Unicorns & Fairytales
Diary My life Personal

Diary #132 / Dealen met de corona shizzle

De afgelopen week gingen de kinderen normaal gezien naar Center Parks met oma en opa. Maar dat is uiteraard niet door kunnen gaan. Dé herfstvakantie… Nu was een een soort veredelde lockdown omdat het moet natuurlijk. Maar dat wil niet zeggen dat je geen leuke dingen kunt doen. Een overzicht van wat wij deden afgelopen week, nog eens een Photo Diary en eigenlijk ook kleine, nee GROTE gelukjes! 

Het wijkje achter ons huis heeft een petanque baantje en klein speeltuintje. Om even buiten te zijn met onze kids gingen we een spel spelen en nadien wandelen aan de vaart. We waren toch een dik anderhalf uur buiten en dat was fijn. Even uitwaaien!

Samen nieuwe geurtjes en producten ontdekken en de was sorteren. De producten van Ecover zijn plantaardig en goed voor je kledij dus nam ik in de winkel gisteren nog maar wat mee. Als je dingen ontdekt die goed zijn, dan moet je niet twijfelen. Zeker niet als ze beter zijn voor mens en milieu. Hahaha.

Nu heb je hier hoge kortingen op Ecover

Een heel makkelijke ‘knutselopdracht’: met witte wasco een verrassingstekening maken voor je kinderen (of ze het zélf laten maken) en nadien met ecoline erover. Geeft een superleuk effect. Je kan dit ook doen met gekleurd waskrijt. Vaak maakte ik vroeger met de kinderen van de klas een onderwaterwereld.

Voor nog meer leuk check zeker eens OUT OF THE BOX PLAY

Voor mijn 35e verjaardag kreeg ik een heel mooi cadeau van manlief. We gingen NOOZEN op het 21ste verdiep met zicht op Antwerpen. Zo gezellig en enkel met ons tweetjes, héél corona proof dus! Het waren enkele uurtjes puur genieten van alle rust en comfort. Vrij prijzig maar soms mag je eens uitspattingen doen zeker 😉

Buiten spelen is gezond. Het wijkje achter oma en opa heeft een leuke speeltuin met een voetbalpleintje. Daar gaan ze veel heen. Ze kunnen zich daar helemaal uitleven in het zand en op de speeltuigen.

Lex kreeg een nieuwe tipi om gezellig in te zitten. Naast zijn boekenrekje. Mijn kinderen genieten wel van lezen, dus als ik ze kan stimuleren, dan doe ik dat. De tipi is van NOBODINOZ en past perfect binnen het thema dat hij al heeft, zoals de zitzak en zijn dekbed.

Ook in Vince zijn kamer hebben we een zitzak van NOBODINOZ gelegd. Hij is vaak vroeger wakker en wil dan nog wat lezen. Nu kan hij gezellig in zijn zitzak lezen. Het leeslampje is al besteld. De rekenposter met de maaltafels is ook een succes. Die komt van het merk Little & Pure.

De LEGO MAT die je daar ziet kan je nog winnen tot en met 10 november 2020!

De blokken van JUST BLOCKS zijn hier nog altijd favoriet. Ik maakte samen met de kids een hele zoo. Wat vind je ervan? Er zijn zoveel mogelijkheden met deze blokken, ze wakkeren echt de fantasie aan van de kinderen. Elke dag spelen ze ermee en ze betrekken hun ander speelgoed er steeds bij!

Wij spelen tegenwoordig ook veel gezelschapsspelletjes. Daar kunnen de kinderen enorm van genieten! We hebben er enkele opengedaan die we nog hadden maar nooit gespeeld hebben en we kregen er ook enkele uit om te testen.

Lees ook: Leuke gezelschapsspellen voor kinderen per leeftijd

We gingen een wandeling van bijna 5km doen in de Kalmthoutse Heide. Eigenlijk deden de kindjes het supergoed. De laatste kilometer werden ze wel erg moe. Maar er zijn leuke zandvlaktes ook waar je ze kan laten spelen! De moeite!

 

En nog maar eens spelletjes spelen. Dit is een leuke en kunnen de allerkleinsten en grootsten samen doen. Louis Liaan is een eenvoudig en ludiek spel waarbij balans noodzakelijk is hahaha.

 

Wij gingen zaterdag naar de Averegten in Heist-Op-Den-Berg. De moeite! Ik kreeg de tip van een vriendin en ze zei me ook om reservekledij mee te nemen. Dat was een top-idee want ze waren helemaal nat van in de natuurspeeltuin Hobbeldonk te spelen. Je hebt er ook een boerderij, doolhof, wandeltochten, fit-o-meters en een speeltuin. Zalig!

Wat deden jullie tijdens de herfstvakantie? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Liesbeth
    11 november 2020 at 08:15

    Wij speelden spelletjes, gingen naar enkele speeltuinen, wandelden door het bos en in het park, maakten de tuin nog wat winterproof, speelden gewoon buiten in de tuin, leerden de jongste pruts fietsen (ze wilde dit eindelijk helemaal zelf en die intrinsieke motivatie is heel belangrijk bij haar)… kortom we hebben ons niet verveeld!

Leave a Reply