Unicorns & Fairytales
Niet gecategoriseerd

5 dingen die ik leerde uit heel deze corona shit

We zitten er nog midden in maar ik probeer er zo goed mogelijk mee om te gaan. Ik kan eigenlijk niet goed omgaan met angsten en mijn gevoelens springen heen en weer. Maar er zijn wel dingen die ik leerde over deze hele corona shit. Dingen die ik meeneem. Kleine positieve dingen ook, ja. En hopelijk is het allemaal heel snel voorbij en kunnen we weer een klein beetje normaal gaan doen.

Als ik echt iets wil kan ik het nog altijd volhouden

Ik was vroeger iemand die, wanneer ze echt iets wou, bleef proberen tot ik het had. Tot in het extreme. Ik heb dat nu iets minder. Ik moest sommige dingen lossen want het was te extreem. Tegenwoordig spring ik, wanneer ik merk dat iets niet meteen lukt, wat vlugger over naar een ander projectje. Ik heb vaak die ‘drive’ niet meer die ik vroeger had. Tenzij ik écht overtuigd ben van iets, zoals mijn visie over het onderwijs én mijn drang om geen vlees meer te eten. Ik ben nu enkele maanden vegetarisch (volledig) en ik moet zeggen dat het mij erg bevalt. Er zijn twee momenten geweest waarbij ik “gecheat” heb en dat was toen we een keer op restaurant waren en er echt wel niet zoveel alternatieven waren en toen ik geen alternatief had op het moment dat we spaghettisaus aten. Maar… ik kan dus met trots zeggen dat het mij bevalt en dat ik het helemaal niet moeilijk vind. Integendeel, het heeft mij doen nadenken over andere recepten, over eten en over gezondheid. Ik voel me er veel beter bij.

Ik kan mijn kinderen best wel entertainen maar ik kan niet tegen hun geruzie

Die maanden in lockdown waren geen straf voor mij. De eerste maanden bedoel ik dan. Nadien begon iedereen het uiteraard beu te worden en tegen deze laatste weken van de zomervakantie merk ik dat mijn kinderen nood hebben aan tijd apart van elkaar. Ze maken voortdurend ruzie. En…ik…kan…daar…niet…tegen. Mijn haren gaan omhoog staan van dat gekrijs tegen elkaar. Dat mijn kinderen heel de tijd bij mij zijn, daar heb ik niet zoveel problemen mee. Gedurende die eerste weken thuisonderwijs kon ik dat allemaal prima bolwerken. Maar dat ze vervelend en onbeleefd gaan doen, daar heb ik geen boodschap aan. Je merkt gewoon dat ze er klaar mee zijn, en ik ook. 

Sociale media is een vals gevoel van verbondenheid

Wat ik ook merkte is dat sociale media ervoor zorgt dat je het gevoel hebt elkaar veel te zien en verbonden te zijn, maar dat is helemaal niet waar. Een ex-collega stierf nog niet zolang geleden en ik heb helemaal geen afscheid kunnen nemen. Ik kwam zelfs helemaal uit de lucht vallen. Je hebt elkaar op Facebook en af en toe zie je wel eens iets voorbij komen… Maar je ziet elkaar niet in real life. Toen ik op de ceremonie mijn collegaatjes van toen weer zag… heb ik het heel erg moeilijk gehad. Het was al zo lang geleden en het leek gisteren. Ik wou dat ik gewoon wat meer fysiek met hen afgesproken had en al zeker met die bijzondere collega. Maar goed… het moet langs verschillende kanten komen. Ik kan het alleen maar meenemen. 

Ik wil nog zoveel meer doen…

Ik ontdekte ook dat ik écht wel veel meer wil doen dan alleen maar leerkracht zijn. Ik wil met mijn creativiteit en kennis anderen inspireren. Daar ga ik in ieder geval werk van maken. Mijn halftijds bijberoep als blogger vind ik ook top. Ik kan mijn creatief ei daarin kwijt, ik kan interessante artikels maken en ik ontdek heel veel leuke dingen. Ik wil dat voor geen geld van de wereld meer missen.  Nadeel is natuurlijk dat je als zelfstandige enorm veel kosten hebt. Daar ben ik zeker wel van geschrokken… Zeker als je het allemaal correct wil doen natuurlijk. Ik heb nog leuke plannen en daar gaan we gewoon voor…

Ik hou wel van dat “niet moeten”

Er viel wel wat van mijn schouders op het moment van de lockdown en de zomervakantie waarin veel events niet meer doorgingen. Ik keek gewoon een maand niet in mijn agenda. Normaal staat die bomvol… Ik hou er wel van dat ik dingen kan gaan doen, echt wel, maar die verplichtingen vielen weg. Ik moest aan minder denken en er was ruimte voor andere gedachten. Nieuwe gedachten zoals het besluit vegetarisch te worden, eens te denken aan yoga en nog vele andere dingen. Er kwam soms ook een soort rust over mij heen. En dat deed zeker wel goed. 

 

En jullie? Zijn er dingen die jullie onthouden van heel deze corona toestand? 

XOXO Nathalie 

 

2 Comments

 • Reply
  Tineke
  30 augustus 2020 at 07:39

  Die ruzie`s tussen de kinderen vind ik het allerzwaarste aan het moederschap. Ik kan overal tegen, zieke kinderen, kinderen die vermoeid zijn etc., maar ruzie`s poeh!!

 • Reply
  Babs
  30 augustus 2020 at 19:56

  Fijn artikel, en heel herkenbaar. Benieuwd naar je toekomstplannen! Wat ik onthou is dat ik niet zo sociaal ben 🙂 Maar dat komt misschien ook omdat ik net voor de lockdown opnieuw bevallen ben en ik die cocon wel oké vond. Al was de zorg voor een baby en een peuter veel zwaarder in isolement dan ik had durven vermoeden.. Veel tranen gelaten van vermoeidheid, frustratie, eenzaamheid. Dat valse gevoel van verbondenheid werkte voor mij in de tegenovergestelde richting. Door accounts te volgen en verhalen van anderen te lezen, had ik toch nog enigszins het gevoel in contact te staan met anderen. Maar ik begrijp je punt!

Leave a Reply