mijn klasbib. Historische jeugdboeken heb ik nog niet!

Leave a Reply