Unicorns & Fairytales
gezond met Rex kinderboekenreeks Clavis - unicorns & fairytales
Boeken Informatieve boeken kinderboekenseries Onderwijs

Nieuwe reeks bij Clavis : gezond met Rex

Bij Clavis uitgeverij is er weer een nieuwe informatieve reeks, speciaal voor kleine kinderen. Gezond met Rex is een reeks over gezondheid en heeft momenteel 4 titels. Ideaal om samen met je kinderen te lezen. Ze leren zo wat bij en je kan meteen een leerrijk gesprekje aanknopen en bespreken hoe jullie het thuis aanpakken.

Informatieve kinderboekenreeks rond gezondheid 

Gezond met Rex bestaat uit 4 titels, geschreven in samenwerking met het Vlaams Instituut Gezond Leven, met prachtige  illustraties van Esther Lekanne. Het informatieve luik is nagelezen door professors, gespecialiseerd in de materie. Goed in je vel, Goede hygiëne, Lekker eten (spijsvertering etc..) en veel bewegen zijn de 4 titels in deze reeks. 

Goed in je vel 

Dit boekje in de reeks van Gezond Met Rex gaat over gevoelens die je kan hebben, maar ook over een vol hoofd en hoe je dit zou kunnen aanpakken. Eigenlijk is het een verhaal over enkele kinderen en het draait vooral om hun gevoelens. De ene verveelt zich, iemand anders is verdrietig en nog iemand anders mist iemand. Ze besluiten te videobellen met elkaar. Er zit een informatief luikje aan elk boekje en in dit geval gaan ze dieper in op het zenuwstelsel. Hoe werkt dat nou juist? Dit allemaal op een kindvriendelijke manier, duidelijk uitgelegd, samen met mooie prenten. 

Na het lezen van dit boekje kan je zelf met je eigen kinderen praten over hun gevoelens. Helemaal achteraan in het boek staan tips voor thuis of in de klas, gericht aan de lezer. Dus eigenlijk aan het kind zelf. Er staan mogelijkheden in om om te gaan met gevoelens, wat een psycholoog is, de geluksdriehoek en nog meer. 

 

VIND DE BOEKJES HIER

 

gezond met Rex kinderboekenreeks Clavis - unicorns & fairytales

 

Goede hygiëne 

In dit boekje gaat men dieper in op virussen, hygiëne en hoe je je handen moet wassen en gezond kunt blijven. Goed ingespeeld op de actuele problemen met het corona virus. Het hoort er nu eenmal bij natuurlijk. Met wederom achteraan tips over hoe je gezond kunt blijven.

Veel bewegen 

Dezelfde personages komen hier ook weer aan bod, waardoor je herkenbaarheid creëert voor de lezertjes. Deze keer gaan ze bewegen, sporten. J krijgt een betere inkijk in de bloedsomloop en de spieren van je lichaam. Het belang van bewegen wordt hier ook in kaart gebracht. 

Lekker eten 

Dit boek van de reeks Gezond Met Rex gaat over voeding. Het belang van gezonde voeding, hoe het eten door ons lichaam gaat en hoe je iets nieuws kan proeven. Het boekje is geschreven in samenwerking met de coördinatie en psycholoog van eetexpert.be. Achteraan in het boek staan tips over voeding. 

gezond met Rex kinderboekenreeks Clavis - unicorns & fairytales

Onze mening over Gezond Met Rex

Wij vinden de boekjes Gezond met Rex erg fijn. Zoals we gewend zijn van Clavis zijn ze steeds mooi geïllustreerd, met duidelijk prenten. Wat ik vooral fijn vind is de combinatie van het verhaal en de belevenissen van de kinderen én het informatieve luik. Het is herkenbaar en toch leerrijk voor kinderen en is een ideale start om een thema te beginnen in de klas. 

Kleurplaten 

Wil je met de kinderen aan de slag gaan met de boekjes en zoek je leuke kleurplaten? Dan kan je op de website van Esher Lekanne free downloads vinden! 

Lees ook: Moeilijke onderwerpen bespreken? Probeer het met de pleisterboeken van Clavis

 

 

 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  De Vos Dette
  23 april 2022 at 08:24

  Hartelijk dank voor de tip!
  Ik koop ze als afscheidsgeschenk van mijn kleinkind uit de kleuterklas! En dan kan ik ze zelf ook gebruiken wanneer ik werk😜
  Gr Dette

Leave a Reply