Unicorns & Fairytales
Lijstjes My life Personal

Talk the talk #2

Talk the talk #2 gaat van start! De tweede week van mijn nieuwe TAG is aangebroken. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde. Meedoen kan altijd, hoe meer zielen, hoe meer vreugde. De bedoeling van deze TAG is plezier, elkaar leren kennen en nadenken over bepaalde dingen.

In de eerste talk the talk kon je antwoorden op de vraag: “wat weet je zeker?”.  Deze keer is het een andere soort vraag: “Beschrijf jezelf eens in 3 woorden”. Moeilijk? Ja! Althans, ik vind dat moeilijk, maar dat is omdat ik nooit kan kiezen. Deze vraag is dan ook niet zo gemakkelijk want als ik mezelf zou moeten beschrijven zonder limieten, dan zou je misschien morgen nog bezig zijn. Ik probeer …

1. Sociaal

Al van kinds af aan ben ik een heel sociaal beestje. Ik probeer ook altijd lief te zijn voor ieder levend wezen, mens, dier of plant! Een belangrijk onderdeel van mijn “zijn” is humor. Lachen doet goed en is gezond. Soms is het wel even slikken wanneer blijkt dat niet iedereen zo lief is voor elkaar. Dat kan ik dan ook moeilijk van mij afzetten. En nee, dat betert zeker niet met “ouder worden”, integendeel. Hoe langer hoe minder begrijp ik onbeleefde en onbeschofte mensen. Maar goed, ik ben sociaal. Al vaak ben ik van school veranderd (ik ben leerkracht, weet je nog?) en steeds voel ik mij thuis en op mijn gemak. Ooit noemde iemand mij ook eens een “sociale kameleon”. Oh ja, dat was mijn vorige directie. Komt wel goed dus.

2. Emotioneel

Dit is een voordeel en nadeel. Ik kan mij goed verplaatsen in de gevoelens van anderen maar dit is tegelijk ook een nadeel. Ik zou zo met iedereen kunnen meehuilen. Iets loslaten is enorm moeilijk voor mij. Wanneer anderen of mezelf onrecht is aangedaan blijf ik daarmee zitten tot het is rechtgezet, ook al duurt dat jaren. Zo zit ik nog steeds met een wrang gevoel over een bepaalde gebeurtenis. Ik probeer eraan te werken maar tot hiertoe is het moeilijk.  Wat anderen van mij denken vind ik enorm belangrijk. Ik wil dan ook voor iedereen goed doen. Maar ook dat blijkt niet altijd te lukken. Dju toch!

3. Chaos

Mjah, de laatste tijd is het erger en erger aan het worden. Of het nou komt door het slaaptekort of het vele gebruik van elektronische apparaten zijnde laptop en gsm… ik weet het niet. Ik wil 1000 dingen tegelijk doen en maak niets af tenzij onder druk, ik vergeet een seconde later wat ik wou doen, ik luister naar iemand zonder te horen wat ze zeggen en ik weet soms niet wat ik eerst moet doen. Ik kan dan ook de laatste tijd moeilijk in slaap geraken. Wanneer ik dan eindelijk in slaap gevallen ben wordt Vince wakker … Grmbl… De enige plek waar het mij wél lukt om niet chaotisch te zijn is in mijn klas naar mijn leerlingen toe. Gelukkig maar !

Dit waren mijn 3 woorden. Kan jij jezelf eens in 3 woorden beschrijven?

Je kan hieronder antwoorden of meedoen op Instagram. Post een foto die te maken heeft met je antwoord en gebruik deze hashtag: #talkthetalkbynathalieke7 . Tag vervolgens 1 of meerdere vrienden die dan ook hetzelfde moeten doen. Vergeet zeker de vraag niet te stellen of te verwijzen naar @nathalieke7.

Are u in?

xoxo Nathalie

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Erika
  22 mei 2015 at 06:58

  Hey Nathalie,

  Wat een mooie blog seg!
  En Schoten? My former hometown 😉

  Lieve groeten!!
  Erika

  • Reply
   Nathalie
   22 mei 2015 at 18:51

   Dag Erika, dankjewel, jij het ook een leuke blog! Jaja, Schoten is leuk om te wonen hé!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  22 mei 2015 at 11:02

  Ehm… rustig, gedisciplineerd en aardig!

  • Reply
   Nathalie
   22 mei 2015 at 18:51

   Mooie eigenschappen hoor!

 • Reply
  MamaFien
  29 mei 2015 at 13:03

  Haha, nummer 1 en 2 zijn hetzelfde, maar nummer 3 is het tegenovergestelde bij mij 🙂 In mijn hoofd chaotisch, waardoor ik juist zeer gestructureerd wil werken om het allemaal binnen de perken te houden. (Mooie blog trouwens, pas ontdekt en alles eens aan het doorlezen, toffe posts!).

  • Reply
   Nathalie
   30 mei 2015 at 19:39

   Hihihi toppie!

Leave a Reply