Unicorns & Fairytales
My life

Diary 101 : De eerste schoolweek voor Vince, Lex én mama

Ja,we zijn weer volop begonnen! Vince in school en ik ook. “Mama, gaan wij naar jouw schooltje? Waarom?”. Vince moet het nog een beetje gewoon worden dat ik er nu ook ga rondlopen op bepaalde dagen en begrijpt het allemaal nog niet zo goed. Maar dat komt wel. Ik ben weer halftijds begonnen op school, met héél veel zin. Hoe ging nou die eerste schoolweek voor ons?

Eerste schoolweek voor Vince

De eerste schoolweek voor Vince was erg vermoeiend. De laatste weken sliep hij slechter en uiteraard was de vakantie vermoeiend. Want we gingen leuke dingen doen en de laatste week is hij nog naar zee geweest met oma en opa. Wat later gaan slapen, heel de dag gespeeld, veel indrukken, je kent dat wel… De eerste week was voor hem dus heel vermoeiend. Op maandag kunnen ze niet slapen en dat merk je aan Vince. Hij is dan moe, emotioneel en heel lastig. We kregen een mannetje thuis dat helemaal uitgeput was en in slaap viel op de zetel. Toen we hem zachtjes wakker maakten om te eten kregen we zeker drie kwartier een crisis. Ohlalala…  De volgende dag kon hij wél slapen op school en was hij een heel ander kind. Wat slaap allemaal niet kan doen. Op vrijdag is hij niet naar school geweest en kon hij bij oma en opa blijven. Daar had hij uiteraard een leuke dag.

eerste schoolweek - unicorns & fairytales

De eerste schoolweek voor mama

Voor mij was het ook spannend. Na een jaar begon ik terug te werken. Ik nam ouderschapsverlof. Ik ben halftijds in het zesde begonnen en dat bevalt me héél erg goed. Ik moet nog een ritme zoeken zodat ik optimaal de andere dagen kan benutten want ik ga ook halftijds mijn blog blijven doen. Dit wou ik niet zomaar opgeven. Ik werk op maandag, dinsdag en donderdagnamiddag. Op woensdag, donderdagvoormiddag en vrijdag ben ik “thuis”. Op de dagen dat ik moet werken en dat manlief niet thuis is gaat Lex naar de kinderopvang.

De eerste schoolweek van Lex

Nou ja, schoolweek is het niet echt. Hij ging naar de kinderopvang. Dat bevalt hem heel erg goed. Hij gaat er op verkenning en is er duidelijk in zijn nopjes. Hij gedraagt zich als een voortreffelijke baby. Thuis ook, overdag… Maar je merkt duidelijk dat hij in een groeispurt (sprongetje) zit. Ik zeg het nog eens, wij hebben twee kinderen die recht uit het boek ‘oei ik groei’ gestapt zijn.  Hij wordt nu tot keer per nacht wakker en dat weegt wel wat door… Maar ooit gaat het beteren, daar ben ik zeker van!

 

lees ook: zo begin je rustig aan de schooldag

 

Ik ben wel eens MEGA benieuwd naar jullie eerste schoolweek? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    zebrazonderstrepen
    11 september 2017 at 10:14

    leuk dat je terug je ritme gevonden hebt. hier heel herkenbaar, 2 minis die doodmoe zijn. Het is weer even het ritme zoeken maar in no time zijn we dat weer gewoon. Fijn dat je half tijds werkt en tijd hebt voor het bloggen. Hier moet het bloggen gebeuren s morgens extra vroeg of s avonds laat 🙂

Leave a Reply